Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Imperfect Cupaj Alb 2021 | Crama Rasova | Murfatlar

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Imperfect Cupaj Alb 2021 | Crama Rasova | Murfatlar

Culoare: alb
Gust: sec
Cupaje: cupaj alb
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Murfatlar
Brand: Imperfect Rasova
Regiune viticola: Colinele Dobrogei - RO
Anul de recolta: 2021
Treapta de calitate: Murfatlar DOC CMD
Tarie alcoolica (% vol.): 12,7
Volum nominal: 75 cl

Producator: Crama RASOVA
Cod produs: vn-rsv-013
Disponibilitate: In Stoc

Pret:

79,00 LEI
Fara TVA: 66,39 LEI

Info produs

Imperfect Cupaj Alb 2021 | Crama Rasova | Murfatlar

Vin Alb | Sec | 2021 | Cupaj din Feteasca Alba cu Feteasca Regala | DOC CMD Murfatlar* | Alcool: 12.7 % vol. | Volum: 75 cl | brand Imperfect | producator Crama Rasova* | podgoria Murfatlar* | regiunea viticola Colinele Dobrogei | Romania | Ed. Limitata: 1.496 st |

note de degustare Un cupaj din soiuri autohtone cu o culoare galben pai, bogat in arome florale si de fructe galbele coapte „zugravite” pe un background de vanilie. Gustul este bogat si armonios, proaspat si mineral. Vinul este stralucitor, „gustos” si versatil, o interpretare moderna ale unora dintre cele mai vechi si cunoscute soiuri romanesti.

asociere culinara Alaturi de peste la gratar sau cu legume asortate, fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, midii, melci, calamari, sepii, caracatite ), branzeturi simple, nefermentate.

temperatura de servire 10 - 12 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne de peste sau un platou cu fructe de mare, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

 

Surse: cramarasova.ro, onvpv.ro, agerpres.ro
Podgoria si Crama Rasova sunt localizate in Cernavoda, jud. Constanta, pe un areal de 50 de hectare. Terroir-ul are un potential urias dat de amplasarea in vecinatatea Dunarii, clima uscata, vanturile aduse de Dunare, solul calcaros si nisipos. Principalele soiuri de struguri cultivate la Rasova sunt: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Cabernet, Syrah si Pinot Noir.

Strugurii ajunsi la maturitate deplina sunt culesi manual, printr-un proces de selectie calitativa a celor mai bune boabe, si sunt depozitati in ladite de maximum 12 kg. Ajunse la crama, boabele sunt aclimatizate, pentru o procesare optima, apoi sunt trecute printr-un desciorchinator Oscillis, procesarea fiind gravitationala. Pentru fermentare, strugurii sunt depusi in tancuri de diferite dimensiuni, pentru a mentine un bun control al boabelor si a pastra aroma strugurilor. Maturarea se realizeaza in stejar predominant frantuzesc, atata vreme cat vinul evolueaza, iar acest proces este controlat zilnic de expertii cramei. Folosind tehnologii avansate si procedee traditionale manuale, se dezvolta un sistem de procesare ideal pentru a crea un vin de inalta calitate.

Cumpara vinuri premium romanesti produse la Crama Rasova

Podgoria Murfatlar se afla in sud-estul Romaniei, intre Dunare si Marea Neagra, in centrul Podisului Dobrogei. Dobrogea este o zona prielnica pentru cultivarea vitei-de-vie. Chiar daca inainte de invazia filoxerei (1884), nu se vorbea despre viile de la Murfatlar, Medgidia sau Cernavoda, aici au aparut cele mai vechi scrieri despre via si vinul de pe pamantul romanesc. Acestea ii apartin poetului Ovidiu, exilat la Tomis din porunca imparatului Aurelian. Scytia Minor (in prezent Dobrogea) era cunoscuta pentru viile de aici, iar vinul obtinut facea obiectul schimburilor comerciale dintre traci si coloniile grecesti de la malul Marii Negre.

Calitatea deosebita a vinurilor de la Murfatlar se datoreaza, in primul rand, conditiilor de clima si de sol ale regiunii. Murfatlarul beneficiaza de o expunere prelungita la soare, de un regim de precipitatii mai sarac, chiar deficitar si de influenta Marii Negre, care actioneaza ca un regulator termic. Solul arid, cu un suport de calcar, este benefic obtinerii unor vinuri de calitate. Celebritatea podgoriei este data indeosebi de vinurile dulci, obtinute pe cale naturala din struguri cu un continut ridicat de zahar, culesi la supramaturare.

Cumpara vinuri premium romanesti produse in Podgoria Murfatlar

 

Murfatlar DOC - Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC) care se obtine numai in perimetrul podgoriei Murfatlar, din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini “DOC Murfatlar”. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de minim 11% vol. si cea totala de maxim 15% vol.
 
 
 
 
Surse: cramarasova.ro, onvpv.ro, agerpres.ro

Produse inrudite (1)