Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Avincis Cuvee Grandiflora 2013 | Avincis | Dragasani

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Avincis Cuvee Grandiflora 2013 | Avincis | Dragasani

Culoare: rosu
Gust: sec
Cupaje: cupaj rosu
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Dragasani
Brand: Avincis
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei - RO
Anul de recolta: 2013
Treapta de calitate: Dragasani DOC CMD
Tarie alcoolica (% vol.): 14,5
Volum nominal: 75 cl

Producator: Avincis
Cod produs: vn-avn-012
Disponibilitate: In Stoc

Pret:

149,00 LEI
Fara TVA: 125,21 LEI

Info produs

Avincis Cuvee Grandiflora 2013 | Avincis | Dragasani

Vin Rosu | Sec | Cupaj de Cabernet Sauvignon 50 %, Merlot 30 % si Negru de Dragasani 20 % | 2013 | DOC CMD Dragasani* | Alcool: 14,5% vol. | Zahar Rezidual: 2.4 g/l | Aciditate totala: 4.93 g/l | Volum: 75 cl | brand Cuvee Grandiflora* | producator Avincis* | podgoria Dragasani* | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania

note de degustare | Culoarea acestui vin este rubiniu inchis profund. Buchetul dezvaluie coacaze negre proaspete, invaluite in arome de cafea prajita, cu nuante de ciocolata si condimente. Este un vin foarte expresiv, bine structurat, rotund, cu corp puternic, ai carui tanini catifelati dau un bun potential de invechire. 50% a fost maturat in butoaie de stejar noi frantuzesti timp de 16 luni.

asociere culinara | Orice tip de carne rosie (vita, vitel, porc, miel, oaie, rata, gasca etc).

temperatura de servire | 18 - 20 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

Razvan Avram - februarie 2018 - Un cupaj somptuos de Cabernet Sauvignon, Merlot si Negru de Dragasani, care aduce in pahare o avalansa de fructe negre "bine imbracate" in lemnul prajit al baricului. Culoarea vinului este visiniu inchis, cu bordura purpurie, iar nasul este sobru si elegant, cu coacaze, violete si cafea prajita. Alcoolul este bine evidentiat in corpul amplu si musculos, bine sustinut de taninurile fine si moi. Gustul este centrat pe visine supracoapte, magiun de prune, vanilie si ciocolata neagra cu rom. Postgustul este lung si intens, lasand impresii de lemn afumat, pudra de cacao si condimente. Un vin de gastronomie, care ar trebui servit putin racit (14-16 grade), dupa o decantare de minim o ora.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne rosie de foarte buna calitate si ambalat corespunzator.

 

Surse: avincis.ro, onvpv.ro

 

 

Avincis este continuarea unei povesti de familie, cu pasiune pentru vinuri si lucru bine facut, care a inceput inca din anul 1927. Maria Ramniceanu si sotul ei, Iancu, care fusese numit in 1914 'Ofiter al Armatei Romane' de catre Ionel Bratianu, fondatorul Romaniei Mari, au cumparat in 1927 un conac in cel mai pur stil neoromanesc, stil inspirat din arhitectura ctitoriilor brancovenesti. In 2007, stranepoata acesteia, Cristiana Stoica impreuna cu sotul ei, Valeriu, reveneau aici, unde amintirile, frumusetea locului, calitatea vinurilor degustate le-au produs o mare bucurie. Au hotarat sa restaureze conacul familiei - Vila Dobruşa - si sa dea o noua viata domeniului de la Dragasani restituind farmecul de odinioara al acestei podgorii ce cunoscuse perioada sa de glorie la sfarsitul secolului al XIX-lea. Astazi, domeniul Vila Dobruşa, care si-a deschis portile pentru iubitorii vinului in vara anului 2011, cuprinde conacul, crama, 40 hectare de vita de vie, mai multe hectare de padure si amenajarea peisagistica.

Cumpara vinurile premium romanesti produse de Avincis la Vila Dobrusa.

 

Personalitatea vinurilor Avincis este data de terroir-ul Dragasanilor, in care se reunesc sevele, aromele si gusturile sublimate de vita de vie din sol, lumina soarelui si a lunii, vanturi si ploi, respiratia binefacatoare a Oltului, precum si experienta milenara a podgorenilor locului. Gama de vinuri Avincis contine vinuri albe, roze si rosii ce sunt destinate segmentului Horeca.

Cumpara vinurile premium romanesti din gama Avincis

 

Numele Grandiflora nu a fost ales intamplator. Este, in primul rand, o trimitere la celebra nuvela La Grandiflora, scrisa de Gib Mihăescu in anii ’20. Intriga plina de dramatism se desfasoara in Dragasani, in jurul gradinii de vara Grandiflora, care a existat cu adevarat in acest oras, in perioada interbelica. In al doilea rand, sunt reunite in acest nume 2 cuvinte latine: grandis - mare si flor - floare. Asocierea celor doi termeni a fost folosita de Linnaeus in 1759, in tratatul sau de botanica, Systema Naturae, pentru o specie de magnolie - Magnolia Grandiflora. 

 

Dragasani are toate premisele unei denumiri de origine controlata, in maniera franceza. Podgoria Dragasani a produs intotdeauna vinuri albe fine, racoroase, cu o aciditate buna. Vinurile rosii sunt produse in principal din Cabernet Sauvignon si din soiul local Negru de Dragasani. Situata pe malul drept al Oltului, cel mai mare afluent al Dunarii din Romania, podgoria Dragasani se intinde pe o lungime de 60 de km, intre Subcarpatii Getici in nord si Campia Romana in sud. Climatul podgoriei este temperat continental, cu influente mediteraneene, principala sa caracteristica fiind echilibrul. Gratie situarii sale de-a lungul vaii Oltului, care are un rol de echilibrare, podgoria se bucura de o buna umiditate, chiar si in cele mai calde luni ale verii.

Cumpara vinuri premium romanesti produse in Podgoria Dragasani

 

Dragasani DOC | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se obtine din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate numai in perimetrul viticol al podgoriei Dragasani, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini 'DOC Dragasani'. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de minimum 11,0% vol. pentru vinurile albe si minim 12,0% vol. pentru cele rosii. Continutul de zahar la recoltare trebuie sa fie de minim 204 g/l la soiurile Negru de Dragasani, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon etc daca vor purta mentiunea DOC - CMD. CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor.

Cumpara vinuri premium romanesti DOC Dragasani | vinuri DOC CMD Dragasani | vinuri IG Dealurile Olteniei

 

Surse: avincis.ro, onvpv.ro

 

Produse inrudite (5)