Vin Rosu | Sec | Feteasca Neagra 100% | 2019 | DOC Mehedinti Corcova* | Alcool: 14.5 % vol. | Volum: 75 cl | brand Corcova* | producator Corcova Roy & Damboviceanu* | podgoria Severinului - Corcova* | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania | Oenolog: Laurent Pfeffer* (Franta)
note de degustare | Un vin de culoare rosie inchisa. Arome puternice si fructate (fructe rosii bine coapte, coacaze, mure). Agitarea usoara scoate la iveala note condimentate. Gustul este rotund, uleios, cu tanini catifelati ce conduc la un final lung si foarte aromat.
asociere culinara | Se asociaza cu carne pasare, bucate traditionale, carne rosie (vita, vitel, porc, miel, oaie, rata, gasca etc) in vin sau la cuptor cu mirodenii si legume, drob de miel cu ceapa verde, sarmale si chiar mezeluri fine si branzeturi maturate tari.
temperatura de servire | 17 - 18 grade Celsius.
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne alba sau rosie, o branza maturata sau niste condimente, toate de foarte buna calitate.
Surse: corcova.ro, agerpres.ro, onvpv.ro
Compania Viticola Corcova, o proprietate Roy & Damboviceanu, a luat fiinta in anul 2005 cand 55 de ha. de teren au fost replantate cu vite aduse din Franta, cu soiurile existente pe timpul mosiei Bibestilor - Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc - precum si Feteasca Neagra. Cramele construite de printul Antoine Bibescu au fost refacute complet in perioada 2008 - 2009, respectand arhitectura initiala, si au fost dotate cu utilaje de vinificatie produse de cele mai prestigioase firme de specialitate din Franta si Italia.
Cumpara de aici mai multe vinuri premium produse de Compania Viticola Corcova
Vinurile Corcova au acel "gout du terroir", pentru ca aici se intrunesc toate elementele necesare: un climat temperat-continental cu influente mediteraneene; solurile cu o structura litologica variata si o mineralitate bogata; vita de vie nobila cu soiurile potrivite si munca atenta si responsabila a echipei Corcova. Vinurile sunt grupate in doua game: Corcova si Corcova Reserve.
Gasesti aici toate vinurile gamei Corcova | vinurile gamei Corcova Reserve
Asezata in partea de S-V a tarii, in jud. Mehedinti, Corcova este o podgorie noua pentru publicul de azi, care reia insa traditia producerii vinului de calitate, initiata in acest areal in urma cu mai multe sute de ani. Documentar, podgoria este recunoscuta din secolul al XVI-lea. Printr-un act din 1 iulie 1594, Mihai Viteazu intareste lui Necula doua vii la Corcova, iar printr-un altul, din 8 iulie 1596, intareste lui Radu, al doilea paharnic, ocine si vii in Jirov, Cernaia, Cotoroaia si Valea Buna.
Cumpara de aici vinuri premium produse in Podgoria Severinului - Corcova
DOC Mehedinti Corcova | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire (acest areal acopera 2 podgorii: podgoria Severinului si podgoria Plaiurile Drancei), cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini DOC Mehedinti. Taria alcoolica dobandita a vinului trebuie sa fie de min. 11% vol. pentru vinurile albe si roze si min. 12% vol. pentru vinurile rosii.
Cumpara de aici vinuri premium romanesti DOC Mehedinti Corcova | vinuri premium romanesti DOC CMD Mehedinti
Laurent Pfeffer este inginer viticol si oenolog instruit la Bordeaux, unde a vinificat timp de 4 ani inainte sa ia calea Romaniei si sa ajunga la Roy & Damboviceanu Corcova, unde este director tehnic. In 2007 a fondat, alaturi de colegul sau Frederic Vauthier si de fratele sau Dominique Pfeffer, Domeniul Catleya. Filosofia lui de lucru este aceea de a gasi echilibrul ideal intre principiile clasice de vinificare ale fiecarui soi si specificul terroir-ului. Cautarea acestui echilibru incepe din munca pamantului si a viei.
Cumpara de aici vinuri create de oenologul francez Laurent Pfeffer
Feteasca Neagra este unul dintre cele mai vechi soiuri autohtone, fiind cultivat doar in spatiul romanesc de peste 2.000 de ani. S-a nascut dintr-o selectie populara din vita salbatica de padure (Vitis vinifera ssp. sylvestris), cultivata de daci intre Carpati si Nistru. Se pare ca acest soi isi are originea pe valea raului Prut, in jurul localitatii Uricani din judetul Iasi, unde s-au gasit seminte datand din acea perioada. Soiul s-a extins, treptat, din podgoriile din Moldova catre podgorii mai insorite, unde conditiile termice superioare au contribuit la obtinerea unor vinuri de inalta calitate, in prezent el fiind cultivat de catre majoritatea cramelor romanesti din Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania si Banat.
Feteasca Neagra este unul dintre putinele soiuri dacice care mai exista astazi in cultura si asta datorita rezistentei mari la ger si la seceta, cat si calitatii superioare a vinurilor rosii obtinute.
In general, vinurile de Feteasca Neagra sunt seci, dar se pot obtine si vinuri demiseci sau chiar demidulci. Vinurile sunt de culoare rosie intensa cu nuante rubinii, cu o aroma specifica, care aminteste de cea a coacazelor negre. Au un caracter olfactiv discret, iar gustul aduce usor cu cel de mure, fiind echilibrat, consistent si viguros, de o aciditate potrivita, specifica soiului.
Din punct de vedere calitativ, vinul obtinut din Feteasca Neagra castiga mult prin maturare in butoaie de lemn pentru o perioada de pana la 2-3 ani, sau prin invechire in sticle pentru o perioada de pana la 10 ani. Reputatul oenolog prof. Viorel Stoian sustinea ca ‘Vinul de Feteasca Neagra are un caracter olfactiv discret, dar foarte specific, ceva care sugereaza mirosul de prune uscate. Cand vinul este mai vechi apar si usoare nuante de scortisoara''.
In ceea ce priveste asocierea vinurilor cu mancarea, trebuie sa se tina cont de o serie de factori care sa le armonizeze: felurile de mancare, succesiunea acestora, natura evenimentului, anotimpul in care ne aflam etc. Vinurile rosii, printre care si Feteasca Neagra, insotesc fripturile sau preparatele pe baza de carne si se servesc, de obicei, la o temperatura de 14-15 grade Celsius.
Cumpara de aici vinuri premium din Feteasca Neagra
Surse: corcova.ro, agerpres.ro, onvpv.ro