Vin Alb | Sec | Feteasca Alba | 2022 | DOC CMD Dealu Mare | Alcool: 13.5 % vol. | Volum: 75 cl | producator Domeniile Franco Romane | podgoria Dealu Mare* - Sahateni | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania |
note de degustare | Feteasca Alba este un vechi soi romanesc, cu aroma ce aminteste de parfumul florilor de vita de vie, cu nuante minerale, gust echilibrat, generos si delicat, cu aciditate vioaie ce-i imprima o deosebita prospetime.
asociere culinara | Excelent ca aperitiv. Asociat cu mancaruri pe baza de peste si fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, midii, melci, calamari, sepii, caracatite).
temperatura de servire | 6-8 grade Celsius.
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne de peste sau un platou cu fructe de mare, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Societatea Domeniile Franco-Romane a fost înfiinţată în anul 2000 la iniţiativa lui Denis Thomas, proprietar şi vinificator în Bourgogne,cu ajutorul unei echipe de specialişti români şi francezi.
Domeniul cu cele 45 de hectare plantate pe terenuri în pantă şi terase, împreună cu cramă de vinificatie se regăsesc în centrul regiunii Dealu Mare, unde climatul este foarte asemănător cu cel din regiunea Bourgogne din Franţa. Conversia plantației la viticultura ecologică a început în anul 2003, iar în 2006 a fost obţinut primul vin certificat bio din România.
Tehnologia aplicată pe întreagă suprafaţă a domeniului este cultură bio-lunară. Sunt asociate astfel regulile agriculturii ecologice cu influenţă fazelor lunii, a mişcării sale de revoluţie siderale şi sinodale. Scopul acestui tip de cultură este de a favoriza respectul pentru mediu şi de a permite dezvoltarea biodiversităţii vegetale, animale şi microbiene utilizând forţele naturale. Rezultatul obţinut: sănătatea şi calitatea strugurilor. Aceştia sunt în continuare procesați folosind tehnologii tradiţionale, pentru a obţine vinuri de calitate superioară.
sursa: crameromania.ro