Liqueur | Germania | Alcool: 30 % | Volum: 70 cl
Jägermeister este un tip de lichior numit Kräuterlikör (lichior pe bază de plante). Este similar cu alte lichioruri centrale europene, cum ar fi Gammel Dansk din Danemarca, Unicum din Ungaria, Becherovka din Republica Cehă, Slovacia și Demänovka din Pelinkovac din Croația. În contrast cu aceste băuturi, Jägermeister are un gust mai dulce.
Ingredientele includ 56 ierburi, fructe, rădăcini și mirodenii, inclusiv citrice, coaja de lemn-dulce, anason, semințe de mac, șofran, ghimbir, boabe de ienupar si ginseng .
Aceste ingrediente sunt uscate, apoi înmuiate în apă și alcool pentru 2-3 zile . Ulterior, acest amestec este filtrat și stocat în butoaie de stejar pentru aproximativ un an.Dupa un an, licoarea este filtrata din nou, apoi se amestecă cu zahăr, caramel, alcool și apa. Acesta este filtrat pentru ultima dată și apoi îmbuteliat.
Producătorul recomandă ca Jägermeister se păstrează la gheață și se serveste rece și sugerează ca acesta să fie păstrat într-un congelator la -18 ° C (0 ° F).