Vin Alb | Sec | Riesling Italian 100% | 2021 | IG Dealurile Munteniei | Alcool: 13.8 % vol. | Volum: 75 cl | producator Crama Basilescu* | brand Eclipse* | podgoria Dealu Mare – Pietroasa* | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania
note de degustare | Cu un miros pronuntat de grapefruit la care se adauga un parfum fin de caise si piersici coapte, Riesling Italian este un vin fin si complex in acelasi timp. Gustativ te surprinde cu arome de fructe coapte, usor crispy, flori de vara, cu un atac un pic dulceag, doar cat sa potenteze decent buchetul. Este un vin corpolent, elegant, dar in acelasi timp zglobiu, mineral si persistent. Este cremos si integreaza foarte bine alcoolul. Culoarea este galbuie, cu nuante verzui, stralucitoare.
asociere culinara | mancare chinezeasca, mancarurile mexicane, crema de ciocolata, paste cu sos de rosii, mancare thailandeza, sushi cu scortisoara si wasabi, mozzarella, carne alba (pui, gaina, curcan etc.), branza Brie, branzeturi afumate.
temperatura de servire | 8 - 10 grade Celsius.
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura o mancare chinezeasca sau mexicana, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Surse: cramabasilescu.ro, onvpv.ro
Vinurile Cramei Basilescu ies majoritatea in editii limitate si sunt adresate consumatorilor de nisa, fiind prezente pe piata romaneasca doar in segmentul HoReCa de top si in unele magazine specializate. Politica cramei pune accent pe vinurile obtinute din soiuri de struguri romanesti.
Cumpara vinurile premium produse de Crama Basilescu
Denumirea seriei, Eclipse, aduce aminte de perioada neagra, comunista, in care numele Basilescu a fost uitat. Colectia este un spectacol al vinului nascut in soapta naturii. Descoperim o cale noua spre bucuria gustului prin soiuri pure: Feteasca Neagra, Burgund Mare (vinificat in roze), Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Busuioaca de Bohotin si Tamaioasa Romaneasca.
Cumpara vinuri premium care fac parte din colectia Eclipse
Podgoria Dealu Mare, cel mai inchegat masiv viticol din Romania detine opt centre viticole reprezentative, cu urmatoarele subdenumiri de origine (Dealu Mare-Boldesti, Dealu Mare-Valea Calugareasca, Dealu Mare-Urlati, Dealu Mare-Ceptura, Dealu Mare-Tohani, Dealu Mare-Breaza, Dealu Mare-Merei si Dealu Mare-Zoresti).
Cumpara de aici vinuri premium produse in Podgoria Dealu Mare
Undeva in jurul secolului al IV-lea, la Pietroasele, regele vizigot Atanaric si-a ascuns comoara, binecunoscuta sub numele de Tezaurul de la Pietroasa sau Pietroasele. Se spune ca atunci cand acest tezaur a fost ascuns de vizigoti de teama hunilor, cultura vitei de vie ocupa un loc important pe aceste meleaguri.
Datorita traditiei si climatului exceptional pentru cultivarea vitei de vie, la Pietroasa s-a infiintat prima pepiniera viticola din epoca moderna a Romaniei in anul 1893, urmata de infiintarea unei scoli de altoitori in anul 1894. Un alt eveniment in istoria acestei podgorii, dar si a viticulturii romanesti a fost cel din anul 1924, cand s-a infiintat Statiunea Viticola si Oenologica Pietroasa, prima unitate de cercetare de profil din tara.
Busuioaca de Bohotin si Tamaioasa Romaneasca sunt cele mai apreciate vinuri ale romanilor. Suprafetele limitate pe care aceste soiuri se pot dezvolta, pentru a-si etala pe deplin calitatile, le face nepretuite, asemeni unui parfum rar. Una dintre zonele prielnice pentru aceste soiuri este Pietroasele, Buzau, unde Crama Basilescu detine plantatii pentru vinurile sale aromate.
Cumpara vinurile premium produse in zona Pietroasa
Dealu Mare Pietroasa DOC - Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se obtine din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate numai in perimetrul viticol al podgoriei Dealu Mare. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de minimum 11,0% vol. CT - cules tarziu | reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor (minim 220 g/l pentru vinuri albe, minim 213 g/l pentru vinuri rosii).
Gasesti aici vinuri premium cu denumire de origine controlata Dealu Mare Pietroasa DOC CT
Surse: cramabasilescu.ro, onvpv.ro