Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Anima Syrah 2016 | Aurelia Visinescu | Dealu Mare

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Anima Syrah 2016 | Aurelia Visinescu | Dealu Mare

Culoare: rosu
Gust: sec
Soi International: Shiraz | Syrah
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Dealu Mare
Brand: Anima | Aurelia Visinescu
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei - RO
Anul de recolta: 2016
Treapta de calitate: Dealu Mare DOC CIB
Tarie alcoolica (% vol.): 14,5
Volum nominal: 75 cl

Producator: Aurelia Visinescu - Domeniile Sahateni
Cod produs: vn-dsh-006
Disponibilitate: In Stoc

Pret:

84,00 LEI
Fara TVA: 70,59 LEI

Info produs

Anima Syrah 2016 | Aurelia Visinescu | Dealu Mare

Vin Rosu | Sec | Syrah 100% | 2016 | DOC CIB Dealu Mare* | Alcool: 14,5% vol. | Volum: 75 cl | brand Aurelia Visinescu* | gama Anima* | producator Domeniile Sahateni | podgoria Dealu Mare – Sahateni, Naeni, Fintesti | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania | Oenolog: Aurelia Visinescu* | Editie limitata: 14.204 sticle

note de degustare | Vinul Inglobeaza note vegetale, condimente, completate cu arome de fructe negre de padure si ciocolata. Taninii fini si notele vanilice de la invechirea in barrique-uri din stejar romanesc se regasesc cu gratie in structura corpolenta a vinului. Acest vin rosu este realizat 100% din soiul de struguri Syrah - 5 clone, din care 4 frantuzesti si o selectie din California. Primul Syrah din colectia Anima a fost invechit timp de 14 luni in butoaie noi de stejar romanesc, de 225 si 300 litri.

asociere culinara | Se serveste acompaniat de carne rosie (vita, vitel, porc, miel, oaie, rata, gasca etc) sau branzeturi.

temperatura de servire18 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Dan Micuda, martie 2016, despre Anima Syraz 2011 | Nas de fruct copt, gemos, evoluat, usor ‘cooked’ si supracopt. Gust plin, corpolent, aciditate usor deficitara, evolutie rotunda si cremoasa. Tanini uscati, aspri si usor amari pe final. Un stil ambitios, usor ‘overdo it’, caruia timpul nu i-a adus foarte multe in plus. Nu stiu daca taninii se vor integra la un moment dat in viitor, fructul la cum arata acum, nu mai permite o perspectiva de evolutie foarte lunga.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne rosie sau o branza buna, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Surse: aureliavisinescu.com, onvpv.ro

Linia Aurelia Visinescu exprima dorinta autoarei de a da pietei vinuri care sa nu se inscrie intr-un anumit sablon sau trend gustativ: “Sunt vinuri de autor, vinuri pe gustul meu ... Am preferat sa mergem pe un brand personal in locul unuia comercial, din dorinta de a construi un nume si nu o eticheta, o linie care sa scoata in evidenta propriile noastre valori”. Linia este formata din patru game diferite - Nomad, Artisan, Karakter si Anima - fiecare dintre ele avand un simbolism aparte.

Cumpara de aici vinurile premium create de Aurelia Visinescu

 

Gama Anima este o colectie de vinuri exclusiviste, o colectie privata semnata de Aurelia Visinescu. Ca toate lucrurile bune, se gaseste intr-un lot limitat si este rezultatul celor mai buni struguri din anii exceptionali. “ANIMA exprima idea de “eu” interior, de suflet, si reprezinta toata afectiunea si efortul pe care le-am depus cand am facut aceste vinuri.“

Cumpara de aici vinuri premum ce formeaza gama Anima

 

Podgoria Dealu Mare, cel mai inchegat masiv viticol din Romania, detine 8 centre viticole reprezentative: Boldesti, Valea Calugareasca, Urlati, Ceptura, Tohani, Breaza - Buzau, Merei si Zoresti.

Cumpara de aici vinuri premium produse in Podgoria Dealu Mare

 

Dealu Mare DOC - Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se obtine din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate numai in perimetrul viticol al podgoriei Dealu Mare. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de minimum 11,0% vol. CIB - cules la innobilarea boabelor reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor (minim 240 g/l).

Gasesti aici vinuri premium Dealu Mare DOC CIB

 

Aurelia Visinescu a obtinut numeroase medalii valoroase pentru vinurile sale la concursuri de anvergura, detine propria podgorie in Dealu Mare si vinde vinuri in toata lumea. Este cel mai cunoscut oenolog femeie din Romania, a reinventat Feteasca Neagra si de aceea i se mai spune “Doamna Feteasca Neagra”, a infiintat o companie proprie, Domeniile Sahateni si a creat o linie de vinuri premium care-i poarta numele.

 

 

Shiraz sau Syrah este un soi de strugure negru. Din punct de vedere genetic nu exista diferente intre cele doua. Se vorbeste despre Syrah in Franta si o mare parte din SUA. In Australia, Africa de Sud si Canada el este cunoscut sub denumirea Shiraz. In Australia, pana acum ceva vreme, purta denumirea de Hermitage.

Exista mai multe variante, universal acceptate, in ceea ce priveste originea sa. Unii specialisti oenologi cred ca numele Shiraz provine de la localitatea Shiraz (Iran), unde se presupune ca ‘s-a nascut’ procesul de vinificare si vinul insusi .Alta varianta presupune ca a fost adus de catre romani din Syracusa (Sicilia) in Valea Rhône-ului, cu 300 de ani î.e.n. A 3-a ipoteza sustine ca Syrah ar fi un strugure nativ al Franței, el fiind o incrucisare intre 2 varietati vechi, aproape necunoscute astazi: Dureza și Mondeuse Blanche. Acest fapt e confirmat si de studii ADN, desfasurate la Institutul de Cercetare a Vinului din Australia in 1998. Insa, indiferent care varianta este adevarata, se stie cu certitudine ca in sec. XIII e.n. acest soi de strugure era bine stabilit in comuna Tain l'Hermitage din Valea Rhône-ului.

Syrah/ Shiraz este un vin puternic, corpolent, sec, mai degraba negru decat rosu, cu un buchet complex, cu note de fructe negre de padure, ciuperci, condimente, tutun. Vinul are densitate peste medie si un nivel ridicat de acid tanic. Este foarte potrivit alaturi de mancaruri condimentate, carne de miel si vanat. Se vinifica de sine statator sau se combina cu Cabernet Sauvignon, Merlot, Grenache, Mourvedre si Viognier.

Valea Rhône-ului din Franta este locul unde Syrah straluceste pe deplin. Vinurile care se fac la nord de Ron, sunt foarte parfumate si au un potential mare de invechire. In sudul Frantei este folosit mai degraba in cupaje. In secolul XX era cultivat si in zona Bordeaux, unde era folosit in cupaje clasice, cu Cabernet sau Merlot, pentru a le potenta taninurile. Astazi cupajele de Cabernet si Syrah apar mai degraba in Australia sau in SUA. Franta ramane celebra pentru vinurile Syrah din Hermitage, Cote Rotie sau St Joseph, care sunt si cele mai scumpe

In ‘Lumea Noua’, prima tara care a inceput sa cultive Syrah, pe la 1650, dar fara rezultate semnificative, a fost Africa de Sud.

In Australia soiul a ajuns pe la sfarsitul sec. XVIII si a devenit repede, cea mai plantata varietate de vitis vinifera. Aici, clima calduroasa ajuta la crearea unor vinuri mature, puternice, Syrah-ul fiind cultivat intensiv in regiunile Barossa, Hunter şi McLaren Vale. Shirazul de Hunter are un corp mediu, cu taninuri domoale si o aroma ceva mai fructata. Shiraz-ul de McLaren poate ajunge usor la un procentaj mare de alcool (aprox. 14% vol.), are un buchet extrem de complex, cu note distinctive de mure, lemn dulce, piper, ciocolata neagra si vanilie.

Pe teritoriul SUA, prima mentiune a soiului Syrah apare in 1878, in California, dar nu s-a facut remarcat pana pe la inceputul anilor 1990. Abia atunci a reusit sa atraga atentia tinerilor viticultori americani si suprafata pe care era cultivat acest soi s-a marit de aprox. 100 de ori pana in anul 2002.

Mai mult de jumatate din productia mondiala de Shiraz se realizeaza in Franta si Australia. Spania, Argentina, Africa de Sud si Italia recolteaza si ele anual cantitati relevante la nivel mondial.

In Romania, Syrah/ Shiraz este un soi recent introdus in cultura. De pe la inceputul anilor 2000 el apare in podgoria Vanju Mare, la Beltiug, in podgoria Recas, in Dealurile Olteniei, la Corcova, Dealu Mare, Murfatlar si sunt din ce in ce mai multi viticultori interesati de acest soi.

 

Surse: aureliavisinescu.com, onvpv.ro, wikipedia.ro, capital.ro, forbes.ro

Produse inrudite (10)