Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Ouzo Plomari Isidoros Arvanitis | Grecia | 40%, 70 cl

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Ouzo Plomari Isidoros Arvanitis | Grecia | 40%, 70 cl

Brand: Ouzo Plomari

Producator: Isidoros Arvanitis SA | Grecia
Cod produs: rc-ouz-001
Disponibilitate: In Stoc

Pret:

59,00 LEI
Fara TVA: 49,58 LEI

Info produs

Ouzo Plomari Isidoros Arvanitis | Grecia | 40%, 70 cl

Ouzo | Alcool distilat* din cere ale | Denumire de Origine Protejata Plomari | Alcool: 40% vol. | Volum: 70 cl | brand Ouzo Plomari | producator Isidoros Arvanitis SA* | Insula Lesvos, sat Plomari* | Grecia 

note de degustare | Ouzo Plomari Isidoros Arvanitis contine: apa curata din izvoarele Raului Sedountas, anason Lisvorio, chimen de la North Evia, scortisoara, nucsoara, extract de mastic din Chios, diverse alte ierburi si sare de la Kalloni Lesvos. 

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de ouzo premium se poate face cadou ca atare (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura niste aperitive (caracatita sau alte fructe de mare, scrumbii, sardele), toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Surse: newgreekwine.ro

 

 

Procesul de distilare este un adevarat ritual si este responsabil de crearea aromei ideale. Fiecare distilare dureaza 9 ore deoarece, asa dupa cum se spune: "cu cat dureaza mai mult, cu atat este mai buna distilarea". Distilarea incepe prin fierberea lichidului. Aburul rezultat este captat si racit. Lichidul condensat este apoi colectat intr-un recipient mare. Distilarea continua in distilatoare de cupru facute manual, cazane (amvikes), singurele mijloace adecvate de productie. "Capul" si "coada" procesului de distilare - prima si ultima parte a distilarii - sunt eliminate, ramanand doar partea principala, care este cea mai buna si mai gustoasa. Inainte sa fie imbuteliat, extractul este diluat cu apa curata de la izvorul raului Sedountas, pentru ca ouzo sa atinga concentratia alcoolica dorita. In cele din urma, este imbuteliat, ambalat si depozitat folosind cele mai moderne echipamente. Astfel, prin acest proces de productie special, si cu reteta deosebita a lui Isidoros, Ouzo de Plomari Isidoros Arvanitis se distinge prin gustul traditional si aroma sa unica.

 

In 1894 incepe indelunga cautare a lui Isidoros Arvanitis, un locuitor din satul Plomari, insula Lesvos. Incapatanat si perfectionist, neobosit in cautarea celor mai bune ingrediente pentru a crea reteta perfecta pentru ouzo, el reuseste ani mai tarziu, sa creeze o bautura cu o aroma delicata si bogata. Astazi, Ouzo Plomari Isidoros Arvanitis imbina stilul traditional cu cel modern de distilare si este imbuteliat intr-o sticla traditionala si inchis cu un dop de pluta.

 

Plomari este cunoscut in toata lumea pentru productia sa de ouzo. Ouzo din Plomari este cel mai bun ouzo din Grecia. Aici exista 4 companii care fac ouzo in mod traditional: Arvanitis, Barbayanni, Giannatsi and Pitsiladi.

 

Ritualul ouzo: Beti-l cu prietenii in fata unui platou cu gustari (meze). Ouzo este intotdeauna mai bun cu apa sau gheata, nu sec. Si cel mai bun mod de a-l servi este de a adauga apa inainte de gheata, astfel incat temperatura sa fie redusa treptat si aromele eliberate in mod corespunzator.

Etichete: grecia, distilat