Notice: Undefined variable: brand in /var/www/clients/client21/web37/web/vqmod/vqcache/vq2-catalog_controller_product_product.php on line 629 Jelna Muscat Ottonel Feteasca Regala 2018 | Crama Jelna | Lechinta
Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Jelna Muscat Ottonel Feteasca Regala 2018 | Crama Jelna | Lechinta

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Jelna Muscat Ottonel Feteasca Regala 2018 | Crama Jelna | Lechinta

Cod produs: vn-jln-004
Disponibilitate: In Stoc

Pret:

35,00 LEI
Fara TVA: 29,41 LEI

Info produs

Jelna Muscat Ottonel Feteasca Regala 2018 | Crama Jelna | Lechinta

Vin Alb | Sec | Cupaj din Muscat Ottonel cu Feteasca Regala | 2018 | DOC Lechinta Jelna | Alcool: 12.5 % vol. | Aciditate: 6.7 g/l | Zahar Rezidual: 0.9 g/l | Volum: 75 cl | producator: Crama Jelna | | podgoria Lechinta | regiunea viticola Podisul Transilvaniei | Romania | Oenolog: Darius Pripon |  Editie limitata: 6.990 sticle

note de degustare | Un cupaj care reuneste cu pasiune aroma exploziva a muscatului, miere, flori de tei si cea a fetestii regale, si anume lamaie, lime. Structura si corpul sunt dominate de feteasca regala, pe cand post-gustul lung si proaspat este al Muscat-ului.

asociere culinara | Ca aperitiv, alaturi de salate de vara; preparate din peste sau orice carne slaba; branzeturi proaspete.

temperatura de servire | 10 - 12 grade Celsius.

Valentin Ceafalau - Aprilie 2019Un cupaj care confirma pe deplin intentiile vinificatorului, acelea de a aduce la un loc aromele delicate si dulcege ale Muscatului si aciditatea si lejeritatea Fetestii Regale. Culoarea galben-pal stralucitor, cu reflexii rozalii, anunta cumva ce urmeaza din punct de vedere aromatic, vinul fiind destul de ofertant olfactiv. Etaleaza o combinatie interesanta si delicata, de impresii de piersica, amestecate cu tonuri de petale de trandafir si flori de salcam. Gustativ, pe de alta parte, este departe de orice ai putea numi senzatie dulceaga. Este crocant, ca atunci cand musti dintr-o caisa sau corcodusa verde, tonic, cu o cadenta energica, dictata de aciditatea suculenta si cu o textura granulata. In postgust, vinul este citric, racoritor si usor sarat.

 

 

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

 

 

Crama Jelna din judetul Bistrita-Nasaud se intinde pe 26 de hectare, aici fiind cultivate soiuri precum Sauvignon Blanc, Feteasca Alba, Feteasca Regala, Muscat Ottonel sau Pinot Noir.

"Una dintre cele mai vechi menționări a vinurilor din această zonă am găsit-o în Registrele bisericești, a bisericii din Jelna, în care se menționa că Petrus Murator, pictorul bisericii, cel care se presupune că a pictat fresca Navicella, a fost plătit în butoaie de vin", explică Ovidiu Moldovan.

"In concluzie consideram ca este de datoria noastra ca si oameni ai locului, nascuti si crescuti aici, sa reinviem ceea ce istoria crunta a hotarat sa omoare in ultimul secol si anume, pamantul, vita-de-vie, vinul si cultura din Jelna. Exista un spirit curat, inchegat, natural si plin de omenie care uneste romanii, sasii si secuii din Jelna. O entitate, ne place noua sa credem care s-a format printr-o meritocratie, in niste vremuri in care oranduirea paturilor sociale din Transilvania nu ar fi permis acest lucru."

"Eu intotdeauna vinific ascultand cu atentie vocea terroir-ului. Daca timpul si viata mi-au oferit sansa de a vinifica in mai multe zone din Romania (Dealu Mare, Oltina, Murfatlar), precum si din lume (Franta, Noua Zeelanda), de a studia in Romania, Spania si Italia…pot sa va spun ca toata aceasta experienta binecuvantata nu a facut altceva decat sa ma smereasca in fata perfectiunii naturii, a jocului vietii din vita-de-vie si a ingineriei naturale ce alchimizeaza strugurele in vin. Astfel in vinurile noastre, veti putea regasi tipicitatea clara de Lechinta-Jelna, proaspete, acide, puternice, rafinate si aromate, precum si multe suprize venind din partea unei vinificari pro-active, si anume vinuri create cu drojdii salbatice, indigene, altele cu drojdii selectionate, altele cu fermentatie secventiala, unele lasate la macerat in pielita, altele in presa, altele fara maceratie. Toate au fost adaptate, nu s-a urmat nici o reteta clasica si nici nu vom urma vreuna, mereu si mereu vom incerca sa surprindem cu ochiul nostru uman, perfectiunea pe care ne-o daruieste natura." - Oenolog Crama Jelna