Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Fatum magnum 2014 cutie lemn | M1.Crama Atelier | Murfatlar

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Fatum magnum 2014 cutie lemn | M1.Crama Atelier | Murfatlar

Culoare: rosé/ roze
Gust: sec
Soi International: Pinot Noir
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Murfatlar
Brand: Fatum | M1.Crama Atelier
Regiune viticola: Colinele Dobrogei - RO
Anul de recolta: 2014
Treapta de calitate: Murfatlar DOC
Tarie alcoolica (% vol.): 13,5
Volum nominal: 75 cl | 1 sticla, cutie

Producator: M1.Crama Atelier
Cod produs: vn-cat-018
Disponibilitate: Stoc zero

Pret:

199,00 LEI
Fara TVA: 167,23 LEI

Info produs

Fatum magnum 2014 cutie lemn | M1.Crama Atelier | Murfatlar

STOC EPUIZAT

Vin Rosé/ Roze | Sec | 2014 | Pinot Noir, baricat | DOC Murfatlar* | Alcool: 13,5% vol. | Volum: 75 cl | brand Fatum* | producator M1.Crama Atelier* | podgoria Murfatlar | regiunea viticola Colinele Dobrogei | Romania | Oenolog consultant: Razvan Macici (RO) | Editie limitata: 598 sticle

note de degustare | Fatum 2014 este un „rose atipic” realizat din Pinot Noir si tinut timp de 3 luni la baricuri din lemn de stejar de 300 de litri. Super-limitarea numarului de baricuri produse are rolul de a intregi ideea de creatie „artistica”. Are o personalitate „atipica” pentru aceasta culoare, profunzimea si intensitatea aromatica trimitand mai mult spre cea a unui vin rosu. Aromatic, vinul se exprima printr-un complex de tonuri de fructe exotice coapte (ananas, banane, pepene galben) si note suave de vanilie si condimente uscate, arome care ii confera greutate. Un vin amplu, cu senzatii glicerice, catifelate, rotund, cu o „greutate” in postgust de fructe confiate, echilibrata de o aciditate citrica, proaspata

asociere culinara | Partener ideal pentru peste oceanic si fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, midii, melci, calamari, sepii, caracatite), preparate din carne de pasare, mancaruri orientale (Thai) aromate si usor picante, branzeturi proaspete, salate si fructe.

temperatura de servire | 10 -12 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un platou cu peste sau fructe de mare, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Surse: cramaatelier.ro,, agerpres.ro, onvpv.ro

M1.Crama Atelier este microcrama premium de la Murfatlar, “crama mica din crama mare”, asa cum ii spun localnicii. Este locul unde se fac vinuri rare din soiuri alese, dupa reguli noi si vechi. Murfatlar Romania anunta in anul 2011 infiintarea unei crame noi pentru vinificarea vinurile premium - o investitii de 550.000 euro - si inceperea unei colaborari cu renumitul oenolog Razvan Macici.

Cumpara de aici vinuri premium create de catre M1.Crama Atelier

 

M1.Crama Atelier incearca sa gaseasca o definitie pentru destin, folosind ca mijloace de exprimare vinul si artele plastice. Povestea colectiei Fatum incepea in 2008, fiind imortalizata mai intai prin obiectivul unor fotografi celebri. In 2011 era reprezentata prin modul de exprimare a designului vestimentar, in 2012 era modelata prin tehnica confectionarii bijuteriilor, iar in 2013 era imaginata prin tehnica mozaicului.

Pentru expresia 2014 a colectiei Fatum s-a apelat la arta tatuajului

Tatuajul. Subiect tabu, un stil de viata, o „cicatrice” dusa la rangul de arta, stigmatul pe care il porti nu numai pe piele, dar si spiritual, menit sa iti reaminteasca calea sau etapele deja arse. Virtutile si pacatele, intoarcerea, aspiratiile palpabile si cele imateriale, frumusetea, adevarul, trecerea si transformarea converg toate catre acelasi moment final. Dupa acelasi sablon universal al destinului.” – Diallo Amirou, pictor, artist tatuator

Artistul tatuator Diallo Amirou a imaginat eticheta lui Fatum 2014 ca pe o creatie totemica. Cele 2 femei din prim planul fotografiei, asezate de-o parte si de alta a clepsidrei din centrul imagini, fac trimitere catre echilibrul dualist, si totodata destul de precar, al existentei umane, cel dintre virtuti si pacate, dintre minciuna si adevar.

Tatuajul Fatum poate fi citit si ca o harta a destinului. Partea inferioara a schitei este constituita din mai multe aspecte ale realului palpabil si constientizat (femeile – motivul carnal; trandafirul – simbolul frumusetii si al pacatului; clepsidra – trecerea si echilibrul; valurile – vremelnicia; radacinile – apartenenta si statornicia), in timp ce partea superioara face trimitere catre ideatic si aspirational (cele doua randunici – simbol al familiei, al spiritualului, al zborului si reintoarcerii; ciorchinele de strugure – creatia, nasterea, bogatia; cele 3 seminte – aluzie a ideii de Trinitate crestina; frunzele de stejar si cele de vita de vie dispuse in forma unei coroane de lauri – simbol al nemuririi, al reusitei si amintirii perpetue).

Luate separat, fiecare dintre piesele acestui „puzzle” prezinta direct sau sugerat aspecte ale existentei umane, ale destinului. Insa, dispunerea acestora a fost facuta in asa fel incat intreaga constructie sa faca trimitere catre „punctul final” al drumului parcurs de toti, craniul abia perceptibil la prima vedere, dar vizibil in momentul constientizarii, fiind un fel de avertizare/ indrumare la o reflectie de genul „memento mori”, o imagine care ne reaminteste de soarta efemera a omului.

Cumparati de aici vinurile premium romanesti care intra in colectia Fatum

 

Murfatlar DOC - Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC) care se obtine numai in perimetrul podgoriei Murfatlar, din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini “DOC Murfatlar”. Continutul de zahar la recoltare trebuie sa fie de minim 187 g/l. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de minim 11% vol. si cea totala de maxim 15% vol. 
 
 
 

Oenologul roman Razvan Macici a primit distinctia de "Cel mai bun oenolog al anului 2012" din Africa de Sud. Razvan Macici este “artistul” care a organizat acest “atelier” si respecta un singur principiul - perfectiunea. Vinurile M1.Crama Atelier sunt dedicate exclusiv canalelor Horeca, poarta in fiecare sticla adevarul cuvintelor: “Lucrurile cu adevarat speciale se fac in timp.”

Cumpara vinuri premium create de Razvan Macici

 

Surse: cramaatelier.ro, agerpres.ro, onvpv.ro

 

Produse inrudite (7)