Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Castel Vladoianu Feteasca Neagra 2019 | Casa de Vinuri Cotnari | Cotnari

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Castel Vladoianu Feteasca Neagra 2019 | Casa de Vinuri Cotnari | Cotnari

Culoare: rosu
Gust: sec
Soi Romanesc: Feteasca Neagra
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Cotnari
Brand: Castel Vladoianu | Cotnari
Regiune viticola: Dealurile Moldovei - RO
Anul de recolta: 2019
Treapta de calitate: Cotnari DOC CT
Tarie alcoolica (% vol.): 13,0
Volum nominal: 75 cl

Producator: Casa de Vinuri COTNARI
Cod produs: vn-vld-001
Disponibilitate: In Stoc

Pret:

75,00 LEI
Fara TVA: 63,03 LEI

Info produs

Castel Vladoianu Feteasca Neagra 2019 | Casa de Vinuri Cotnari | Cotnari

Vin Rosu | Sec | Feteasca Neagra* | 2019 | DOC CT Cotnari* | Alcool: 13,0% vol. | Zahar rezidual: 4 gr/l | Volum: 75 cl | brand Cotnari Domenii | producator Casa de Vinuri Cotnari* | podgoria Cotnari* | regiunea viticola Dealurile Moldovei | Romania | Editie limitata: 8774 sticle | Oenolog: George Malutan

note de degustare Recunoscut ca emblemă națională a viilor românești, Feteasca Neagră, soi originar din Moldova, se simte la Cotnari ca acasă. În pahar, acest vin rubiniu cu nobile reflexe purpurii te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Tipice soiului de Fetească Neagră, notele de prune uscate ușor afumate sunt completate de cele de cireșe negre, vișine mature, mure, afine și coacăze negre. Aromele evoluează spre frunză de tutun, ciocolată și condimente (piper verde, scorțișoară și ienibahar), cu o notă ierboasă, aproape mentolată și extrem de plăcută. Atacul gustativ este delicat, dar cu o puternică personalitate, subliniată de taninii catifelați și de caracterul fructat (mure și coacăze negre, urmate de note de cireșe negre).  Sergiu Nedelea – sommelier

asociere culinara | Se potriveste cu preparate din carne rosie (vita, vitel, porc, miel, oaie, rata, gasca etc) cu sosuri, carne de vanat (mistret cu un sos de fructe), preparate traditionale, alaturi de branzeturi maturate sau gratar.

temperatura de servire | 16 - 18 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne rosie, vanat sau o branza maturata, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

 

Surse: vinuricotnari.ro, onvpv.ro

Prezenta soiului Feteasca Neagra in podgoria Cotnari nu constituie o surpriza. In vasele ceramice din cultura Cucuteni, localitate situata la 11 km de Cotnari, s-au gasit samburi de struguri si urme a ceea ce pare vin. In 1899, seful serviciului viticulturii din Ministerul Agriculturii a vizitat scolile de agricultură din Montpellier si Ecully (Beaujolais). Directorii acestor scoli si-au exprimat dorinta de a avea in colectiile scolilor lor cateva din principalele varietati si vite romanesti. Reintors la Bucuresti, delegatul roman propune Ministerului sa trimita cate 50 de vite din principalele noastre varietati din podgoriile Cotnari, Odobesti, Dealul Mare, Dragasani si Mehedinti. De la Cotnari s-au trimis in Franta urmatoarele vite “absolut autentice, indigene, verificate si cu numirile autentice”: Grasa de Cotnari, Feteasca Neagra, Feteasca Alba, Plavae, Mustoasa, Galbena.

Cumpara vinuri premium din Feteasca Neagra produse si in alte podgorii din Romania

 

Casa de Vinuri Cotnari este singurul producator din Romania care produce vinuri de calitate doar din soiuri autohtone. Aici se exploateaza 100 ha de Feteasca Neagra, 75 ha Busuioaca, 75 ha Tamaioasa Romaneasca, 50 ha Grasa de Cotnari si 50 ha Feteasca Alba. Vinurile premium se obtin din struguri de calitate si de aceea plantatiile de la Cotnari au avut parte de tehnologie de ultima generatie, o densitate mica a plantelor, o distanta mare intre randuri ce permite o circulare eficienta a aerului si efectuarea lucrarilor cu utilaje moderne, astfel incat cantitatea de struguri recoltata pe hectar sa nu depaseasca 6 tone pentru Grasa de Cotnari, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Alba, Busuioaca, respectiv 5 tone pentru Feteasca Neagra, cu o acumulare de minim 230 grame zahar.

Cumpara vinuri premium produse de Casa de Vinuri Cotnari

 

Podgoria Cotnari se plaseaza spre limita nordica a podgoriilor de calitate din tara si chiar din Europa. Administrativ, ea se afla in judetul Iasi si Botosani iar centrele viticole ale podgoriei sunt Cotnari, Harlau, Cucuteni, Targu Frumos (jud. Iasi) si Frumusica (jud. Botosani).

In podgoria Cotnari exista o preocupare foarte veche pentru cultivarea vitei de vie, inca dinainte de epoca geto-dacica. Primul document scris, in care se mentioneaza viile de la Hârlău a fost emis de catre domnitorul Petru Musat, in anul 1384. Numele podgoriei Cotnari si cel al domnitorului Stefan cel Mare sunt strans legate, aici fiind situata resedinta lui preferata. In spatele castelului existau pivnite adanci si boltite. Oamenii cultivau vita de vie iar pentru transportul si pastrarea vinului s-au construit drumuri si poduri care sa faca legatura cu pivnitele castelului; multe dintre acestea mai exista si sunt utilizate si astazi. De numele acestuia sunt legate cateva toponime: Dealu lui Voda, Via Domneasca precum si denumirile unor constructii din piatra: podul, biserica si beciul lui Stefan.

Pentru ridicarea viticulturii la rangul de stiinta, sub domnia lui Despot Voda (1561-1563) s-a infiintat "Schola latina" de la Cotnari. In sec. al XVII-lea, podgoria cunoaste o dezvoltare infloritoare, devenind cunoscuta si peste hotare prin calitatea vinurilor albe produse aici. Primele comentarii despre calitatea vinurilor de Cotnari sunt ale lui Dimitrie Cantemir si apar in „Descriptio Moldaviae”: ”si cel mai bun vin este cel facut la Cotnari, un oras in regiunea Hârlău [...] indraznesc sa gandesc ca este cel mai bun dintre toate vinurile din Europa, poate chiar mai bun decat cel de Tokay”. Din izvoarele vremii, reiese ca in sec. XVIII si XIX podgoria Cotnari a continuat sa-si pastreze celebritatea castigata pana atunci. La expozitiile si concursurile internationale de la Viena (1873), Budapesta (1884), Paris (1889), vinurile de Cotnari au primit numeroase diplome, medalii si alte distinctii.

Calitatea vinurilor de Cotnari este data de soiurile utilizate in producerea acestora; 4 dintre acestea sunt prezente in plantatii cu mult inainte de invazia filoxerei. Podgoria Cotnari este singura din tara in care se produce de mult timp acelasi sortiment traditional alcatuit din cele 4 soiuri: Grasa de Cotnari, Feteasca Alba, Tamaioasa Romaneasca si Francusa. Dupa invazia filoxerei, in anul 1884, cand podgoria a trecut prin momente dificile, tipicitatea de Cotnari nu a fost zdruncinata, gratie faptului ca podgoria a fost refacuta, in principal, numai cu soiurile autohtone din vechiul sortiment.

Vinurile obtinute aici sunt foarte diferite intre ele sub raportul particularitatilor de soi, influentate fiind de caracteristicile plaiului viticol in care au fost produse. Se obtin de obicei vinuri corpolente, de multe ori cu rest de zahar, iar in toamnele lungi si uscate, sub   actiunea mucegaiului nobil, se pot obtine marile vinuri care au adus faima acestei podgorii, cele dulci naturale culese la inobilarea boabelor. Acestea sunt vinuri pretabile la invechire, deseori taria alcoolica depasind pragul de 12% vol.alc., insotite fiind si de zahar rezidual.

Cumpara vinuri premium facute in podgoria Cotnari

 

DOC Cotnari - Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC) care se obtine numai in perimetrul podgoriei Cotnari, din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini “DOC Cotnari”. Continutul de zahar la recoltare trebuie sa fie de minim 210 g/l. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de minim 11% vol. si cea totala de maxim 15% vol. CT – cules tarziu - reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor.

Cumpara vinuri premium DOC CT Cotnari

 

Surse: vinuricotnari.ro, onvpv.ro

Produse inrudite (2)