Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Solo Quinta 2022 | Cramele Recas | Recas

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Solo Quinta 2022 | Cramele Recas | Recas

Culoare: alb
Gust: sec
Cupaje: cupaj alb
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Recas
Brand: Solo Quinta | Cramele Recas
Regiune viticola: Dealurile Banatului - RO
Anul de recolta: 2022
Treapta de calitate: Recas DOC CMD
Tarie alcoolica (% vol.): 13,0
Volum nominal: 75 cl

Producator: Cramele RECAS
Cod produs: vn-crs-051
Disponibilitate: In stoc

Pret:

105,00 LEI
Fara TVA: 88,24 LEI

Info produs

Solo Quinta 2022 | Cramele Recas | Recas

Vin Alb | Sec | Cupaj de Chardonnay, Muscat Ottonel, Feteasca Regala, Viognier, Cadarca | 2022 | DOC CMD Recas* | Alcool: 13,0% vol. | Volum: 75 cl | brand Solo Quinta* | producator Cramele Recas* | podgoria Recas* | regiunea viticola Dealurile Banatului | Romania | Oenologi: Florin Voloaca (RO), Hartley Smithers (AUS), Nora Iriate (SPA)

note de degustare | Vinul este de culoare galben pai, briliant și limpede. Nasul este concentrat și elegant: în primă fază domină fructele exotice – litchi, mango, fructul pasiunii – completate de note de fructe de vară: caise și piersici. După aerare putem detecta aromele complexe secundare de stejar, condimente orientale, vanilie și caramel. Gustativ, vinul prezintă un corp puternic și armonios. ADN-ul Solo Quinta este completat de soiul pur bănățean Cadarcă, vinificat în alb, care se distinge prin prospețimea sa. Postgustul este lung și dominat de notele florale ale soiului Viognier. Un vin de gardă, ce rezistă și evoluează în timp.

asociere culinara | Preparate la cuptor pe baza de curcan, potarniche, fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, midii, melci, calamari, sepii, caracatite), peste de talie medie, branzeturi semitari si deserturi cu piersici, caise. Se poate asocia chiar și cu carne de vită ultra tandră, de tip Wagyu.

temperatura de servire | 8 - 10 grade Celsius.

premii | Marele Premiu la Vinalies Internationales 2011; Solo Quinta 2014 - Medalie Argint la Mundus Vini Spring, februarie 2016, Germania; Solo Quinta 2015 - Medalie de Argint la Vinalies Internationales 2016, Franta.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un platou cu fructe de mare sau o branza semitare, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Surse: cramelerecas.ro, onvpv.ro, forbes.ro

Cramele Recas este o societate privata cu capital romano - britanic, infiintata in 1998, ce exploateaza o suprafata de vita de vie pentru struguri de vin de aprox. 909 hectare (887 in Recas si 22 hectare in Minis), la care se vor mai adauga inca 32 hectare ce intra pe rod in 2017 in Recas si inca 175 hectare planificate pentru plantare in urmatorii 2 ani. Atat via cat si crama au fost complet modernizate pentru a putea controla pe deplin procesul de productie, folosind cele mai noi metode. Peste 600 de hectare au fost replantate intre 1999 si 2015, folosind cel mai mare stoc de vita de vie de calitate din Franta si Italia. Vinaria a fost complet dotata cu otel inoxidabil, rezervoare cu temperatura controlata automat pentru fermentarea si stocarea vinului.

Cumpara de aici vinurile premium produse de Cramele Recas

 

Solo Quinta este un asamblaj de 5 soiuri de struguri, 4 albi si unul rosu - vinificat ca strugure alb. Realizarea acestui vin reprezinta o premiera pentru vinificatia romaneasca dar, mai ales, o inovatie si o dovada de curaj a vinificatorului australian Hartley Smithers, care a dorit sa combine soiuri de origine internationala si nationala. Solo Quinta a reusit inca de la lansare sa impresioneze; ne mandrim cu faptul ca Solo Quinta 2011 este prezent in meniul de vinuri al unuia dintre restaurantele Maze by Gordon Ramsay din Londra.

Cumpara de aici vinurile care fac parte din gama Solo Quinta

 

Podgoria Recas cuprinde orasul Recas si satele Izvin, Herneacova, Petrovaselo si Stanciova, toate situate in jud. Timis, si e vestita pentru viile sale. Orasul Recas se afla la 25 de km de Timisoara. Plantatiile viticole beneficiaza de expozitie sudica, sud-vestica sau sud-estica, majoritatea dintre ele fiind situate pe pante line si platouri. Conditiile sunt extrem de favorabile producerii vinurilor rosii de calitate. Vinurile obtinute pe solurile bogate in oxizi de fier au o culoare rosie stralucitoare, sunt fine si cu o personalitate marcanta.

Primele mentiuni despre cultura vitei de vie in zona Banatului vin din perioada Imperiului Roman, in sec. al III-lea. Legende mai vechi spun ca pe aceste pamanturi s-a nascut si a copilarit Bachus, zeul vinului la daci. Grecii adopta numele de Bachus - Dyonisos iar romanii ii spun tot Bachus.
Cel mai vechi document despre plantatiile de vie de la Recas dateaza din 1447, cand Mihail de Ciorna, Banul Severinului cumpara viile de la Ioan si Ecaterina Magyar pentru 32 de florinti de aur.
Din 1772 si pana in 1786, in regiune au emigrat, de buna voie sau din cauza saraciei, un numar mare de svabi, locuitori din Bavaria, din zona Ulm, zona in care se vorbea dialectul Schwaben. Svabii au continuat traditia viticola a zonei. Din pacate regimul comunist le-a nationalizat viile si le-a trecut la noua intreprindere socialista Gostat. Multi dintre ei au continuat insa sa lucreze aici.  

Cumpara de aici vinuri premium din Podgoria Recas

 

DOC CMD Recas | Vin de calitate superioara cu denumire de origine controlata (DOC), care se obtine din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate numai in perimetrul podgoriei Recas, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini 'DOC Recas'. CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor, care trebuie sa fie de minim: 187 g/l la soiurile de Sauvignon Blanc si Cabernet Sauvignon. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de min. 11,0% vol.

Cumpara de aici vinuri premium DOC CMD Recas

 

Surse: cramelerecas.ro, onvpv.ro, forbes.ro

Produse inrudite (4)