Sampanie | Alb | Brut | Champenoise - metoda traditionala | producator G.H. MUMM | brand Cordon Rouge | regiune viticola Champagne | Franta | Alcool: 12,0% vol. | Volum: 75cl
note de degustare | Un spumant puternic, de o culoare galben auriu deschis, ce abunda in bule fine si elegante. La inceput, un nas cu arome de fructe proaspete coapte (piersici albe si galbene, caise) si note tropicale (lychee si ananas). Se deschide apoi cu miros de vanilie, note de caramele cu lapte, pesmet, drojdie si la final arome de fructe uscate si miere. O explozie de prospetime in gura, ce persista si e consolidata de aromele complexe de fructe proaspete si caramel.
asociere culinara | Poate fi servita pe tot parcursul mesei de la aperitiv la desert. E perfecta cu: sushi, scoici, stridii, peste alb, carne pui, tarte de fructe albe, creme usoare, ciocolata alba.
temperatura de servire | 6 - 8 grade C.
note despre producator
Sampania Cordon Rouge are o predominanta de Pinot Noir, o prezenta puternica de Chardonnay si un dram de Pinot Meunier. Pentru a asigura coerenta stilistica, se adauga 25% - 30% vin rezerva care aduce complexitate ai profunzime amestecului final. Dupa mai multi ani de imbatranire, Cordon Rouge exprima caracterul terroir-ului din Champagne si totodata talentul vinificatorului.