Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

BenRiach 15 yo | Tawny Port wood finish | 70 cl

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

BenRiach 15 yo | Tawny Port wood finish | 70 cl

Tip: Single Malt Whisky
Tara de provenienta: Scotia
Brand : Benriach
Regiune: Speyside | Scotia

Producator: BenRiach Distillery | Scotia
Cod produs: wh-bnrh-005
Disponibilitate: Stoc zero

Pret:

279,00 LEI
Fara TVA: 234,45 LEI

Info produs

BenRiach 15 yo | Tawny Port wood finish | 70 cl

STOC ZERO

Scotch whisky / Single Malt / Volum: 70 cl / Alcool: 46 % /

Maturat in stilul traditional, in butoaie americane de bourbon, acest whisky este ulterior mutat pentru finisaj in butoaie mari Tawny Port, provenite din regiunea Douru din nordul Portugaliei. Acest lucru ii confera un nas de crema Brulee, miere, scortisoara si nuca de cocos in armonie cu note bogate de stejar.  In gustul sau intalnim note de caramel,ierburi, scortisoara, piesici si stafide infuzat cu note bogate de lemn de stejar.

Single Malt Whisky denumeste whisky-ul obtinut din maltul unei singure distilerii. Malt whisky este prin definitie bautura produsa in Scotia, prin metoda clasica de distilare, numai din malt de orz. Distilarea are loc in etape: se folosesc 2 (ocazional 3) alambicuri simple din cupru cu incalzire directa (pot stil) care trebuie umplute si apoi curatate dupa fiecare transa (batch) de whisky. Distilatul e de foarte buna calitate, cu multa personalitate, dar iese intr-o cantitate limitata, ceea ce mareste costurile de productie.

 

In Scotia exista 5 regiuni cunoscute pentru producerea whisky single malt: Lowland, Speyside, Highland, (include si zona Islands dar fara Islay), Campbeltown si Islay. Fiecare zona se diferentiaza prin produse specifice, pe care distileriile le obtin atat in functie de factorii mediului cat si prin utilizarea materiilor prime proprii.

Regiunea Speyside isi trage numele de la raul Spey ce trece prin zona si furnizeaza apa pentru multe dintre distileriile de aici. Aici se gaseste cel mai mare numar de distilerii: Aberlour, Balvenie, Benriach, Cardhu, Cragganmore, Dalwhinnie, Glenfarclas, Glenglassaugh, Glenfiddich, Speyburn, The Macallan, The Glenlivet, and The Glenrothes. Cuprinde zona din jurul raului Spey din N-E Scotiei si a fost considerata parte din zonele Highlands; adaposteste in limitele sale geografice aproape jumatate din numarul total de distilerii din Scotia (aprox.105 in 2013); de aceea a fost recunoscuta oficial ca o regiune distincta.

 

Surse: benriachdistillery.co.uk

 

Produse inrudite (1)

Etichete: scotch, whisky, benriach, tawny, port,