Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Liliac Chardonnay 2019 | Liliac Winery | Lechinta

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Liliac Chardonnay 2019 | Liliac Winery | Lechinta

Culoare: alb
Gust: sec
Soi International: Chardonnay
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Lechinta
Brand: Liliac
Regiune viticola: Podisul Transilvaniei - RO
Anul de recolta: 2019
Treapta de calitate: Lechinta DOC CMD
Tarie alcoolica (% vol.): 12,5
Volum nominal: 75 cl

Producator: Liliac Winery
Cod produs: vn-lil-016
Disponibilitate: In Stoc

Pret:

42,00 LEI
Fara TVA: 35,29 LEI

Info produs

Liliac Chardonnay 2019 | Liliac Winery | Lechinta

Vin Alb | Sec | Chardonnay | 2019 | DOC CMD Lechinta* | Alcool: 12,5% vol. | Volum: 75 cl | brand Liliac* | producator Liliac Winery | podgoria Lechinta* | regiunea viticola Podisul Transilvaniei | Romania |

note de degustare | Culoarea galben-aurie indica gradul de imbatranire in butoaie al acestui vin Chardonnay. Cele 3 luni de maturare in butoaie din stejar transilvanean adauga o nota de vanilie aromelor fructate de pere si piersici. Pe cerul gurii vinul ne surprinde cu o aciditate fina si un buchet de fructe exotice, combinate cu corpolenta si postgustul lung, citric.

asociere culinara | Poate fi perfect insotit de mancare mediteraneana, peste, fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, midii, melci, calamari, sepii, caracatite) precum si carne alba (pui, gaina, curcan etc), ciuperci sau trufe de padure.

temperatura de servire | 10 - 12 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un peste, un platou cu fructe de mare sau niste preparate pe baza de trufe de padure, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Surse: liliac.com, onvpv.ro

Vinurile Liliac sunt in primul rand vinuri de calitate produse pe Podisul Transilvaniei, un tinut pe care strainii il asociaza cu ideea de vampiri, cu raul, iar de aici prezenta pasarii (liliacul) pe etichetele vinurilor. Sunt vinuri pozitionate pe segmentul premium destinate atat pietei interne cat si exportului.

Cumpara de aici vinurile premium care intra in gama Liliac

 

Podgoria Lechinta aminteste de dealurile toscane, remarcandu-se prin meandrele cursurilor de apa din zonele muntoase largi si verzi. Adapostit aici de curba Carpatilor, pamantul bogat in minerale si un climat continental moderat contribuie la coacerea celor mai buni struguri.

Cumpara de aici vinuri premium produse in Podgoria Lechinta | vinuri premium produse in Podisul Transilvaniei

 

DOC Lechinta | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi 100% in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor cuprinse in caietul de sarcini DOC Lechinta. Taria alcoolica dobandita a vinurilor obtinute in aceasta regiune trebuie sa fie de minimum 11% vol. Categoria de calitate - CMD - cules la maturitate deplina e data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor (minim 155 g/l).

Cumpara de aici mai multe vinuri DOC CMD Lechinta | DOC CT Lechinta | VIn de masa Lechinta

 

Willi Opitz este un oenolog austriac renumit pe plan mondial (a obtinut numeroase premii - Winemaker of the Year – Londra, Star Wine Award, Landessieger Burgenland) care a venit la Lechinta si a creat vinurile Liliac facand echipa cu Rudolf Krizan, specialist in domeniul producerii vinului, lucrarilor din cadrul podgoriei si celor din crama. El este patronul firmelor The Opitz Winery GmbH si proprietarul podgoriilor Willi Opitz din localitatea austriaca Illmitz, Burgenland si crede cu tarie in vorba Life is too short to waste it on bad wine. (Viata e prea scurta ca sa fie pierduta pe vin prost.)

 

 

Se crede ca soiul Chardonnay ar fi originar din regiunea viticola franceza Bourgogne. Este foarte posibil ca soiul Chardonnay sa nu fi ajuns in Bourgogne inainte de secolul al XVI-lea, dar un lucru este cert: la mijlocul secolului al XIX-lea, a detronat soiul Aligoté in ceea ce priveste suprafata cultivata aici.

Chardonnay este un soi foarte usor de cultivat, suprafetele ocupate de acesta fiind in continua crestere. In 2010, Chardonnay ocupa o suprafata de 198.793 ha la nivel mondial, fiind pe pozitia a V-a in ierarhia soiurilor cultivate în lume.

Este un soi foarte usor adaptabil care da rezultate foarte bune in aproape toate tarile viti-vinicole. Nu are o aroma dominanta proprie, dar poate capata o gama larga de arome, in functie de regiunea in care este cultivat, soiul si tehnica folosita pentru obtinerea vinului.

Se obtin vinuri albe de inalta calitate, fie ca este cultivat in regiunile calduroase din sudul Australiei, sau in tinuturile britanice, caracterizate prin veri putin prielnice. Chardonnay ocupa suprafete mari in S.U.A. — California, Australia (aici este cel mai plantat soi alb), Italia, Chile, Africa de Sud, Argentina, Spania.

In Romania, soiul Chardonnay a fost introdus acum mai bine de 100 de ani, odata cu refacerea viilor distruse de invazia filoxerică. S-a cultivat multa vreme doar in cadrul podgoriei Murfatlar, dar astazi se extinde in Transilvania, Moldova, Dealurile Munteniei si Olteniei, Dealurile Banatului, Colinele Dobrogei.

In lume este preferat vinul de Chardonnay sec, cu o aroma caracteristica florala, moale, onctuos, rotund, catifelat si amplu.

La Murfatlar, intr-un regim termic bogat si secetos, Chardonnay poate da vinuri dulci, soiul dovedind aici o inalta capacitate de acumulare a zaharurilor. Vinul se comporta foarte bine prin invechire: tanar, are o culoare galben-verzuie pana la galben-limonie, cand este vechi, capata o culoare galben-aurie. Are o aroma fina si complexa, ce aminteste de mirosul fanului sau de floarea de salcam, care se armonizeaza foarte bine cu buchetul pe care-l dobandeste in timp, conferindu-i o nuanta de migdale dulci.

 

Surse: liliac.com, onvpv.ro

Produse inrudite (4)