Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Caii de la Letea Rose Volumul II | Via Viticola | Sarica Niculitel

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Caii de la Letea Rose Volumul II | Via Viticola | Sarica Niculitel

Culoare: rosé/ roze
Gust: sec
Cupaje: cupaj rose | roze
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Sarica Niculitel
Brand: Caii de la Letea
Regiune viticola: Colinele Dobrogei - RO
Anul de recolta: 2020
Treapta de calitate: Sarica Niculitel DOC CMD
Tarie alcoolica (% vol.): 13,0
Volum nominal: 75 cl

Producator: Via Viticola Sarica Niculitel
Cod produs: vn-sarn-016
Disponibilitate: In Stoc

Pret:

58,00 LEI
Fara TVA: 48,74 LEI

Info produs

Caii de la Letea Rose Volumul II | Via Viticola | Sarica Niculitel

Vin Rosé/ Roze | Sec | Cupaj: Feteasca Neagra, Pinot Noir si Syrah | 2020 | DOC CMD Sarica Niculitel* | Alcool: 13,0% vol. | Volum: 75 cl | brand Caii de la Letea* | producator Via Viticola Sarica Niculitel* | podgoria Sarica Niculitel* regiunea viticola Colinele Dobrogei | Romania | Oenolog: Marian Andries (RO)

note de degustare | Vinul are arome elegante de fructe rosii de padure, completate cu note de petale de trandafir si de dulceturi. Cu o buna aciditate, are gust plin, marcat de alcoolul bine integrat si urmat de un post gust lung.

asociere culinara | Potrivit ca aperitivalaturi de bruschete cu somon sau piept de rata afumatcoq au vin, branzeturi.

temperatura de servire | 10 - 12 grade Celsius.

Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPenet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se adauga o branza rafinata sau un piept de rata afumat, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Surse: viaviticola.ro, onvpv.ro

Via Viticola Sarica Niculitel are in exploatare o suprafata de vita de vie pentru struguri de vin de 383 ha. proprii, 95% din acestea fiind replantate incepand cu anul 2007. Soiurile cultivate sunt: Aligote, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Rhein Riesling, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Feteasca Neagra.

Cumpara vinurile premium produse de Via Viticola Sarica Niculitel

 

Padurea Letea din Delta Dunarii este singurul loc din Europa unde mai pot fi intalniti in acest moment caii salbatici. Pentru Romania acesti 2.500 de cai liberi sunt o comoara. Pentru oamenii de la Via Viticola Sarica Niculitel vinurile purtand numele Caii de la Letea (apar in editie limitata de 4-5.000 de sticle din fiecare sortiment) reprezinta segmentul ultra-premium al portofoliului companiei. Vinurile sunt realizate printr-o maniera de vinificare mai putin agresiva, accentul punandu-se pe terroir. Vinurile sunt adaptate gusturilor consumatorului modern. Atent selectate din vie pana in crama si mai departe, pana in pivnita unde au fost maturate, aceste vinuri se remarca prin expresivitate, prin aroma unica si prin gustul plin de forta. Sunt vinuri exclusiviste care se adreseaza consumatorilor avizati si sunt disponibile doar in magazine specializate si in localuri HoReCa atent selectionate.

Cumpara vinurile premium din gama 'Caii de la Letea'

 

Sarica Niculitel este cea mai veche podgorie a Dobrogei, aproape orice descoperire arheologica avand inscriptionat sau sculptat pe ea motivul vitei de vie. Se presupune ca Istoria podgoriei incepe in vremea coloniilor grecesti de la malul Euxinului, aprox. in secolul al VIII-lea inainte de Christos, atunci cand grecii aduceau aici si plantau primii butuci de vie. Podgoria actuala, dezvoltata de calugarii care au ctitorit Manastirea Cocos si care era deja punct de oprire al negustorilor genovezi si greci din Evul Mediu, exista inca de dinainte de cucerirea romana. Ea este formata din 3 centre viticole: Macin la vest, Tulcea in partea estica si Niculitel la mijloc.

Cumpara vinuri premium din podgoria Sarica Niculitel

 

DOC CMD Sara Niculitel | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini DOC Sara Niculitel. CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina - reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor, care trebuie sa fie de min. 187 g/l. Taria alcoolica naturala si dobandita a vinului trebuie sa fie de min. 11% vol.

Cumpara vinuri DOC CMD Sarica Niculitel

 

 

Exista date conform carora Pinot Noir se cultiva in Bourgogne inca din secolul al IV-lea i.Hr., dar nu este cunoscuta cu exactitate originea sa. Soiul, apare mentionat pentru prima data in secolul al XIII-lea, sub vechiul sinonim Morillon. Sub denumirea de Pinot e mentionat in 1375, de catre Filip al II-lea, Duce de Burgundia. In 1395, acesta a emis un decret prin care a scos soiul Gamay din regiune, facand astfel loc pentru Pinot Noir. O alta opinie, enuntata de prof. dr. Liliana Rotaru, ar fi ca soiul este cultivat de pe vremea galilor, fiind descris prima oara in anul 1394, sub numele Pynoz.

Pinot Noir ajunge la maturare deplina relativ devreme, prin urmare nu este indicat pentru regiunile foarte calduroase, unde nu ar avea timp sa dezvolte toate aromele. In regiunile racoroase, poate fi afectat de ploile de toamna, care distrug bobul cu pielita subtire, ceea ce duce la obtinerea unui vin de calitate inferioara. De aceea, timp de cateva decenii, parerea generala era ca nu se poate obtine un vin bun de Pinot Noir decat in Bourgogne. Anii '90 au adus o schimbare majora de perspectiva, Pinot Noir facandu-si loc si in tarile din Lumea noua: SUA – California, Canada, regiunile mai racoroase din Chile si din Australia, regiunile racoroase de coasta ale Africii de Sud, Noua Zeelanda.

In Europa, Pinot noir se cultiva in numeroase tari. In Italia - Pinot Nero - este cultivat indeosebi in partea de nord-est. In Germania este cel mai cultivat soi pentru vinuri rosii, bucurandu-se de o larga apreciere, mai ales datorita invechirii in butoaie de stejar. Acelasi lucru este valabil si pentru Elvetia, Austria si regiunea franceza Alsacia. Francezii cultiva Pinot Noir si in afara regiunii viticole Bourgogne, mai ales in Champagne, unde s-a dovedit ideal pentru obtinerea sampaniei, in proportie de 1/3, alaturi de Pinot Meunier (1/3) si de Chardonnay (1/3). Se spune ca Pinot noir da finetea, Pinot Meunier da vigoarea, iar Chardonnay da aroma si savoarea sampaniei.

Pinot noir detinea in anul 2010, o suprafata de 86.662 ha la nivel mondial, ocupand locul al X-lea in ierarhia soiurilor cultivate in lume.

In Romania, Pinot Noir a fost adus din Franta, odata cu refacerea viilor distruse de invazia filoxerica, de la sfarsitul secolului al XIX-lea. In urma cu 70-80 de ani, din acest soi se obtineau vinuri foarte bune in podgoriile din Valcea si din Mehedinti. Astazi el se cultiva pe suprafete relativ restranse, indeosebi in podgoria Dealu Mare, la Valea Calugareasca, Urlati, Ceptura si Tohani, dar si in Banat, Dobrogea. In Moldova si Podisul Transilvaniei, vinurile sunt destinate producerii spumantelor.

Vinul de Pinot Noir nu este un vin usor de recunoscut, neavand o caracteristică a soiului. Este un vin fin, amplu, rotund, moale, avand o tărie alcoolică de 12 - 13% vol. si o culoare rubinie nu foarte intensa, notează oenologul Viorel Stoian.

In podgoria Dealu Mare, el concureaza, din punct de vedere calitativ, cu celebrul Cabernet Sauvignon, este de părere prof. dr. Valeriu D. Cotea. Se caracterizeaza printr-o finete si o catifelare specifice soiului, fiind preferat atat ca vin tanar, cat si ca vin vechi, dupa o pastrare in butoaie mici de stejar, capatand astfel un buchet deosebit. ‘Este bine constituit, armonios, cu o aciditate placuta care, la degustare, lasa in urma o placuta savoare.’

Ca vin sec, Pinot Noir se armonizeaza foarte bine, datorita finetii sale, cu friptura de pasare sau cu platoul de branzeturi frantuzesti de la sfarsitul mesei. Radu Anton Roman il recomanda alaturi de purcelul la cuptor sau sarmalutele moldovenesti.

 

Surse: viaviticola.ro, onvpv.ro

Produse inrudite (3)