Vin Spumant | Alb | Brut | Cupaj | 12,0% vol. | 75 cl | metoda fermentare Charmat | Romania | producator Crama Girboiu | brand Cuartz | podgoria Cotesti* - Dumbraveni, Dealurile Vrancei | regiunea viticola Dealurile Moldovei | Romania
note de degustare | Pentru Cuartz Alb Brut vinul de baza este un cupaj din Plavaie 80%, Feteasca Alba 20%. Vinul are o culoare galben pai, cu tente verzui. Miroase a pere, alune prajite, flori albe si ceva note fine minerale. Gustel aminteste de mere, fructe galbene coapte, faguri de miere. Corpul este cremos, cu alcool imperceptibil, o aciditate buna. Postgustul este lung, dulce – amarui. Perlajul este bogat, proaspat, racoritor.
Consumatorul roman este din ce in ce mai interesat de vinurile spumante. Crama Girboiu a testat soiuri romanesti si alaturi de partenerii de la Valdobbiadene au lansat brandul Cuartz. Acesta a fost primul vin spumant din istoria zonei Cotesti, realizat din Feteasca Alba prin metoda Charmat, a fermentarii naturale in tancuri sub presiune.
asociere culinara | Se potriveste cu fructe de mare, peste, paste cu sos alb. Se comporta impecabil si ca aperitiv.
temperatura de servire | 6 - 8 grade Celsius.
Surse: cramagirboiu.ro