Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

BenRiach 25 yo | Authenticus | 70 cl

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

BenRiach 25 yo | Authenticus | 70 cl

Tip: Single Malt Whisky
Tara de provenienta: Scotia
Brand : Benriach
Regiune: Speyside | Scotia

Producator: BenRiach Distillery | Scotia
Cod produs: wh-bnrh-011
Disponibilitate: Stoc zero

Pret:

1.110,00 LEI
Fara TVA: 932,77 LEI

Info produs

BenRiach 25 yo | Authenticus | 70 cl

STOC ZERO

Scotch whisky / Single Malt / Volum: 70 cl / Alcool: 46 % /

Benriach Authenticus este este cea mai veche expresie din gama, cu caracter puternic de turba. Este folosit malt din orz cu caracter puternic de turba, ce ii confera acestui whisky arome elegante de ananas copt, ierburi proaspete de munte si o abundenta de turba dulce. O explozie uriasa si intepatoare de fum apare, complatand perfect turba.

Corpolent si indraznet, gustul este o fuziune fantastica de turba si jar mocnit, imbinate cu ierburi proaspete: oregano,anason si cicoare in special. Un val dulce de miere ofera un contrast minunat pentru aceasta expresie minunata si plina de viata.

Un whisky greu cu postgust prelung.

Single Malt Whisky denumeste whisky-ul obtinut din maltul unei singure distilerii. Malt whisky este prin definitie bautura produsa in Scotia, prin metoda clasica de distilare, numai din malt de orz. Distilarea are loc in etape: se folosesc 2 (ocazional 3) alambicuri simple din cupru cu incalzire directa (pot stil) care trebuie umplute si apoi curatate dupa fiecare transa (batch) de whisky. Distilatul e de foarte buna calitate, cu multa personalitate, dar iese intr-o cantitate limitata, ceea ce mareste costurile de productie.

 

In Scotia exista 5 regiuni cunoscute pentru producerea whisky single malt: Lowland, Speyside, Highland, (include si zona Islands dar fara Islay), Campbeltown si Islay. Fiecare zona se diferentiaza prin produse specifice, pe care distileriile le obtin atat in functie de factorii mediului cat si prin utilizarea materiilor prime proprii.

Regiunea Speyside isi trage numele de la raul Spey ce trece prin zona si furnizeaza apa pentru multe dintre distileriile de aici. Aici se gaseste cel mai mare numar de distilerii: Aberlour, Balvenie, Benriach, Cardhu, Cragganmore, Dalwhinnie, Glenfarclas, Glenglassaugh, Glenfiddich, Speyburn, The Macallan, The Glenlivet, and The Glenrothes. Cuprinde zona din jurul raului Spey din N-E Scotiei si a fost considerata parte din zonele Highlands; adaposteste in limitele sale geografice aproape jumatate din numarul total de distilerii din Scotia (aprox.105 in 2013); de aceea a fost recunoscuta oficial ca o regiune distincta.

 

Surse: benriachdistillery.co.uk

 

Produse inrudite (2)