Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Colocviu la Paris Busuioaca de Bohotin 2020 | Casa de Vinuri Cotnari | Cotnari

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Colocviu la Paris Busuioaca de Bohotin 2020 | Casa de Vinuri Cotnari | Cotnari

Culoare: rosé/ roze
Gust: sec
Soi Romanesc: Busuioaca de Bohotin
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Cotnari
Brand: Colocviu | Casa Vinuri Cotnari
Regiune viticola: Dealurile Moldovei - RO
Anul de recolta: 2020
Treapta de calitate: Cotnari DOC CT
Tarie alcoolica (% vol.): 13,0
Volum nominal: 75 cl

Producator: Casa de Vinuri COTNARI
Cod produs: vn-cvc-103
Disponibilitate: Stoc zero

Pret:

39,00 LEI
Fara TVA: 32,77 LEI

Info produs

Colocviu la Paris Busuioaca de Bohotin 2020 | Casa de Vinuri Cotnari | Cotnari

Vin Rosé/ Roze | Sec | Busuioaca de Bohotin* | 2020 | DOC CT Cotnari* | Alcool: 13,0% vol. | Zahar Rezidual: 2,7 g/l | Volum: 75 cl | brand Cotnari Domenii | producator Casa de Vinuri Cotnari* | podgoria Cotnari* | regiunea viticola Dealurile Moldovei | Romania

note de degustare | Roba vinului, limpede si stralucitoare, etaleaza o splendida culoare roz cu irizatii aramii. Aromele se revarsa intr-o cascada exotica de lychee, grapefruit roz, completata de busuioc rosu si flori de soc. Gustul intens fructat e subliniat de o buna aciditate si de glicolul bine sustinut de alcool, cu o balanta echilibrata. Sergiu Nedelea, Sommelier

asociere culinara | Recomandat sa fie consumat cu mancaruri usoare din carne alba (pui, gaina, curcan etc) si peste, usor picante si putin condimentate. Poate fi si un vin de final de masa.

temperatura de servire | 8 - 10 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium se poate face cadou ca atare (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne alba, peste sau o colectie de condimente, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Surse: vinuricotnari.ro

O curiozitate legata de vinurile din Busuioaca de Bohotin este ca sunt printre putinele vinuri rose din lume care se fac din struguri roz. In fapt, Busuioaca de Bohotin este un soi get-beget romanesc care este plantat pe suprafete destul de restranse in Moldova (Bohotin, Husi, Cotnari) si in Muntenia (Pietroasele, Dealu Mare).

Cumpara vinuri premium facute din Busuioaca de Bohotin

 

Casa de Vinuri Cotnari este singurul producator din Romania care produce vinuri de calitate doar din soiuri autohtone. Aici se exploateaza 100 ha de Feteasca Neagra, 75 ha Busuioaca, 75 ha Tamaioasa Romaneasca, 50 ha Grasa de Cotnari si 50 ha Feteasca Alba. Vinurile premium se obtin din struguri de calitate si de aceea plantatiile de la Cotnari au avut parte de tehnologie de ultima generatie, o densitate mica a plantelor, o distanta mare intre randuri ce permite o circulare eficienta a aerului si efectuarea lucrarilor cu utilaje moderne, astfel incat cantitatea de struguri recoltata pe hectar sa nu depaseasca 6 tone pentru Grasa de Cotnari, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Alba, Busuioaca, respectiv 5 tone pentru Feteasca Neagra, cu o acumulare de minim 230 grame zahar.

Cumpara vinuri premium produse de Casa de Vinuri Cotnari

 

Podgoria Cotnari se plaseaza spre limita nordica a podgoriilor de calitate din tara si chiar din Europa. Administrativ, ea se afla in judetul Iasi si Botosani iar centrele viticole ale podgoriei sunt Cotnari, Harlau, Cucuteni, Targu Frumos (jud. Iasi) si Frumusica (jud. Botosani).

In podgoria Cotnari exista o preocupare foarte veche pentru cultivarea vitei de vie, inca dinainte de epoca geto-dacica. Primul document scris, in care se mentioneaza viile de la Hârlău a fost emis de catre domnitorul Petru Musat, in anul 1384. Numele podgoriei Cotnari si cel al domnitorului Stefan cel Mare sunt strans legate, aici fiind situata resedinta lui preferata. In spatele castelului existau pivnite adanci si boltite. Oamenii cultivau vita de vie iar pentru transportul si pastrarea vinului s-au construit drumuri si poduri care sa faca legatura cu pivnitele castelului; multe dintre acestea mai exista si sunt utilizate si astazi. De numele acestuia sunt legate cateva toponime: Dealu lui Voda, Via Domneasca precum si denumirile unor constructii din piatra: podul, biserica si beciul lui Stefan.

Pentru ridicarea viticulturii la rangul de stiinta, sub domnia lui Despot Voda (1561-1563) s-a infiintat "Schola latina" de la Cotnari. In sec. al XVII-lea, podgoria cunoaste o dezvoltare infloritoare, devenind cunoscuta si peste hotare prin calitatea vinurilor albe produse aici. Primele comentarii despre calitatea vinurilor de Cotnari sunt ale lui Dimitrie Cantemir si apar in „Descriptio Moldaviae”: ”si cel mai bun vin este cel facut la Cotnari, un oras in regiunea Hârlău [...] indraznesc sa gandesc ca este cel mai bun dintre toate vinurile din Europa, poate chiar mai bun decat cel de Tokay”. Din izvoarele vremii, reiese ca in sec. XVIII si XIX podgoria Cotnari a continuat sa-si pastreze celebritatea castigata pana atunci. La expozitiile si concursurile internationale de la Viena (1873), Budapesta (1884), Paris (1889), vinurile de Cotnari au primit numeroase diplome, medalii si alte distinctii.

Calitatea vinurilor de Cotnari este data de soiurile utilizate in producerea acestora; 4 dintre acestea sunt prezente in plantatii cu mult inainte de invazia filoxerei. Podgoria Cotnari este singura din tara in care se produce de mult timp acelasi sortiment traditional alcatuit din cele 4 soiuri: Grasa de Cotnari, Feteasca Alba, Tamaioasa Romaneasca si Francusa. Dupa invazia filoxerei, in anul 1884, cand podgoria a trecut prin momente dificile, tipicitatea de Cotnari nu a fost zdruncinata, gratie faptului ca podgoria a fost refacuta, in principal, numai cu soiurile autohtone din vechiul sortiment.

Vinurile obtinute aici sunt foarte diferite intre ele sub raportul particularitatilor de soi, influentate fiind de caracteristicile plaiului viticol in care au fost produse. Se obtin de obicei vinuri corpolente, de multe ori cu rest de zahar, iar in toamnele lungi si uscate, sub   actiunea mucegaiului nobil, se pot obtine marile vinuri care au adus faima acestei podgorii, cele dulci naturale culese la inobilarea boabelor. Acestea sunt vinuri pretabile la invechire, deseori taria alcoolica depasind pragul de 12% vol.alc., insotite fiind si de zahar rezidual.

Cumpara vinuri premium facute in podgoria Cotnari

 

DOC Cotnari - Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC) care se obtine numai in perimetrul podgoriei Cotnari, din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini “DOC Cotnari”. Continutul de zahar la recoltare trebuie sa fie de minim 210 g/l. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de minim 11% vol. si cea totala de maxim 15% vol. CT – cules tarziu - reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor.

Cumpara vinuri premium DOC CT Cotnari

 

Surse: vinuricotnari.ro

 

Produse inrudite (4)