Vin Rosu | Sec | Cupaj de Merlot, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra | 2019 | producator Winero | brand Alira Tribun* | podgoria Ostrov - Aliman* | regiunea viticola Terasele Dunarii | Romania | DOC CMD | Alcool: 14.5 % | Volum: 75 cl | Oenolog: Mark Dworkin** |
note de degustare: Vin rosu, sec, elegant si catifelat etaleaza note intense de fructe de padure, visine si ciocolata neagra, invaluite de taninii fini din samburii de struguri culesi la maturitate deplina.Un vin gandit sa fie corpolent, cu o culoare intensa, dar usor de baut si de asociat gastronomic.
asociere culinara: Alira Tribun 2013 sustine asocieri cu salate si paste, preparate din carne de porc, vita, oaie pregatite mediu dau bine facut putin mediu sau bine condimentat.Poate fi asociat cu deserturi cu branza, nuci sau fructe de padure.
temperatura de servire: 18 - 20 gr Celsius.
*Terroir-ul de la ALIMAN, adica mixul dintre conditiile de clima si sol, a fost cel care a atras atentia actionarilor. Astfel, in 2007 si 2008, ALIMAN a revenit la viata odata cu aparitia vitei de vie pe aceste dealuri odinioara pustii. În acest moment, 80 de hectare sunt plantate cu soiurile Merlot, Cabernet Sauvignon si soiul cel mai drag de la care sunt si cele mai mari asteptari, Feteasca Neagra.La sfarsitul lunii Septembrie 2009, primele 20 de ha aflate pe rod au oferit struguri care au intrunit exigentele privind calitatea ale lui Marc Dworkin. Din aceatia s-a obtinut primul vin din Romania, numit ALIRA.
**Oenologul Marc Dworkin are o bogata experienta acumulata in Bordeaux unde a inceput activitatea la Benjamin et Edmond de Rothschild si a continuat cu Vignobles Bessineau, Château Larmande, Château Bellefont Belcier, dar si in tari cu o mai mica recunoastere pentru producerea vinurilor de calitate, precum Bulgaria, China, Israel.Rezultatele obtinute pana acum arata ca maiestria oenologului duce la obtinerea unor vinuri excelente si in areale viticole din afara Frantei.