Vin Spumant Alb Brut | Clarus Spumante Balla Geza 2019 | Mustoasa de Maderat | obtinut prin metoda traditionala Champenoise | producator Wine Princess | Romania | 75 cl
Delicatese | 3 Specialitati cu trufe | Giuliano Tartufi | Italia
Specialita con Parmigiano Reggiano e Tartufo Blanchetto | Specialitate de parmezan cu trufe, 80 g
Crema din Funghi Porcini e Tartufo Bianco | Crema de hribi si trufa alba, 80g
Specialita a base di Carciofi e Tartufo Estivo | Specialitate cu anghinare cu trufe, 80 g
Prezentare | Celofan, panglica decorativa, card, punga cadou Vinpenet
Un cadou rafinat pentru cei ce apreciaza gastronomia fina.
Un spumant si o colectie de specialitati pe baza de trufe de padure. Spumantul e din Transilvania, dintr-un soi vechi romanesc numit Mustoasa de Maderat. Aroma placuta, prospetime si fructuozitate deosebite. Miresmele de trufe de padure au fost puse alaturi de parmezan, hribi sau anghinare si vor incanta simturile celor ce apreciaza aromele puternice.
Foto: ballageza.ro, giulianotartufi.it
Wine Princess | Balla Geza Winery a fost infiintata in 1999 incercand sa readuca in prim plan vinurile din podgoria istorica dela Minis. Exista astazi o suprafata de 105 ha vie si pivnite cu o capacitate de depozitare de 8.000 hl - budane de stejar si barrique-uri pentru vinurile rosii si tancuri din otel inoxidabil pentru vinurile albe.
Dr. ing. Balla Géza este absolvent al facultatii de Horticultura din Cluj-Napoca, doctor in oenologie, lector universitar, seful catedrei de Viticultura si Vinificatie din cadrul departamentului de Horticultura al facultatii Sapientia din Targu-Mures. Este expert degustator si autor a mai multor carti si publicatii de specialitate.
Giuliano Tartufi s-a nascut dintr-o mare pasiune pentru trufele de padure a lui Giuliano Martinelli.
Prin 1980 acesta cauta trufe proaspete albe si negre, alaturi de bunicul lui si de setterul acestuia Sara, prin padurile de langa Pietralunga. Cu ajutorul Sarei, Giuliano a si gasit prima trufa din viata lui. Dupa 6-7 ani devenea un adevarat cautator de trufe si capata o buna experienta in domeniul trufelor proaspete. Acest hobby, pe care l-a practicat alaturi de cainele lui Leda, in fiecare dimineata, inainte de a pleca la fabrica unde lucra, s-a transformat intr-o afacere, pe care o lanseaza in 1991 sub numele de ‘Giuliano Tartufi’.
In prezent compania italiana produce o gama larga de specialitati pe baza de trufe de padure: sosuri, uleiuri si delicatese care ajung la clientii din Umbria, din Italia precum si din alte 50 de tari din lume.
Foto: ballageza.ro, giulianotartufi.it