Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Liliac Nectar of Transylvania 2015 | Liliac Winery | Lechinta

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Liliac Nectar of Transylvania 2015 | Liliac Winery | Lechinta

Culoare: alb
Gust: dulce
Soi International: Muscat Ottonel
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Lechinta
Brand: Liliac
Regiune viticola: Podisul Transilvaniei - RO
Anul de recolta: 2015
Treapta de calitate: Lechinta DOC CT
Tarie alcoolica (% vol.): 11,0
Volum nominal: 37,5 cl

Producator: Liliac Winery
Cod produs: vn-lil-008
Disponibilitate: In Stoc

Pret:

75,00 LEI
Fara TVA: 63,03 LEI

Info produs

Liliac Nectar of Transylvania 2015 | Liliac Winery | Lechinta

Vin Alb | Dulce | Muscat Ottonel 100% | 2015 | DOC CT Lechinta* | Alcool: 11,0% vol. | Volum: 37,5 cl | brand Liliac* - Nectar of Transylvania* | producator Liliac Winery | podgoria Lechinta* | regiunea viticola Podisul Transilvaniei | Romania | Oenolog: Willi Opitz*

note de degustare | Un vin de culoare galben aurie deschisa. Aromele intense se simt de la distanta chiar inainte sa apropiem paharul de nas. Se simt arome de miere, piersici si caise coapte, dulceata de gutui si mango, si o tenta de lac de unghii. Un vin dulce licoros de corpolenta plina care iti umple gura si invaluie simturile cu arome bogate de biscuiti, dulceturi de gutui, piersici si portocale confiate, cu aciditate moderata. Final lung si bogat. 

asociere culinara Acest vin merge excelent impreuna cu un desert: crepes suzette (clatite), panna-cotta din fructe exotice, budinca din paine si unt sau deserturi cu ciocolata.

temperatura de servire10 - 12 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Razvan Avram, noiembrie 2016, despre Nectar of Transylvania 2014 | 375 de mililitri de esenta pura de Muscat Ottonel dulce, asta veti gasi in sticla de Nectar de la crama Liliac. Avem de-a face cu un vin obtinut in spiritul Rieslingului de Rin, prin metoda Schilfwein, care presupune uscarea strugurilor pentru a le concentra aroma. Boabele pierd semnificativ in greutate si asta explica, in parte, pretul acestui vin. Va garantez insa ca experienta gustativa va face toti banii. Culoarea vinului este galben deschis, cu nuante de chihlimbar. Nasul aduce arome intense de litchi, trandafir de dulceata si busuioc. Corpul este masiv si onctuos, cu un rest de zahar foarte consistent, "eroic" echilibrat de aciditate. Gustul este centrat pe fagure de miere, smochine, coaja de portocala confiata si peltea de gutui. Postgustul este prelung, dulce, dar in acelasi timp foarte proaspat, exotic si condimentat. Serviti-l racit pe la 8-10 grade si savurati-l ca un desert in sine.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un desert rafinat sau o ciocolata artizanala, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Surse: liliac.com, onvpv.ro

Vinurile Liliac sunt in primul rand vinuri de calitate produse pe Podisul Transilvaniei, un tinut pe care strainii il asociaza cu ideea de vampiri, cu raul, iar de aici prezenta pasarii (liliacul) pe etichetele vinurilor. Sunt vinuri pozitionate pe segmentul premium destinate atat pietei interne cat si exportului.

Cumpara de aici vinurile premium care intra in gama Liliac

 

Liliac - Nectar de Transilvania este unicat – nu doar in zona Lechința, ci in întreaga Romanie. Un vin rar, produs dupa metoda Schilfwein (vin de paie/ ice-wine/ eiswein). Ice Wine e un vin de desert cu o istorie de circa 200 de ani. Strugurii sunt culesi in perioada septembrie – octombrie si chiar mai tarziu, apoi sunt pastrati in spatii amenajate intr-un solar. Ciorchinii sunt asezati in rafturi cu paie pentru a nu prinde mucegai. Sunt tinuti aici pana la sfarsitul lui februarie, cand ingheata si apoi se trece la presarea lor manuala. Fermentatia se face in baricuri de stejar, apoi vinul se lasa sa se „odihneasca“ pana prin mai - iunie, cand poate fi scos pe piata. Rezultatul este spectaculos – este o combinatie intre ice-wine si vin licoros – vinul capata tarie alcoolica scazuta, particulara ice-wine-ului si intensitatea aromatica si generoasa persistenta a licoroaselor.

 

Podgoria Lechinta aminteste de dealurile toscane, remarcandu-se prin meandrele cursurilor de apa din zonele muntoase largi si verzi. Adapostit aici de curba Carpatilor, pamantul bogat in minerale si un climat continental moderat contribuie la coacerea celor mai buni struguri.

Cumpara de aici vinuri premium produse in Podgoria Lechinta | vinuri premium produse in Podisul Transilvaniei

 

DOC Lechinta - Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi 100% in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor cuprinse in caietul de sarcini DOC Lechinta. Taria alcoolica dobandita a vinurilor obtinute in aceasta regiune trebuie sa fie de minimum 11% vol. Categoria de calitate CT - cules tarziu e data de contiinutul in zahar la recoltarea strugurilor (minim 220 g/l).

Cumpara de aici mai multe vinuri DOC CMD Lechinta | DOC CT Lechinta | VIn de masa Lechinta

 

Willi Opitz este un oenolog austriac renumit pe plan mondial (a obtinut numeroase premii - Winemaker of the Year – Londra, Star Wine Award, Landessieger Burgenland) care a venit la Lechinta si a creat vinurile Liliac facand echipa cu Rudolf Krizan, specialist in domeniul producerii vinului, lucrarilor din cadrul podgoriei si celor din crama. El este patronul firmelor The Opitz Winery GmbH si proprietarul podgoriilor Willi Opitz din localitatea austriaca Illmitz, Burgenland si crede cu tarie in vorba Life is too short to waste it on bad wine. (Viata e prea scurta ca sa fie pierduta pe vin prost.)

 

 

Muscat Ottonel este un soi de struguri care a fost obtinut in Franta, in orasul Angers, in anul 1852, dintr-un amestec de seminte provenite din fecundari libere. Dupa ultimele cercetari, se pare ca este rezultatul hibridarii dintre soiurile Muscat de Saumur si Chasselas doré.

Este un soi cultivat aproape in toate tarile viticole din Europa. In Italia e cunoscut ca Muscats, in Portugalia e Moscatos. In Romania s-a extins in majoritatea podgoriilor din: Transilvania, Muntenia, Moldova cu rezultatele cele mai bune in podgoriile Dealu Mare, Odobesti si Dragasani.

Vinul Muscat Ottonel este un vin de calitate superioara, sec sau dulce, chiar licoros, mai ales in anii cand acumularea zaharurilor depaseste 300 g/l (de exemplu la Dragasani, in anul 1950). Aciditatea este destul de scazuta atunci cand strugurii ajung la maturitate deplina si devine deficitara prin supracoacere. Atunci cand se vinifica ca soi pur aciditatea trebuie corectata pentru a se asigura un vin echilibrat. Strugurii de Muscat Ottonel se vinifica mai mult in amestec cu alte soiuri care au aciditate mai ridicata. Vinul are culoare galben-verzuie ce evolueaza spre galben-pai cu gust placut, fructuos si un buchet deosebit la invechire.

 

Surse: liliac.com, onvpv.ro, revista-ferma.ro, scribd.com

Produse inrudite (11)