Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Arezan Feteasca Neagra 2012 | M1.Crama Atelier | Murfatlar

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Arezan Feteasca Neagra 2012 | M1.Crama Atelier | Murfatlar

Culoare: rosu
Gust: sec
Soi Romanesc: Feteasca Neagra
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Murfatlar
Brand: Arezan
Regiune viticola: Colinele Dobrogei - RO
Anul de recolta: 2012
Treapta de calitate: Murfatlar DOC CMD
Tarie alcoolica (% vol.): 13,7
Volum nominal: 75 cl

Producator: M1.Crama Atelier
Cod produs: vn-cat-013
Disponibilitate: Stoc zero

Pret:

64,46 LEI
Fara TVA: 54,17 LEI

Acest produs nu mai face parte din oferta noastra.

This product is no longer part of our offer.

Info produs

Arezan Feteasca Neagra 2012 | M1.Crama Atelier | Murfatlar

Vin Rosu | Sec | Feteasca Neagra 100% | 2012 | producator M1.Crama Atelier (1) | brand Arezan (2) | podgoria Murfatlar - Ferma 3 „La statie” | regiunea viticola Colinele Dobrogei | Romania | DOC CMD Murfatlar (3) | Zah=3.54 g/l | Alcool: 13,7% vol. | Volum: 75 cl | Oenolog: Razvan Macici (4) | Lot: 12.921 sticle

note de degustare | O Feteasca Neagra condimentata, vie si persistenta. Culoarea este de un rosu intens, purpuriu. Regasim arome de fructe de padure, zmeura si visina coapta plus un caracter delicat de piper alb, cuisoare si marzipan. Gustativ, gasim acelasi fruct rosu, taninuri proaspete, suple si perfect integrate, note suave de vanilie extrase din lemnul de stejar. Vinul tanar a fost tras la maturare in butoaie de stejar romanesc pentru 18 luni.

asociere culinara |  Un vin rosu excelent pentru preparatele din carne de porc, sarmale si tochitura, pastrama de miel, paste cu sosuri rosii si ciuperci, legume corpolente si branzeturi mature. 
 
temperatura de servire | 16-18° Celsius.
 
potential de invechire | Un vin de Murfatlar delicios acum prin tinerete si exuberanta, dar se va domoli foarte frumos prin pastrare atenta la sticla pentru urmatorii 5-7 ani. Pentru cei dispusi sa astepte si sa aprecieze nuantele caramizii si taninurile mature, este un vin ce merita evaluat intre 10-15 ani vechime.
 
* (1), (2), (3), (4) | Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium se poate face cadou ca atare (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne rosie, niste paste artizanale sau o branza matura, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Foto: cramaatelier.ro, agerpres.ro, onvpv.ro

 

(1) M1.Crama Atelier este microcrama premium de la Murfatlar, “crama mica din crama mare”, asa cum ii spun localnicii. Este locul unde se fac vinuri rare din soiuri alese, dupa reguli noi si vechi. Murfatlar Romania anunta in anul 2011 infiintarea unei crame noi pentru vinificarea vinurile premium - o investitii de 550.000 euro - si inceperea unei colaborari cu renumitul oenolog Razvan Macici. >>

Cumpara mai multe vinuri premium produse de M1.Crama Atelier

(2) Arezanul este o sarbatoare de pe vremea dacilor, care avea loc la inceputul anului agricol si consta in aruncarea in foc a coardelor de vita-de-vie si a vinului pentru a avea un an mai bun, mai roditor si imbelsugat. In zilele noastre sarbatoarea se mai numeste, in functie de zona, Arezanul viilor, Trifanitul viilor sau Gurbanul viilor. La Murfatlar se pastreaza si astazi vechea randuiala. Vinul Arezan este un vin caruia trebuie sa-i dai timp, sa-l descoperi alaturi de toate traditiile romanesti si soiurile noastre pe care le scoate la iveala.

Cumpara vinurile premium care fac parte din gama Arezan | M1.Crama Atelier

(3) Murfatlar DOC - Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC) care se obtine numai in perimetrul podgoriei Murfatlar, din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini “DOC Murfatlar”. Continutul de zahar la recoltare trebuie sa fie de minim 187 g/l. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de minim 11% vol. si cea totala de maxim 15% vol. CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor.

Cumpara vinuri de calitate superioara realizate din struguri culesi la maturitate deplina (DOC CMD Murfatlar)

Gasesti aici vinuri cu denumire de origine controlata realizate din struguri culesi la innobilarea boabelor (DOC CIB Murfatlar)

(4) Oenologul roman Razvan Macici a primit distinctia de "Cel mai bun oenolog al anului 2012" din Africa de Sud. Razvan Macici este “artistul” care a organizat acest “atelier” si respecta un singur principiul - perfectiunea. Vinurile colectiilor M1.Cramei Atelier, dedicate exclusiv canalelor Horeca, poarta in fiecare sticla adevarul cuvintelor: “Lucrurile cu adevarat speciale se fac in timp.”

Cumpara de aici mai multe vinuri ce poarta semnatura Razvan Macici

 

Feteasca Neagra este unul dintre cele mai vechi soiuri autohtone, fiind cultivat doar in spatiul romanesc de peste 2.000 de ani. S-a nascut dintr-o selectie populara din vita salbatica de padure (Vitis vinifera ssp. sylvestris), cultivata de daci intre Carpati si Nistru. Se pare ca acest soi isi are originea pe valea raului Prut, in jurul localitatii Uricani din judetul Iasi, unde s-au gasit seminte datand din acea perioada. Soiul s-a extins, treptat, din podgoriile din Moldova catre podgorii mai insorite, unde conditiile termice superioare au contribuit la obtinerea unor vinuri de inalta calitate, in prezent el fiind cultivat de catre majoritatea cramelor romanesti din Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania si Banat.

Feteasca Neagra este unul dintre putinele soiuri dacice care mai exista astazi in cultura si asta datorita rezistentei mari la ger si la seceta, cat si calitatii superioare a vinurilor rosii obtinute.

In general, vinurile de Feteasca Neagra sunt seci, dar se pot obtine si vinuri demiseci sau chiar demidulci. Vinurile sunt de culoare rosie intensa cu nuante rubinii, cu o aroma specifica, care aminteste de cea a coacazelor negre. Au un caracter olfactiv discret, iar gustul aduce usor cu cel de mure, fiind echilibrat, consistent si viguros, de o aciditate potrivita, specifica soiului.

Din punct de vedere calitativ, vinul obtinut din Feteasca Neagra castiga mult prin maturare in butoaie de lemn pentru o perioada de  pana la 2-3 ani, sau prin invechire in sticle pentru o perioada de pana la 10 ani. Reputatul oenolog prof. Viorel Stoian sustinea ca ‘Vinul de Feteasca Neagra are un caracter olfactiv discret, dar foarte specific, ceva care sugereaza mirosul de prune uscate. Cand vinul este mai vechi apar si usoare nuante de scortisoara''.

In ceea ce priveste asocierea vinurilor cu mancarea, trebuie sa se tina cont de o serie de factori care sa le armonizeze: felurile de mancare, succesiunea acestora, natura evenimentului, anotimpul in care ne aflam etc. Vinurile rosii, printre care si Feteasca Neagra, insotesc fripturile sau preparatele pe baza de carne si se servesc, de obicei, la o temperatura de 14-15 grade Celsius.

 

Foto: cramaatelier.ro, agerpres.ro, onvpv.ro

Produse inrudite (2)