Vin Alb | Sec | Sauvignon Blanc 100% | 2023 | IG Dealurile Munteniei* | Alcool: 12,0 % vol. | Volum: 75 cl | brand Aurelia Visinescu* | gama Nomad* | producator Domeniile Sahateni | podgoria Dealu Mare* - Sahateni | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania | Oenolog: Aurelia Visinescu*
note de degustare | Arome puternice de agrise, iarba salbatica si lamaie verde; proaspat la gust cu tonuri minerale;
asociere culinara | Insoteste fructele de mare in special stridiile, crevetii, scoicile; mancarea vegetariana, aperitivele, mancarea chinezeasca.
temperatura de servire | 6 - 8 grade Celsius.
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un platou cu fructe de mare sau niste mancare chinezeasca, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Surse: aureliavisinescu.com, onvpv.ro
Linia Aurelia Visinescu exprima dorinta autoarei de a da pietei vinuri care sa nu se inscrie intr-un anumit sablon sau trend gustativ: “Sunt vinuri de autor, vinuri pe gustul meu ... Am preferat sa mergem pe un brand personal in locul unuia comercial, din dorinta de a construi un nume si nu o eticheta, o linie care sa scoata in evidenta propriile noastre valori”. Linia este formata din patru game diferite - Nomad, Artisan, Karakter si Anima - fiecare dintre ele avand un simbolism aparte.
Cumpara de aici vinurile premium create de Aurelia Visinescu
Nomad este o gama formata din vinuri usor de inteles atat de catre consumatorul roman, cat si de consumatorii de oriunde. Nomad este vinul pe care Aurelia Visinescu l-a purtat in gand la intoarcerea din calatoria ei in podgoriile Lumii Noi. "Nomad este linia adresata celor care doresc sa experimenteze o calatorie in lumea vinului, celor ce adora libertatea, alternativa, diversitatea."
Cumpara de aici vinurile premium ce formeaza gama Nomad
Podgoria Dealu Mare, cel mai inchegat masiv viticol din Romania, detine 8 centre viticole reprezentative: Boldesti, Valea Calugareasca, Urlati, Ceptura, Tohani, Breaza - Buzau, Merei si Zoresti.
Cumpara de aici vinuri premium produse in Podgoria Dealu Mare
Dealurile Munteniei IG | Vin de calitate superioara cu indicarea zonei geografice - se obtine din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate in arealul consacrat acestei destinatii. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de minimum 9,0% vol. si maxim 15,0% vol.
Cumpara de aici vinuri cu indicarea zonei geografice - Dealurile Munteniei IG
Aurelia Visinescu a obtinut numeroase medalii valoroase pentru vinurile sale la concursuri de anvergura, detine propria podgorie in Dealu Mare si vinde vinuri in toata lumea. Este cel mai cunoscut oenolog femeie din Romania, a reinventat Feteasca Neagra si de aceea i se mai spune “Doamna Fet\leasca Neagra”, a infiintat o companie proprie Domeniile Sahateni si a creat o linie de vinuri premium care-i poarta numele.
Despre Sauvignon Blanc, majoritatea autorilor au cazut de acord asupra faptului ca soiul este originar din regiunea viticola franceza Bordeaux, mai exact din podgoria Sauternes. Unii autori considera, insa, ca ar fi originar din podgoriile de pe Valea Loirei. In anul 2009, Sauvignon Blanc era al treilea cel mai plantat soi pentru vinuri albe din Franta, cu aprox. 26.839 ha. Pe plan international, soiul Sauvignon Blanc detine al doilea loc in privinta reputatiei si solicitarii in comertul cu vinuri albe, dupa Chardonnay.
In Romania, a fost introdus dupa invazia filoxerica din ultima parte a secolului al XIX-lea. A intrat in sortimentul mai multor centre viticole, cele mai bune rezultate dandu-le in podgoriile subcarpatice (Dragasani, Stefanesti, Targu Jiu); in podisul Transilvaniei (Aiud, Alba Iulia), in sudul Moldovei si in Dobrogea.
Sauvignon Blanc este un vin sec, mai rar demisec sau demidulce, cu o culoare galbena-canar cu reflexe verzui stralucitoare. Este un vin cu multa viata, placut, acid si aromat, aroma sa fiind destul de intensa, asemenea iasomiei sau a florilor de vita-de-vie. In mare parte, este consumat in primul sau al doilea an de la roada. Dupa cativa ani de pastrare in butoaie si butelii, buchetul si gustul se apropie de cele ale pepenelui galben. Gustul este fructuos, cu multa prospetime, invaluit intr-o aroma-buchet care il face placut si tentant.
In ceea ce priveste armonizarea cu felurile de mancare, vinul de Sauvignon Blanc se potriveste foarte bine cu aperitive (cascaval alb la capac), preparate din peste, scoici si creveti.
Surse: aureliavisinescu.com, onvpv.ro