Vin Rosu | Sec | Feteasca Neagra | 2017 | DOC CMD Murfatlar* | Alcool: 14 % vol | Zahar rezidual: 2.1 g/l | Aciditate totala: 4.93 g/l | Volum: 75 cl | producator Crama Trantu | brand Daima | podgoria Murfatlar | regiunea viticola Colinele Dobrogei | Romania |
note de degustare | Vinul este un cupaj de Feteasca Neagră maturat la inox cu Fetească Neagră maturat la baric (65-70% din cupaj), cu o corpolență medie, catifelat și fin, cu note de prune uscate și tentă de ciocolată neagră și fucte roșii bine coapte.
temperatura de servire | 16 - 18 grade Celsius.
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat pe baza de carne rosie (vita, miel, vanat) sau o branza matura, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Surse: cramatrantu.ro, agerpres.ro, onvpv.ro
Cu experiență în vinuri de dinainte de ’89, Iota Trantu s-a lansat în calitate de proprietar de cramă și oenolog specializat în Romania postcomunistă din 1999, devenind creator al propriilor sale vinuri. Misiunea sa, careia i se dedica cu rabdare si pasiune, este de a crea vinuri de calitate care să reflecte caracterul strugurilor și al terroir-ului podgoriei Murfatlar. Investitiile permanente in tehnologie, oameni si eticheta asigura premizele dezvoltarii de produse premium, incununarea eforturilor continue de pastrare si transmitere a unei traditii locale, vechi de 2000 de ani.
Soiuri de struguri: Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Fetească Regală, Traminer Roz, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot - 112 ha