5x65g
Pe vremea lui Napoleon Bonaparte, în Strasbourg, Philippe-Edouard Artzner, cofetar și comerciant, a deschis un magazin si o unitate de producție de foie gras în centrul orașului. Acolo, el a creat rețete gustoase și a devenit un veritabil setter de tendințe gastronomice.
În jurul anului 1850, fiul său Edouard, care a preluat conducerea afacerii, a devenit primul care a gătit foie gras în feluri de mâncare. Încălzit încet la temperatură scăzută, foie gras își păstra astfel calitățile și aroma.
Odata răcit, Edouard Artzner și-a acoperit pate-ul într-un strat de grăsime de gâscă, ceea ce a garantat o perioadă de pastrare de 2 până la 3 săptămâni, ceea ce nu era deloc putin pentru acele vremuri! Succesul considerabil pe care această nouă formă de conservare a avut-o a atras o clientela prestigioasa si a marcat lansarea Foie Gras în Franța și în restul lumii.
sursa: edouard-artzner.com