Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Cuartz Alb Brut Limited Edition | Crama Girboiu | Cotesti

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Cuartz Alb Brut Limited Edition | Crama Girboiu | Cotesti

Culoare: Alb
Gust: Brut
Metoda de fermentare: Charmat - fermentare in tancuri
Denumire Vin Spumant: Spumant - RO
Tara de provenienta: Romania
Regiune viticola: Dealurile Moldovei - RO
Podgorie: Cotesti Vrancea
Brand: Cuartz - Crama Girboiu
Tarie alcoolica (% vol.): 12,0
Volum nominal: 75 cl

Producator: Crama GIRBOIU
Cod produs: sp-grb-001
Disponibilitate: In stoc

Pret:

38,00 LEI
Fara TVA: 31,93 LEI

Info produs

Cuartz Alb Brut Limited Edition | Crama Girboiu | Cotesti

Vin Spumant | Alb | Brut | Cupaj de Plavaie 80%, Feteasca Alba 20% | metoda fermentare Charmat | Romania | producator Crama Girboiu | brand Cuartz | podgoria Cotesti* - Dumbraveni, Dealurile Vrancei | regiunea viticola Dealurile Moldovei | Alcool: 12,0% vol. | Volum: 75 cl | Editie limitata: 3.000 sticle |

note de degustare | Acest spumant este conceput cu migala de Crama Girboiu pentru a oferi un mixt de jovialitate, gust si textura, toate infasurate intr-un parfum fructuos si floral. Definit de o culoare galben-pai cu inflexiuni verzui, surprinde placut prin perlajul persistent iar gustativ denota o personalitate si o prospetime excelenta. Spumantul este realizat cu intentia de a darui surprize senzoriale placute in orice moment al zilei.

asociere culinara | Se potriveste cu fructe de mare, peste, paste cu sos alb. Se comporta impecabil si ca aperitiv.

temperatura de servire | 6 - 8 grade Celsius.

 

Alin Ionita, iulie 2016 | Cuartz Brut e un spumant nascut din struguri din zina Vrancei, desavarsit in patria Prosecco-ului. Pare sa isi fi propus sa urmeze cararea batatorita a spumantelor lejere italiene si nu o face deloc rau. Chiar daca asta il costa putin la capitolul originalitate, se dovedeste a fi un aperitiv atragator, corect si racoritor. Aromele stau asezate intr-un strat de matase subtire ce acopera cerul gurii si se imbratiseaza placut sub impulsul perlatiei fine, fie ca ele vin din zona florilor albe sau a citricelor.

 

Metoda de vinificare: Prima fermentare la Crama Girboiu, a doua fermentare in autoclave (cisterne cu manta dubla, care permit fermentarea sub presiune, mai exact eliberarea de CO2 ramane in compozitia vinului, generand perlajul spumantului) cu drojdii naturale pentru 3 luni in Italia, Treviso.

 

Produse inrudite (1)