Armagnac | Fine Bois | Casa Duc de Moisans | Alcool: 46.5 % | Volum: 75 cl | Franta
Inzestrat cu arome delicate de flori, pastreaza sovoarea caracteristica distilatelor din zona Fine Bois, Franta.
Sticla se prezinta in cutie eleganta de lemn .
Atat cognacul cat si armagnacul sunt produse prin distilarea vinului. Spre deosebire de cognac, armagnacul se distileaza in alambic doar o singura data si se pastreaza in butoaie de stejar. Armagnacul millésime e produs numai din recolta anului respectiv, si va avea anul trecut pe eticheta.
Situata in regiunea Fine Bois, Casa Duc de Moisans detine o proprietate de 60 de hectare de vita de vie. Aceasta regiune de Cognac AOC este cunoscuta pentru finetea productiei de eaux-de-vie dar si pentru delicatetea si flexibilitatea coniacurilor dupa imbatranire. Armagnac Duc de Moisans 1978 este tinut la imbatranit in butoaie de stejar.
Sunt doua tipuri de armagnac: assemblage si millésime.
Armagnacul millésime e produs numai din recolta anului respectiv, si va avea anul trecut pe eticheta. De asemenea, anii de recolta exceptionali, buni, slabi – cu exceptia celor catastrofali- nu sunt atat de importanti ca in cazul vinului, complexitatea si expresia aromatica rezultand exclusiv din perioada indelungata de imbatranire in baric. Spre deosebire de vin, armagnacul nu mai evolueaza in sticla. Legislatia cere ca armagnacul millésime sa fie imbatranit in baric inainte de imbuteliere cel putin 15 ani. Dar, cu cat sta mai mult in baric, cu atat este mai fin si aromatic mai atragator. Unii specialisti sustin ca abia dupa 40 – 50 de ani de invechire, armagnacul merita baut.
In cazul amestecurilor de armagnac produs in ani diferiti (assemblage) pe eticheta apar urmatoarele simboluri (valabile si pentru cognac) :VSOP –cel putin 4 ani de invechire in baric, XO sau Napoleon –cel putin 6 ani de invechire in baric, Hors D’Age – mai mult de 10 ani.