Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Leat 6500 the Origin Cabernet Sauvignon 2012 magnum | M1.Crama Atelier | Murfatlar

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Leat 6500 the Origin Cabernet Sauvignon 2012 magnum | M1.Crama Atelier | Murfatlar

Culoare: rosu
Gust: sec
Soi International: Cabernet Sauvignon
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Murfatlar
Brand: Leat 6500 The Origin | M1.Crama Atelier
Regiune viticola: Colinele Dobrogei - RO
Anul de recolta: 2012
Treapta de calitate: Murfatlar DOC CMD
Tarie alcoolica (% vol.): 13,5
Volum nominal: 1,5 L | 1 sticla magnum

Producator: M1.Crama Atelier
Cod produs: vn-cat-019
Disponibilitate: Stoc zero

Pret:

150,00 LEI
Fara TVA: 126,05 LEI

Acest produs nu mai face parte din oferta noastra.

This product is no longer part of our offer.

Info produs

Leat 6500 the Origin Cabernet Sauvignon 2012 magnum | M1.Crama Atelier | Murfatlar

Vin Rosu | Sec | Cabernet Sauvignon | 2012 | producator M1.Crama Atelier (1) | brand Leat 6500 (2) | podgoria Murfatlar - Ferma 6 | regiunea viticola Colinele Dobrogei | Romania | DOC CMD Murfatlar (3) | Alcool: 13,5% vol. | Volum: 150 cl | Oenolog: Razvan Macici (4)

note de degustare | Culoarea este de un rosu intens si dens, cu note nobile de maturitate. Aromatic, vinul ofera nuante de fruct negru de padure si savoare. Gustativ, regasim un vin puternic, domolit de timpul petrecut la sticla. Complex si savuros cu note de coacaze negre, mure si poame, frumos imbinate cu mirodeniile extrase din butoiul de stejar romanesc. Sugestii de tabacuri fine si ciocolata neagra sunt in armonie cu taninuri mature si moi. Un vin generos si corpolent. 

asociere culinara | Excelent cu carne de vita la gratar, cu preparate din carne de mielvanat, moussaka, branzeturi mature, legume corpolente sau deserturi cu ciocolata neagra, amara. Potential de invechire 10-15 ani. 
 
temperatura de servire | 16-18° Celsius.
 
potential de invechire | Un vin de Murfatlar delicios acum prin tinerete si exuberanta, dar se va domoli foarte frumos prin pastrare atenta la sticla pentru urmatorii 5-7 ani. Pentru cei dispusi sa astepte si sa aprecieze nuantele caramizii si taninurile mature, este un vin ce merita evaluat intre 10-15 ani vechime.
 
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium se poate face cadou ca atare (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne rosie, niste paste artizanale sau o branza matura, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Foto: cramaatelier.ro, agerpres.ro, onvpv.ro

 

M1.Crama Atelier este microcrama premium de la Murfatlar, “crama mica din crama mare”, asa cum ii spun localnicii. Este locul unde se fac vinuri rare din soiuri alese, dupa reguli noi si vechi. Murfatlar Romania anunta in anul 2011 infiintarea unei crame noi pentru vinificarea vinurile premium - o investitii de 550.000 euro - si inceperea unei colaborari cu renumitul oenolog Razvan Macici.

Cumpara de aici vinuri premium create de catre M1.Crama Atelier

 

Inspiratie de peste 2000 de ani. Probabil de aceea reuseste si astazi sa armonizeze sacrul cu mestesugul, inovatia cu traditia. Colectia Leat 6500 The Origin trece prin filtrul traditiei locale soiuri notorii de vin din intreaga lumea. E colectia in care trecutul se intalneste cu prezentul pentru a face un pas inainte. Leat 6500 se refera la inscriptia din biserica de creta de la Murfatlar, care dateaza din anul 992 si a fost descoperita in 1957 prin dinamitarea muntelui de creta pentru exploatoare. Desenul de pe eticheta este o harta a locului descoperit.

Cumparati de aici vinurile premium romanesti care intra in colectia Leat 6500 The Origin

 

Murfatlar DOC - Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC) care se obtine numai in perimetrul podgoriei Murfatlar, din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini “DOC Murfatlar”. Continutul de zahar la recoltare trebuie sa fie de minim 187 g/l. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de minim 11% vol. si cea totala de maxim 15% vol. CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor.
 
 
 

Oenologul roman Razvan Macici a primit distinctia de "Cel mai bun oenolog al anului 2012" din Africa de Sud. Razvan Macici este “artistul” care a organizat acest “atelier” si respecta un singur principiul - perfectiunea. Vinurile M1.Crama Atelier sunt dedicate exclusiv canalelor Horeca, poarta in fiecare sticla adevarul cuvintelor: “Lucrurile cu adevarat speciale se fac in timp.”

Cumpara vinuri premium create de Razvan Macici

 

 

Feteasca Neagra este unul dintre cele mai vechi soiuri autohtone, fiind cultivat doar in spatiul romanesc de peste 2.000 de ani. S-a nascut dintr-o selectie populara din vita salbatica de padure (Vitis vinifera ssp. sylvestris), cultivata de daci intre Carpati si Nistru. Se pare ca acest soi isi are originea pe valea raului Prut, in jurul localitatii Uricani din judetul Iasi, unde s-au gasit seminte datand din acea perioada. Soiul s-a extins, treptat, din podgoriile din Moldova catre podgorii mai insorite, unde conditiile termice superioare au contribuit la obtinerea unor vinuri de inalta calitate, in prezent el fiind cultivat de catre majoritatea cramelor romanesti din Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania si Banat.

Feteasca Neagra este unul dintre putinele soiuri dacice care mai exista astazi in cultura si asta datorita rezistentei mari la ger si la seceta, cat si calitatii superioare a vinurilor rosii obtinute.

In general, vinurile de Feteasca Neagra sunt seci, dar se pot obtine si vinuri demiseci sau chiar demidulci. Vinurile sunt de culoare rosie intensa cu nuante rubinii, cu o aroma specifica, care aminteste de cea a coacazelor negre. Au un caracter olfactiv discret, iar gustul aduce usor cu cel de mure, fiind echilibrat, consistent si viguros, de o aciditate potrivita, specifica soiului.

Din punct de vedere calitativ, vinul obtinut din Feteasca Neagra castiga mult prin maturare in butoaie de lemn pentru o perioada de  pana la 2-3 ani, sau prin invechire in sticle pentru o perioada de pana la 10 ani. Reputatul oenolog prof. Viorel Stoian sustinea ca ‘Vinul de Feteasca Neagra are un caracter olfactiv discret, dar foarte specific, ceva care sugereaza mirosul de prune uscate. Cand vinul este mai vechi apar si usoare nuante de scortisoara''.

In ceea ce priveste asocierea vinurilor cu mancarea, trebuie sa se tina cont de o serie de factori care sa le armonizeze: felurile de mancare, succesiunea acestora, natura evenimentului, anotimpul in care ne aflam etc. Vinurile rosii, printre care si Feteasca Neagra, insotesc fripturile sau preparatele pe baza de carne si se servesc, de obicei, la o temperatura de 14-15 grade Celsius.

 

Foto: cramaatelier.ro, agerpres.ro, onvpv.ro

Produse inrudite (1)