Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Epicentrum Rose 2017 | Crama Girboiu | Cotesti

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Epicentrum Rose 2017 | Crama Girboiu | Cotesti

Culoare: rosé/ roze
Gust: sec
Cupaje: cupaj rose | roze
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Cotesti
Brand: Epicentrum | Crama Girboiu
Regiune viticola: Dealurile Moldovei - RO
Anul de recolta: 2017
Treapta de calitate: Cotesti DOC CMD
Tarie alcoolica (% vol.): 13,0
Volum nominal: 75 cl

Producator: Crama GIRBOIU
Cod produs: vn-cgb-006
Disponibilitate: In Stoc

Pret:

37,00 LEI
Fara TVA: 31,09 LEI

Info produs

Epicentrum Rose 2017 | Crama Girboiu | Cotesti

Vin Rosé/ Roze | Sec | Cupaj de Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra | 2017 | DOC CMD Cotesti* | Alcool: 13 % vol. | Volum: 75 cl | brand Epicentrum* | producator Crama Girboiu* | podgoria Cotesti* - Dumbraveni, Dealurile Vrancei | regiunea viticola Dealurile Moldovei | Romania

note de degustare | Tonuri proaspete de zmeura si capsuni definesc acest rose din Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra, completate frumos de note citrice inconfundabile. Un vin lejer, plin de savoare.

asociere culinara | Excelent cu peste (in special cu somon si pastrav), homar la gratar, preparate lejere din carne de pasare, mezeluri usoare, pizza si paste. Foarte bun cu moussaka si salata de vinete cu ardei copti.

temperatura de servire | 10 - 12 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPenet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura o colectie de mezeluri sau niste paste artizanale, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Surse: cramagirboiu.ro, wikipedia.ro, onvpv.ro, revista-ferma.ro, agerpres.ro

Crama Girboiu reprezinta noua generatie a vinului din Vrancea. Este o afacere de familie infiintata in anul 2005, care detine o suprafata mare, de aproximativ 200 de hectare in comuna Cotesti, o zona cu o vasta traditie in viticultura. Patrimoniul viticol al cramei este format din vite de vie autohtone (Sarba, Plavaie, Feteasca Regala, Feteasca Alba, Feteasca Neagra) si internationale (Sauvignon Blanc, Riesling Italico, Muscat Ottonel, Merlot, Gewurztraminer, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir).

Cumpara vinuri premium romanesti produse de Crama Girboiu

 

Colectia Epicentrum cuprinde cupaje de vinuri realizate din strugurii de pe dealurile Vrancei – unice si nelinistite.

Cumpara vinurile premium din gama Epicentrum

 

Podgoria Cotesti (localitati in jud. Vrancea si in jud. Buzau) este caracterizata prin conditii climatice deosebit de favorabile si un sol bogat in minerale – unic in partea de sud-est a Romaniei. Podgoria Cotesti este amplasata pe sectorul sudic al piemontului vrancean din estul Carpatilor si Subcarpatilor, in continuarea Podgoriilor Panciu si Odobesti de la nord, impreuna cu care formeaza cunoscutele Podgorii Vrancene sau Putnene.

Cumpara vinuri premium din Podgoria Cotesti

 

DOC CMD Cotesti | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini DOC Cotesti. Vinul obtinut in acest areal delimitat, trebuie sa aiba o taria alcoolica dobandita de min. 9% vol si max. 15%. CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina - reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor.

Cumpara vinuri premium Cotesti DOC | Cotesti DOC CMD | IG Dealurile Vrancei

 

 

Soiurile de struguri care intra in componenta cupajului >

Cabernet Sauvignon este soiul de vin ideal cand vine vorba de imbunatatirea calitatilor prin imbatranire. In timp aroma sa distincta de stafida neagra poate dezvolta un buchet cu nuante de cedru, violete, piele sau tabac si aroma puternica de tanin se va inmuia astfel considerabil.

Este soiul cu cea mai larga raspandire in randul celor 5 varietati dominante din districtele Medoc si Graves ale regiunii franceze Bordeaux, precum si cel mai de succes vin rosu produs in California. In Romania se cultiva indeosebi in podgoriile Dealu Mare, Odobesti, Minis - Maderat, Murfatlar, iar in Republica Moldova la Purcari.

Considerat mult timp ca fiind un soi antic, studiile genetice recent realizate in California au aratat faptul ca acest soi este de fapt un urmas hibrid al soiurilor Sauvignon Blanc si Cabernet Franc.

 

Feteasca Neagra este unul dintre cele mai vechi soiuri autohtone, fiind cultivat doar in spatiul romanesc de peste 2.000 de ani. S-a nascut dintr-o selectie populara din vita salbatica de padure (Vitis vinifera ssp. sylvestris), cultivata de daci intre Carpati si Nistru. Se pare ca acest soi isi are originea pe valea raului Prut, in jurul localitatii Uricani din judetul Iasi, unde s-au gasit seminte datand din acea perioada. Soiul s-a extins, treptat, din podgoriile din Moldova catre podgorii mai insorite, unde conditiile termice superioare au contribuit la obtinerea unor vinuri de inalta calitate, in prezent el fiind cultivat de catre majoritatea cramelor romanesti din Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania si Banat.

Feteasca Neagra este unul dintre putinele soiuri dacice care mai exista astazi in cultura si asta datorita rezistentei mari la ger si la seceta, cat si calitatii superioare a vinurilor rosii obtinute.

In general, vinurile de Feteasca Neagra sunt seci, dar se pot obtine si vinuri demiseci sau chiar demidulci. Vinurile sunt de culoare rosie intensa cu nuante rubinii, cu o aroma specifica, care aminteste de cea a coacazelor negre. Au un caracter olfactiv discret, iar gustul aduce usor cu cel de mure, fiind echilibrat, consistent si viguros, de o aciditate potrivita, specifica soiului.

Din punct de vedere calitativ, vinul obtinut din Feteasca Neagra castiga mult prin maturare in butoaie de lemn pentru o perioada de  pana la 2-3 ani, sau prin invechire in sticle pentru o perioada de pana la 10 ani. Reputatul oenolog prof. Viorel Stoian sustinea ca ‘Vinul de Feteasca Neagra are un caracter olfactiv discret, dar foarte specific, ceva care sugereaza mirosul de prune uscate. Cand vinul este mai vechi apar si usoare nuante de scortisoara''.

In ceea ce priveste asocierea vinurilor cu mancarea, trebuie sa se tina cont de o serie de factori care sa le armonizeze: felurile de mancare, succesiunea acestora, natura evenimentului, anotimpul in care ne aflam etc. Vinurile rosii, printre care si Feteasca Neagra, insotesc fripturile sau preparatele pe baza de carne si se servesc, de obicei, la o temperatura de 14-15 grade Celsius.

 

Surse: cramagirboiu.ro, wikipedia.ro, onvpv.ro, revista-ferma.ro, agerpres.ro

 

Produse inrudite (17)