Vin Rosu | Sec | Cupaj de Cabernet Sauvignon 67%, Merlot 26% si Feteasca Neagra 7% | 2017 | DOC CMD Dealu Mare* | Alcool: 14,9 % vol. | Zahar rezidual: 2,8 gr/l | Volum: 75 cl | brand Flamboyant* | producator Davino (Unicom Production) | podgoria Dealu Mare - Ceptura* | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania | Oenolog: Bogdan Costachescu (RO)
note de degustare | Limpiditate: limpede – cristalin; Culoare: rosu – rubiniu intens cu reflexe purpurii; Miros: complex, persistent si intens, cu nuante de fructe negre, stafide, condiment, piper verde, menta si tabac; Gust: complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust remanent usor condimentat, ce pune in evidenta taninurile fine si elaborate.
asociere culinara | Carne de miel la gratar sau cuptor, carne de vita impanata, carne de vanat, branzeturi uscate imbatranite mediu.
temperatura de servire | 18 - 19 grade Celsius.
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura o branza uscata imbatranita mediu sau un preparat pe baza de carne de miel, vita sau vanat, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Surse: davino.ro, onvpv.ro
Vinurile Davino sunt produse din struguri din vii mature.
Vinul Flamboyant se produce numai in anii favorabili, prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele de Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra, vita de vie avand o varsta medie de circa 37 - 40 de ani. Vinificarea separata a celor trei soiuri din cupaj. Metoda de vinificatie in rosu: clasica pe bostina, in vase mici de inox la 26-28°C, Cabernet Sauvignon, timp de 29 zile, Merlot - 23 zile si Feteasca Neagra - 19 zile. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica, in barrique. 100% maturat in baricuri de stejar romanesc din care: 88% noi si 12% la a doua utilizare timp de 9-10 luni. In cupaj concura cele mai valoroase butoaie. Invechire la sticla minimum 30 luni.
Cumpara de aici vinurile premium produse de DAVINO
Podgoria Dealu Mare este cel mai inchegat masiv viticol din Romania detine 8 centre viticole reprezentative, cu urmatoarele subdenumiri de origine: Dealu Mare - Boldesti, Dealu Mare – Valea Calugareasca, Dealu Mare - Urlati, Dealu Mare - Ceptura, Dealu Mare - Tohani, Dealu Mare - Breaza, Dealu Mare - Merei si Dealu Mare - Zoresti.
Cumpara de aici vinuri premium realizate in Podgoria Dealu Mare
Dealu Mare DOC | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC) care se obtine numai in perimetrul podgoriei Dealu Mare, din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini “DOC Dealu Mare”. Taria alcoolica dobandita a vinului trebuie sa fie de min. 11% vol. CMD - cules la maturitate deplina | reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor (pentru vinurile cu mentiunea traditionala DOC CMD, acesta trebuie sa fie de min. 187 g/l).
Cumpara vinuri premium cu denumire de origine controlata Dealu Mare DOC CMD
Surse: davino.ro, onvpv.ro