Ideal pentru prepararea de aperitive delicioase sau salate gourmet.
O portie de foie gras conține 130 de calorii. De asemenea, conține 12,4 grame de grăsime, din care 4,1 grame sunt grăsimi saturate. Are 42 miligrame de colesterol pe portie, 197 miligrame de sodiu, 1,3 grame de carbohidrati si 3,2 grame de proteine. Nu are fibre dietetice sau zaharuri. Majoritatea conținutului de calorii din foie gras provine din conținutul său de grăsimi, reprezentând 86,1% din totalul caloriilor.
Ingrediente: ficat de rata, cognac, sare, zahar, condimente, antioxidant.
Pe vremea lui Napoleon Bonaparte, în Strasbourg, Philippe-Edouard Artzner, cofetar și comerciant, a deschis un magazin si o unitate de producție de foie gras în centrul orașului. Acolo, el a creat rețete gustoase și a devenit un veritabil setter de tendințe gastronomice.
În jurul anului 1850, fiul său Edouard, care a preluat conducerea afacerii, a devenit primul care a gătit foie gras în feluri de mâncare. Încălzit încet la temperatură scăzută, foie gras își păstra astfel calitățile și aroma.
Odata răcit, Edouard Artzner și-a acoperit pate-ul într-un strat de grăsime de gâscă, ceea ce a garantat o perioadă de pastrare de 2 până la 3 săptămâni, ceea ce nu era deloc putin pentru acele vremuri! Succesul considerabil pe care această nouă formă de conservare a avut-o a atras o clientela prestigioasa si a marcat lansarea Foie Gras în Franța și în restul lumii.
sursa: edouard-artzner.com