Vin Alb | Sec | Cupaj din Chardonnay si Sauvignon Blanc | 2022 | DOC CMD Murfatlar* | Alcool: 13.5 % vol | Volum: 75 cl | producator Crama Trantu | brand Abstract | podgoria Murfatlar | regiunea viticola Colinele Dobrogei | Romania |
note de degustare | Abstract Alb este un cupaj clasic intre doua dintre cele mai bine apreciate soiuri internationale,din care se obtin vinuri total diferite.Tocmai diferentele acestea fac din cupajul celor doi "granzi" un complex aromatic si gustativ unic,in care onctuozitatea chardonnayului,baricat timp de 18 luni de la momentul fermentarii pana la momentul cupajarii, intr-un mix de baricuri de stejar frantuzesc,este completata si echilibrata de aciditatea, prospetimea, unica, a Sauvignonului Blanc fermentat si maturat in cisterne de inox.
asociere culinara | Un vin complex care se potriveste de minune cu mancaruri sofisticate, dar si cu peste la gratar, preparate din carne alba si paste cu ierburi aromatice dar poate fi savuros alaturi de mancaruri cu sos alb, homari, carne de curcan sau de porc, deserturi (budinci si prajituri cu crema de unt).
temperatura de servire | 10 - 12 grade Celsius.
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat pe baza de carne rosie (vita, miel, vanat) sau o branza matura, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Surse: cramatrantu.ro, agerpres.ro, onvpv.ro
Cu experiență în vinuri de dinainte de ’89, Iota Trantu s-a lansat în calitate de proprietar de cramă și oenolog specializat în Romania postcomunistă din 1999, devenind creator al propriilor sale vinuri. Misiunea sa, careia i se dedica cu rabdare si pasiune, este de a crea vinuri de calitate care să reflecte caracterul strugurilor și al terroir-ului podgoriei Murfatlar. Investitiile permanente in tehnologie, oameni si eticheta asigura premizele dezvoltarii de produse premium, incununarea eforturilor continue de pastrare si transmitere a unei traditii locale, vechi de 2000 de ani.
Soiuri de struguri: Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Fetească Regală, Traminer Roz, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot - 112 ha