Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Prestige Merlot 2015 | Domeniul Coroanei Segarcea | Segarcea

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Prestige Merlot 2015 | Domeniul Coroanei Segarcea | Segarcea

Culoare: rosu
Gust: sec
Soi International: Merlot
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Segarcea - Dealurile Craiovei
Brand: Prestige | Domeniul Coroanei Segarcea
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei - RO
Anul de recolta: 2015
Treapta de calitate: Segarcea DOC CMD
Tarie alcoolica (% vol.): 14,5
Volum nominal: 75 cl

Producator: Domeniul Coroanei SEGARCEA
Cod produs: vn-sgr-005
Disponibilitate: Stoc zero

Pret:

42,00 LEI
Fara TVA: 35,29 LEI

Info produs

Prestige Merlot 2015 | Domeniul Coroanei Segarcea | Segarcea

Vin Rosu | Sec | Merlot 100% | 2015 | DOC CMD Segarcea* | Alcool: 14,50% vol. | Zahar rezidual: < 2 gr/ l | Volum: 75 cl | brand Domeniul Coroanei Segarcea - Prestige* | producator Domeniul Coroanei Segarcea | podgoria Segarcea - Dealurile Craiovei | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania

note de degustareUn vin creat in spirit clasic, de la recolta redusa la 6 tone/ha la anul petrecut in butoaie de stejar francez, urmat de o perioada de un an de invechire la sticla, pentru integrarea aromelor dobandite din contactul cu lemnul. Rezultatul este un vin corpolent, sobru, cu o aroma dominantă de fructe de padure, ascutimi de ierburi aromatice, totul invelit in aroma inconfundabila de lemn si vanilie a unui vin baricat. Gustul dezvaluie o structura complexa a vinului, cu aromele de fruct completate de nuante subtile de lemn prajit, condimente si lemn dulce.

asociere culinara | Este un vin perfect alaturi de risotto cu ciuperci, musaca sau friptura din carne rosie (vita, vitel, porc, miel, oaie, rata, gasca etc) la gratar.

temperatura de servire16-18 grade Celsius. Este necesara deschiderea sticlei cu o jumatate de ora inainte de servire si ca vinul sa fie decantat. Eventualele depuneri certifica numarul minim de interventii care se fac asupra vinului.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne rosie, niste ciuperci sau o punga de orez, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Surse: domeniulcoroanei.com, onvpv.ro

 

Dupa 50 de ani de comunism, dupa o perioada post-comunista de nepasare, Domeniul Coroanei Segarcea a fost preluat chiar de ziua regalitatii, 10 mai 2002. Prin intreaga investitie facuta de catre familia Anghel, s-a urmarit readucerea la viata a valorilor regale si a celor mai inalte standarde de elaborare a vinului. Incepand cu 2005, plantatia de 300 ha a fost complet refacuta, respectandu-se arhitectura din perioada monarhiei: 60% din suprafata destinata soiurilor negre si 40% celor albe. Restaurarea cramei s-a facut prin extinderea cladirii initiale in jurul nucleului ridicat aici la inceputul sec. al XX-lea. Au fost pastrate atat modelul arhitectural al cramei vechi, cat si tehnica de vinificatie gravitationala. Metodele traditionale de vinificatie sunt implementate prin echipamente de ultima generatie, iar elaborarea vinurilor este urmarita direct de proprietari, principalele repere fiind trasate de catre consultantul oenolog din Franta, doamna Ghislaine Guiraud.

Cumpara de aici vinurile premium produse de catre Domeniul Coroanei Segarcea

 

Domeniul Coroanei Segarcea este numele generic de brand pentru gama completa destinata HoReCa si magazinelor specializate si e alcatuita din subgamele: Prestige, Prestige Vinuri Rare si Vinuri de colectie. Toate aceste produse vorbesc despre cea mai profunda filosofie a brandului: calitate inalta sub blazonul regalitatii.

Gama Prestige a fost dezvoltata incepand cu anul 2006 si s-a diversificat mereu, ajungand astazi sa cuprinda mai multe vinuri: Feteasca Alba, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Tamaioasa Romaneasca, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Simfonie (un cupaj de 8 soiuri). Vinurile sunt prelucrate cu minutiozitate, in spiritul scolii clasice europene. Strugurii albi si negri sunt culesi manual de pe parcele cu productie limitata si vinificati prin metode complexe, care necesita o maturare mai lunga, pe drojdii fine pentru majoritatea vinurilor albe sau in butoaie de stejar de cea mai inalta calitate, pentru vinurile rosii si o mica parte dintre cele albe (Viognier, Chardonnay).

Cumpara de aici vinurile care fac parte din gama Domeniul Coroanei Segarcea PRESTIGE

 

Centrul viticol Segarcea este asezat in Campia Romana, la 29 km sud de Craiova (judetul Dolj) si se afla in Podgoria Dealurile Craiovei. Cultivarea vitei de vie si producerea vinului pe aceste meleaguri este mentionata scriptic inca din 1557, intr-un document prin care Patrascu cel Bun, tatal lui Mihai Viteazul, daruia ca zestre 'pamanturile Segarcei, fiicei sale Maria’. La aceea vreme, viile si vinurile Segarcei erau binecunoscute. Centrului viticol Segarcea, alaturi de alte 27 de centre viticole ale Romaniei, i s-a dat dreptul sa produca vinuri cu denumire de origine controlata inca din 1929, prin Decretul Consiliului de Ministri din 25 mai.

Cumpara de aici vinurile premium produse in Podgoria Dealurile Craiovei - Centrul viticol Segarcea

 

DOC CMD Segarcea | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi 100% in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini DOC Segarcea, prevederilor impuse de legislatia nationala si europeana. Taria alcoolica dobandita a vinului trebuie sa fie de min. 11% vol. pentru vinurile albe si roze si min. 12% vol. pentru vinurile rosii.

CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina - reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor (pentru vinurile albe si roze min. 187 g/l, pentru vinurile rosii min. 204 g/l).

Cumpara de aici vinuri premium DOC CMD Segarcea si de aici vinuri premium DOC CT Segarcea

 

Surse: domeniulcoroanei.com, onvpv.ro, agerpres.ro

 

Produse inrudite (4)