Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Aristocrat Cuvee 2015 Limited Edition | Amfiteatru Vitis | Dealu Mare

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Aristocrat Cuvee 2015 Limited Edition | Amfiteatru Vitis | Dealu Mare

Culoare: alb
Gust: sec
Cupaje: cupaj alb
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Dealu Mare
Brand: Aristocrat | Domeniul Viticol Amfiteatru Vitis
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei - RO
Anul de recolta: 2015
Treapta de calitate: Dealu Mare DOC CMD
Tarie alcoolica (% vol.): 13,5
Volum nominal: 75 cl

Producator: Domeniul Viticol AMFITEATRU VITIS
Cod produs: vn-amfv-004
Disponibilitate: Stoc zero

Pret:

55,00 LEI
Fara TVA: 46,22 LEI

Info produs

Aristocrat Cuvee 2015 Limited Edition | Amfiteatru Vitis | Dealu Mare

Vin Alb | Sec | Cupaj de Feteasca Regala 60%, Tamaioasa Romaneasca 15%, Chardonnay 15%, Riesling Italian 10% | Single Vineyard* | 2015 | DOC CMD Dealu Mare* | Alcool: 13,5% vol. | Volum: 75 cl | brand Aristocrat Single Vineyard | producator Domeniul Viticol Amfiteatru Vitis* | podgoria Dealu Mare - Tohani* | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania | Editie limitata: 6.667 sticle

note de degustare | Un cupaj complex realizat din 4 soiuri de vin: Feteasca Regala, Tamaioasa Romaneasca, Chardonnay, Riesling Italian. Arome de fructe exotice bine armonizate cu note florale, vanilie si condimente aduse de maturarea in baricuri din stejar frantuzesc.

asociere culinara | Preparate din carne alba (pui, gaina, curcan etc.), branzeturi maturate.

temperatura de servire | 10 - 12 grade Celsius. 

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un platou cu branzeturi maturate sau un preparat din carne alba, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Surse: amfiteatruvitis.ro, onvpv.ro

Domeniul Viticol Amfiteatru Vitis face parte din Podgoria Dealu Mare, situat in Tohani, Com. Gura Vadului, Jud. Prahova. Amfiteatru Vitis produce exclusiv vinuri single - vineyard, caracteristica principala a acestora este ca sunt obtinute din struguri culesi de pe o singura parcela cu vita de vie. Domeniul detine 33 ha pe care sunt plantate 6 soiuri: Feteasca Neagra (19ha), Feteasca Regala, Riesling Italian, Chardonnay, Muscat Ottonel si Tamaioasa Romaneasca. Vinurile create sunt DOC CMD Dealu Mare si sunt imbuteliate la Cramele Halewood.

Cumpara vinuri premium romanesti create de Domeniul Viticol Amfiteatru Vitis

 

Un vin single - vineyard reprezinta cea mai buna modalitate de exprimare a terroir-ului – acea suma intrinseca a tuturor caracteristicilor pedo-climatice. Sistemul format din vie si strugurii culesi de aici este izolat de toate celelalte vii pentru a li se pastra calitatile superioare. Izolarea unei singure vii inseamna ca strugurilor cultivati in acel loc li se poate oferi mai multa atentie, fapt care duce la obtinerea unui vin de calitate superioara. Calitatea vinurilor se datoreaza conditiilor prielnice, precum dispunerea viilor pe versanti terasati expusi la soare, temperatura mai mare in perioada de vegetatie a vitei de vie, precipitatii moderate si nu in ultimul rand, cultivarea unor soiuri valoroase, precum Feteasca Neagra si Tamaioasa Romaneasca.

Gasesti aici si alte vinuri Single Vineyard

 

Podgoria Dealu Mare este cel mai inchegat masiv viticol din Romania si detine 8 centre viticole reprezentative, cu urmatoarele subdenumiri de origine (Dealu Mare - Boldesti, Dealu Mare - Valea Calugareasca, Dealu Mare - Urlati, Dealu Mare - Ceptura, Dealu Mare - Tohani, Dealu Mare - Breaza, Dealu Mare - Merei si Dealu Mare - Zoresti).

Cumpara de aici vinuri premium din Podgoria Dealu Mare

 

Dealu Mare DOC - Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se obtine din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate numai in perimetrul viticol al podgoriei Dealu Mare. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de minimum 11,0% vol. CMD - cules la maturitate depiina | reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor (minim 187 g/l).

Cumpara vinuri premium cu denumire de origine controlata Dealu Mare DOC CMD

 

 

Soiurile de struguri care intra in componenta cupajului >

Feteasca Regala este unul dintre cele mai cunoscute si cautate soiuri de struguri de vin din Romania. Soiul a fost creat in Transilvania, fiind un hibrid intre Feteasca Alba si Grasa de Cotnari, in urma cu aproape un secol. In general, ajungand in fiecare an la o maturitate deplina, din Feteasca Regala se poate obtine un vin corpolent, cu arome intense si cu un mare potential de invechire. Taninii copti contribuie cu un factor de rezistenta invechirii, fata de alte soiuri de vin alb. Daca este vinificat cu multa grija, vinul din Feteasca Regala va pastra eleganta aromelor de trandafir, flori de camp sau caise uscate si migdale.

Se recomanda a se consuma cand sunt tinere pentru a le simti din plin prospetimea, fructuozitatea si aroma. Vinul se poate servi la inceputul mesei, ca aperitiv, sau asociat cu mancaruri usoare pe baza de peste, fructe de mare, branzeturi dulci nefermentate, carne alba sau chiar fructe proaspete la sfarsitul mesei.

 

Tamaioasa Romaneasca este un vechi soi romanesc de struguri folosit pentru producerea de vinuri de calitate albe, aromate, atat dulci cat si seci. Acest soi cultivat de mai bine de doua milenii in spatiul romanesc isi gaseste radacinile in sudul Greciei antice, fiind apreciat de catre toate popoarele aflate in bazinul Marii Mediterane, unde era folosit ca moneda de schimb. Strugure de marime mijlocie (150-180 g) si forma cilindro-conica, dens in boabe. Bob de culoare galben-aurie cu pete ruginii pe partea insorita, crocant si intens aromat. Tamaioasa Romaneasca iubeste cel mai mult toamna lunga, asadar coacerea deplina a strugurilor se realizeaza din prima decada a lunii septembrie pana in a doua decada a lunii octombrie in functie de directia de productie (vinuri seci - vinuri dulci). Tendinta actuala este de a vinifica in sec acest vin aromat. Se recomanda a fi servit cu preparate pe baza de peste sau fructe de mare.

 

Se crede ca soiul Chardonnay ar fi originar din regiunea viticola franceza Bourgogne. Este foarte posibil ca soiul Chardonnay sa nu fi ajuns in Bourgogne inainte de secolul al XVI-lea, dar un lucru este cert: la mijlocul secolului al XIX-lea, a detronat soiul Aligoté in ceea ce priveste suprafata cultivata aici.

Chardonnay este un soi foarte usor de cultivat, suprafetele ocupate de acesta fiind in continua crestere. In 2010, Chardonnay ocupa o suprafata de 198.793 ha la nivel mondial, fiind pe pozitia a V-a in ierarhia soiurilor cultivate în lume.

Este un soi foarte usor adaptabil care da rezultate foarte bune in aproape toate tarile viti-vinicole. Nu are o aroma dominanta proprie, dar poate capata o gama larga de arome, in functie de regiunea in care este cultivat, soiul si tehnica folosita pentru obtinerea vinului.

Se obtin vinuri albe de inalta calitate, fie ca este cultivat in regiunile calduroase din sudul Australiei, sau in tinuturile britanice, caracterizate prin veri putin prielnice. Chardonnay ocupa suprafete mari in S.U.A. — California, Australia (aici este cel mai plantat soi alb), Italia, Chile, Africa de Sud, Argentina, Spania.

In Romania, soiul Chardonnay a fost introdus acum mai bine de 100 de ani, odata cu refacerea viilor distruse de invazia filoxerică. S-a cultivat multa vreme doar in cadrul podgoriei Murfatlar, dar astazi se extinde in Transilvania, Moldova, Dealurile Munteniei si Olteniei, Dealurile Banatului, Colinele Dobrogei.

In lume este preferat vinul de Chardonnay sec, cu o aroma caracteristica florala, moale, onctuos, rotund, catifelat si amplu.

La Murfatlar, intr-un regim termic bogat si secetos, Chardonnay poate da vinuri dulci, soiul dovedind aici o inalta capacitate de acumulare a zaharurilor. Vinul se comporta foarte bine prin invechire: tanar, are o culoare galben-verzuie pana la galben-limonie, cand este vechi, capata o culoare galben-aurie. Are o aroma fina si complexa, ce aminteste de mirosul fanului sau de floarea de salcam, care se armonizeaza foarte bine cu buchetul pe care-l dobandeste in timp, conferindu-i o nuanta de migdale dulci.

 

Surse: amfiteatruvitis.ro, onvpv.ro

Produse inrudite (4)