Vin Rosu bio | Sec | Pinot Noir 100% | 2019 | DOC Lechinta* | Alcool: 13.5 % vol. | Zahar rezidual: 3.4 g/l | Aciditate totala: 5.85 g/l | Volum: 75 cl | brand Lechburg | producator Crama Lechburg* | podgoria Lechinta* | regiunea viticola Podisul Transilvaniei | Romania | Vinificator: Guarato Cristiano |
note de degustare | Un vin rosu puternic rubiniu cu limpiditate buna. Nasul aduce a coacaze negre, fragute de padure dar si aroma de tamaie. Este un vin catifelat cu tanini moi, cu aciditate hotarata dar catifelata.
asociere culinara | Preparate traditionale romanesti, salata de vinete, vanat de talie mica si medie gatit la cuptor, paste cu prosciutto, pizza, preparate din carne de porc, vita, rata, deserturi cu cirese, mure, coacaze.
temperatura de servire | 18 - 20 grade C
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un peste de foarte buna calitate si ambalat corespunzator.
Surse: lechburg.ro, onvpv.ro
Crama Lechburg (numele german al Lechintei) a fost infiintata in anul 1962. Ea a fost achizitionata in anul 2015, si, de atunci, a inceput practic povestea noastra si a brandului Lechburg. O familie originara din Italia, cu mare pasiune pentru viticultura, a plantat vii noi in arealul viticol din Lechinţa, in inima Transilvaniei. Pamanturile de aici se afla intr-o zona necontaminata si sunt foarte potrivite pentru viticultura. Ele sunt lucrate si azi in spiritul vechilor traditii sasesti, consolidate inca din sec. al 13-lea datorita asezarii aici a sasilor veniti din valea Rhinului si Mosel.
Crama are un sistem de procesare prin principiul gravitational, ce permite pritocurile prin cadere pe tot parcursul procesarii. Constructia este etajata pe 4 nivele: un parter, un demisol si doua nivele subsol. Fiecare etaj este echipat cu rezervoare pentru procesele de productie, asigurandu-se astfel nivelurile de cadere necesare pentru diferitele operatiuni de procesare si reducandu-se in acest mod, actiunea utilajelor enologice de pompare pentru obtinerea unor pritocuri delicate. In Crama se matureaza exclusiv vin DOC certificat Bio, din care, 20% vin rosu si 80% vin alb.
Plaiul viticol din Sâniacob se regaseste la intersectia geografica dintre orasele: Bistrita, Cluj-Napoca si Targu-Mures. Aici, ampla vale a Lechintei se aseaza spre directia sudica, viile asezate si ele pe versantii sudici sunt protejate si ascunse in adevarate amfiteatre naturale. Pamantul este lutoargilos cu depuneri minerale. Varsta plantatiilor: 7-9 ani in proprietate.
Cumpara de aici vinurile premium care intra in gama Lechburg
Podgoria Lechinta aminteste de dealurile toscane, remarcandu-se prin meandrele cursurilor de apa din zonele muntoase largi si verzi. Adapostit aici de curba Carpatilor, pamantul bogat in minerale si un climat continental moderat contribuie la coacerea celor mai buni struguri.
Cumpara de aici vinuri premium produse in Podgoria Lechinta | vinuri premium produse in Podisul Transilvaniei
DOC Lechinta | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi 100% in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor cuprinse in caietul de sarcini DOC Lechinta. Taria alcoolica dobandita a vinurilor obtinute in aceasta regiune trebuie sa fie de minimum 11% vol. Categoria de calitate - CMD - cules la maturitate deplina e data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor (minim 155 g/l).
Calitatea vinurilor DOC Lechinta este data in primul rand de clima si apoi de mineralitatea solurilor argiloase din aceasta zona. Conditiile naturale de aici sunt foarte prielnice pentru cultivarea soiurilor de vita nobila albe, care dau vinuri aromate, de mare prospetime si fructozitate.
Climatul specific al zonei este caracterizat de aparitia cetii de dimineata, inca de la sfarsitul verii si in cea mai mare parte a toamnei. Astfel, diferentele termice dintre zi si noapte duc la un proces mai incet si mai elegant al coacerii strugurilor, acestia mentinand niveluri aromatice si de aciditate constant ridicate, elemente care fac vinurile de aici unice.
Cumpara de aici mai multe vinuri DOC Lechinta | DOC CMD Lechinta | DOC CT Lechinta | VIn de masa Lechinta
Surse: lechburg.ro, onvpv.ro