Vin Alb | Sec | Feteasca Regala | 2021 | DOC CMD Dealu Mare | Alcool: 13.9 % vol. | Volum: 75 cl | producator Domeniile Franco Romane | podgoria Dealu Mare* - Sahateni | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania |
note de degustare | Culoare galben-verzuie. Mirosul se evidentiaza prin parfumul caracteristic de narcise, flori de salcam si flori de camp prin aromele secundare de fermentatie si prin nuantele olfactive de lamaie si grapefruit. Dupa un timp in pahar, aroma evolueaza spre nuante de soc si menta. Gustul este echilibrat, elegant si vine in completarea mirosului.
asociere culinara | Excelent cu pui cu mirodenii, peste cu legume sotate, branzeturi simple, nefermentate.
temperatura de servire | 6-8 grade Celsius.
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne de peste sau un platou cu fructe de mare, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Societatea Domeniile Franco-Romane a fost înfiinţată în anul 2000 la iniţiativa lui Denis Thomas, proprietar şi vinificator în Bourgogne,cu ajutorul unei echipe de specialişti români şi francezi.
Domeniul cu cele 45 de hectare plantate pe terenuri în pantă şi terase, împreună cu cramă de vinificatie se regăsesc în centrul regiunii Dealu Mare, unde climatul este foarte asemănător cu cel din regiunea Bourgogne din Franţa. Conversia plantației la viticultura ecologică a început în anul 2003, iar în 2006 a fost obţinut primul vin certificat bio din România.
Tehnologia aplicată pe întreagă suprafaţă a domeniului este cultură bio-lunară. Sunt asociate astfel regulile agriculturii ecologice cu influenţă fazelor lunii, a mişcării sale de revoluţie siderale şi sinodale. Scopul acestui tip de cultură este de a favoriza respectul pentru mediu şi de a permite dezvoltarea biodiversităţii vegetale, animale şi microbiene utilizând forţele naturale. Rezultatul obţinut: sănătatea şi calitatea strugurilor. Aceştia sunt în continuare procesați folosind tehnologii tradiţionale, pentru a obţine vinuri de calitate superioară.
sursa: crameromania.ro