Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Bacanta Feteasca Neagra 2013 | Crama Girboiu | Cotesti

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Bacanta Feteasca Neagra 2013 | Crama Girboiu | Cotesti

Culoare: rosu
Gust: sec
Soi Romanesc: Feteasca Neagra
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Cotesti
Brand: Bacanta | Crama Girboiu
Regiune viticola: Dealurile Moldovei - RO
Anul de recolta: 2014
Treapta de calitate: Dealurile Vrancei IG
Tarie alcoolica (% vol.): 14,8
Volum nominal: 75 cl

Producator: Crama GIRBOIU
Cod produs: vn-cgb-001
Disponibilitate: In stoc

Pret:

62,00 LEI
Fara TVA: 52,10 LEI

Info produs

Bacanta Feteasca Neagra 2013 | Crama Girboiu | Cotesti

Vin Rosu | Sec | Feteasca Neagra | 2013 | IG Dealurile Vrancei* | Alcool: 14,8 % vol. | Volum: 75 cl | Zahar remanent: 1,5 g/l | brand Bacanta* | producator Crama Girboiu* | podgoria Cotesti* - Dumbraveni, Dealurile Vrancei | regiunea viticola Dealurile Moldovei | Romania | Oenolog: Valentin Sercovschi

note de degustare | Culoare rosie granat. Arome puternice de prune si condimente (scortisoara, anason, cuisoare) completate cu note de piele. Este echilibrat cu tanini pronuntati si o aciditate bine integrata in corpul vinului. Impresioneaza printr-un post gust lung.

asociere culinara | Se recomanda a fi servit alaturi de cotlete de berbecut, muschi de vita cu piper verde, branzeturi maturate cu trufe.

temperatura de servire | 16 - 18 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat pe baza de carne de vita sau o branza, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Surse: cramagirboiu.ro, onvpv.ro

Crama Girboiu reprezinta noua generatie a vinului din Vrancea. Este o afacere de familie infiintata in anul 2005, care detine o suprafata mare, de aproximativ 200 de hectare in comuna Cotesti, o zona cu o vasta traditie in viticultura. Patrimoniul viticol al cramei este format din vite de vie autohtone (Sarba, Plavaie, Feteasca Regala, Feteasca Alba, Feteasca Neagra) si internationale (Sauvignon Blanc, Riesling Italico, Muscat Ottonel, Merlot, Gewurztraminer, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir).

Cumpara vinurile premium romanesti produse de Crama Girboiu

 

Bacanta | In vechea Roma, bacantele erau companioanele lui Bachus si preotesele care oficiau in templele inchinate zeului vinului. Crama Girboiu impreuna cu George Moisescu a lansat, special pentru Horeca si magazinele de specialitate, gama de vinuri Bacanta. Acestea sunt vinuri exceptionale, fermentate si vinificate in inox, la temperatura controlata, iar mai apoi invechite in baricuri noi franceze.

Cumpara vinurile premium romanesti care fac parte din colectia Bacanta

 

Podgoria Cotesti (localitati in jud. Vrancea si in jud. Buzau) este caracterizata prin conditii climatice deosebit de favorabile si un sol bogat in minerale – unic in partea de sud-est a Romaniei. Podgoria Cotesti este amplasata pe sectorul sudic al piemontului vrancean din estul Carpatilor si Subcarpatilor, in continuarea Podgoriilor Panciu si Odobesti de la nord, impreuna cu care formeaza cunoscutele Podgorii Vrancene sau Putnene. Podgoria este amplasata intre Valea Milcovului si Valea Ramnei.

Cumpara vinurile premium romanesti produse in podgoria Cotesti

 

Dealurile Vrancei IG | Vin de calitate superioara cu indicarea zonei geografice (IG), care se obtine numai in perimetrul podgoriei delimitata geografic conform legislatiei in vigoare, din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate in arealul consacrat acestei destinatii, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini IG Dealurile Vrancei. Taria alcoolica dobandita a vinului trebuie sa fie de min. 9,0% vol. si max. 15% vol.

Cumpara vinuri premium Cotesti DOC | Cotesti DOC CMD | IG Dealurile Vrancei

 

 

Feteasca Neagra este unul dintre cele mai vechi soiuri autohtone, fiind cultivat doar in spatiul romanesc de peste 2.000 de ani. S-a nascut dintr-o selectie populara din vita salbatica de padure (Vitis vinifera ssp. sylvestris), cultivata de daci intre Carpati si Nistru. Se pare ca acest soi isi are originea pe valea raului Prut, in jurul localitatii Uricani din judetul Iasi, unde s-au gasit seminte datand din acea perioada. Soiul s-a extins, treptat, din podgoriile din Moldova catre podgorii mai insorite, unde conditiile termice superioare au contribuit la obtinerea unor vinuri de inalta calitate, in prezent el fiind cultivat de catre majoritatea cramelor romanesti din Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania si Banat.

Feteasca Neagra este unul dintre putinele soiuri dacice care mai exista astazi in cultura si asta datorita rezistentei mari la ger si la seceta, cat si calitatii superioare a vinurilor rosii obtinute.

In general, vinurile de Feteasca Neagra sunt seci, dar se pot obtine si vinuri demiseci sau chiar demidulci. Vinurile sunt de culoare rosie intensa cu nuante rubinii, cu o aroma specifica, care aminteste de cea a coacazelor negre. Au un caracter olfactiv discret, iar gustul aduce usor cu cel de mure, fiind echilibrat, consistent si viguros, de o aciditate potrivita, specifica soiului.

Din punct de vedere calitativ, vinul obtinut din Feteasca Neagra castiga mult prin maturare in butoaie de lemn pentru o perioada de  pana la 2-3 ani, sau prin invechire in sticle pentru o perioada de pana la 10 ani. Reputatul oenolog prof. Viorel Stoian sustinea ca ‘Vinul de Feteasca Neagra are un caracter olfactiv discret, dar foarte specific, ceva care sugereaza mirosul de prune uscate. Cand vinul este mai vechi apar si usoare nuante de scortisoara''.

In ceea ce priveste asocierea vinurilor cu mancarea, trebuie sa se tina cont de o serie de factori care sa le armonizeze: felurile de mancare, succesiunea acestora, natura evenimentului, anotimpul in care ne aflam etc. Vinurile rosii, printre care si Feteasca Neagra, insotesc fripturile sau preparatele pe baza de carne si se servesc, de obicei, la o temperatura de 14-15 grade Celsius.

 

Surse: cramagirboiu.ro, onvpv.ro, agerpres.ro

Produse inrudite (18)