Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Liliac Red Cuvee 2015 | Liliac Winery | Lechinta

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Liliac Red Cuvee 2015 | Liliac Winery | Lechinta

Culoare: rosu
Gust: sec
Cupaje: cupaj rosu
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Lechinta
Brand: Liliac
Regiune viticola: Podisul Transilvaniei - RO
Anul de recolta: 2015
Treapta de calitate: Lechinta DOC CMD
Tarie alcoolica (% vol.): 13,5
Volum nominal: 75 cl

Producator: Liliac Winery
Cod produs: vn-lil-001
Disponibilitate: In Stoc

Pret:

53,00 LEI 49,00 LEI
Fara TVA: 41,18 LEI

Info produs

Liliac Red Cuvee 2015 | Liliac Winery | Lechinta

Vin Rosu | Sec | Cupaj de Feteasca Neagra si Merlot | 2015 | DOC CMD Lechinta* | Alcool: 13,5% vol. | Volum: 75 cl | brand Liliac* | producator Liliac Winery | podgoria Lechinta* | regiunea viticola Podisul Transilvaniei | Romania | Oenolog: Willi Opitz*

note de degustare | Culoarea acestui cupaj este de un rosu-purpuriu. Aromele sunt de fructe dulci de padure, afine si cirese negre amare. La final, note de cuisoare si piper. Gustativ se simte prospetimea taninurilor suple si perfect integrate, a notelor suave de vanilie si scortisoara.

asociere culinara | Un vin rosu excelent pentru preparatele din carne de miel, gulas, mancaruri din bucataria mediteraneana si branzeturi maturate.

temperatura de servire | 16 - 18 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Dan Micuda, iunie 2017 | Vrednic reprezentant al zonei din care provine, Red Cuvee de la Liliac etaleaza note de fruct rosu si negru picant, piperat, usor vanilat. Gustativ vinul curge vioi, aciditatea si nervul specifice zonei ajutandu-l sa fie proaspat, fluent, jovial si cu o tusa de complexitate. Un vin modern, diferit stilistic de exemplarele grele si coapte de prin sud. O binevenita gura de aer dintr-o regiune viticola in care, din pacate, nu se produc atat de multe vinuri rosii pe masura potentialului acesteia.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un branza maturata de foarte buna calitate si ambalata corespunzator.

 

Surse: liliac.com, onvpv.ro

(1) Vinurile Liliac sunt in primul rand vinuri de calitate produse pe Podisul Transilvaniei, un tinut pe care strainii il asociaza cu ideea de vampiri, cu raul, iar de aici prezenta pasarii (liliacul) pe etichetele vinurilor. Sunt vinuri pozitionate pe segmentul premium destinate atat pietei interne cat si exportului.

Cumpara de aici vinurile premium care intra in gama Liliac

(2) Podgoria Lechinta aminteste de dealurile toscane, remarcandu-se prin meandrele cursurilor de apa din zonele muntoase largi si verzi. Adapostit aici de curba Carpatilor, pamantul bogat in minerale si un climat continental moderat contribuie la coacerea celor mai buni struguri.

Cumpara de aici vinuri premium produse in Podgoria Lechinta | vinuri premium produse in Podisul Transilvaniei

(3) DOC Lechinta | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi 100% in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor cuprinse in caietul de sarcini DOC Lechinta. Taria alcoolica dobandita a vinurilor obtinute in aceasta regiune trebuie sa fie de minimum 11% vol. Categoria de calitate - CMD - cules la maturitate deplina e data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor (minim 155 g/l).

Cumpara de aici mai multe vinuri DOC CMD Lechinta | DOC CT Lechinta | VIn de masa Lechinta

(4) Willi Opitz este un oenolog austriac renumit pe plan mondial (a obtinut numeroase premii - Winemaker of the Year – Londra, Star Wine Award, Landessieger Burgenland) care a venit la Lechinta si a creat vinurile Liliac facand echipa cu Rudolf Krizan, specialist in domeniul producerii vinului, lucrarilor din cadrul podgoriei si celor din crama. El este patronul firmelor The Opitz Winery GmbH si proprietarul podgoriilor Willi Opitz din localitatea austriaca Illmitz, Burgenland si crede cu tarie in vorba Life is too short to waste it on bad wine. (Viata e prea scurta ca sa fie pierduta pe vin prost.)

 

Soiurile de struguri care intra in componenta cupajului >

Feteasca Neagra este unul dintre cele mai vechi soiuri autohtone, fiind cultivat doar in spatiul romanesc de peste 2.000 de ani. S-a nascut dintr-o selectie populara din vita salbatica de padure (Vitis vinifera ssp. sylvestris), cultivata de daci intre Carpati si Nistru. Se pare ca acest soi isi are originea pe valea raului Prut, in jurul localitatii Uricani din judetul Iasi, unde s-au gasit seminte datand din acea perioada. Soiul s-a extins, treptat, din podgoriile din Moldova catre podgorii mai insorite, unde conditiile termice superioare au contribuit la obtinerea unor vinuri de inalta calitate, in prezent el fiind cultivat de catre majoritatea cramelor romanesti din Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania si Banat.

Feteasca Neagra este unul dintre putinele soiuri dacice care mai exista astazi in cultura si asta datorita rezistentei mari la ger si la seceta, cat si calitatii superioare a vinurilor rosii obtinute.

In general, vinurile de Feteasca Neagra sunt seci, dar se pot obtine si vinuri demiseci sau chiar demidulci. Vinurile sunt de culoare rosie intensa cu nuante rubinii, cu o aroma specifica, care aminteste de cea a coacazelor negre. Au un caracter olfactiv discret, iar gustul aduce usor cu cel de mure, fiind echilibrat, consistent si viguros, de o aciditate potrivita, specifica soiului.

Din punct de vedere calitativ, vinul obtinut din Feteasca Neagra castiga mult prin maturare in butoaie de lemn pentru o perioada de  pana la 2-3 ani, sau prin invechire in sticle pentru o perioada de pana la 10 ani. Reputatul oenolog prof. Viorel Stoian sustinea ca ‘Vinul de Feteasca Neagra are un caracter olfactiv discret, dar foarte specific, ceva care sugereaza mirosul de prune uscate. Cand vinul este mai vechi apar si usoare nuante de scortisoara''.

In ceea ce priveste asocierea vinurilor cu mancarea, trebuie sa se tina cont de o serie de factori care sa le armonizeze: felurile de mancare, succesiunea acestora, natura evenimentului, anotimpul in care ne aflam etc. Vinurile rosii, printre care si Feteasca Neagra, insotesc fripturile sau preparatele pe baza de carne si se servesc, de obicei, la o temperatura de 14-15 grade Celsius.

 

Merlot este unul din cele mai raspandite si populare soiuri de struguri si se cultiva in majoritatea regiunilor viticole din lume. Soiul este rezistent la temperaturi joase si seceta; in anii cu temperatura scazuta se coace mai bine decat Cabernet Sauvignon, iar in anii cu temperaturi ridicate acumulează mai mult zahar.

 

Surse: liliac.com, onvpv.ro, agerpres.ro

 

Produse inrudite (19)