Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Ovas Verticala Cutie Lemn | Crama Petro Vaselo | Recas

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Ovas Verticala Cutie Lemn | Crama Petro Vaselo | Recas

Culoare: rosu
Gust: sec
Cupaje: cupaj rosu
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Recas
Brand: Ovas | Crama Petro Vaselo
Regiune viticola: Dealurile Banatului - RO
Anul de recolta: 2011, 2012, 2013
Treapta de calitate: Recas DOC
Tarie alcoolica (% vol.): 13,5
Volum nominal: 2,25 L | 3 sticle 75cl, cutie

Producator: Petro Vaselo
Cod produs: vn-pvas-009
Disponibilitate: Stoc zero

Pret:

275,00 LEI
Fara TVA: 231,09 LEI

Info produs

Ovas Verticala Cutie Lemn | Crama Petro Vaselo | Recas

Vin Rosu | Sec | Cupaj de Merlot 30% si Cabernet Sauvignon 70% | DOC Recas*Volum: 3 x 75 cl | brand Petro Vaselo*producator Petro Vaselor* | podgoria Recas | regiunea viticola Dealurile Banatului | Romania | Oenolog: Marco Feltrin

Cutie de lemn ce contine 3 sticle de 75 cl, cate 1 sticla din fiecare serie:

Ovas 2011

Ovas 2012

Ovas 2013

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne rosie, de foarte buna calitate si ambalat corespunzator.

Scopul Petro Vaselo este de a obtine vinuri de calitate, unice si usor de recunoscut, iar totul incepe prin cunoasterea soiului de struguri si a conditiile in care au ajuns la maturitate. Pentru echipa banateana este important sa se pastreze intacte caracteristicile organoleptice ale vinului si de aceea ei aleg sa nu filtreze vinul. Astfel pe etichetele vinurilor apare mentiunea nefiltrat, aceasta fiind o dovada de autenticitate a produselor.

Crama Petro Vaselo are o suprafata totala de 172 de hectare in jud. Timisoara, aproape toate cu orientare sudica, dintre care 42 sunt cu vita-de-vie. Aceasta a fost cultivata in 2005 si 2009 si este o vie biologic certificata (din 2013) unde strugurii, odata ajunsi in pivnita, trec prin 2 selectii manuale pentru a indeparta orice manunchi considerat impropriu. Dexteritatea vinificatorilor joaca un rol fundamental in evolutia de fermentatie si rafinare. De-a lungul procesului de productie vinul este tratat in absenta oricarui contact cu oxigenul si astfel la sfarsitul fermentatiei nu se adauga nici un fel de antioxidant.

Brandul Petro Vaselo are mai multe game de vinuri linistite: Entry level - Alb de Petro Vaselo, Rosu de Petro Vaselo, Rose de Petro Vaselo; Middle high level - Otarnita, Ovas, Maletine si Top level - Melgis; precum si o linie de spumante: Bendis Rose, Bendis Zenith, Bendis Nadir. Au lansat in 2013 si un PV GrandCru.

 

Podgoria Recas cuprinde orasul Recas si satele Izvin, Herneacova, Petrovaselo si Stanciova, toate situate in jud. Timis, si e vestita pentru viile sale. Orasul Recas se afla la 25 de km de Timisoara. Plantatiile viticole beneficiaza de expozitie sudica, sud-vestica sau sud-estica, majoritatea dintre ele fiind situate pe pante line si platouri. Conditiile sunt extrem de favorabile producerii vinurilor rosii de calitate. Vinurile obtinute pe solurile bogate in oxizi de fier au o culoare rosie stralucitoare, sunt fine si cu o personalitate marcanta.

Primele mentiuni despre cultura vitei de vie in zona Banatului vin din perioada Imperiului Roman, in sec. al III-lea. Legende mai vechi spun ca pe aceste pamanturi s-a nascut si a copilarit Bachus, zeul vinului la daci. Grecii adopta numele de Bachus - Dyonisos iar romanii ii spun tot Bachus.
Cel mai vechi document despre plantatiile de vie de la Recas dateaza din 1447, cand Mihail de Ciorna, Banul Severinului cumpara viile de la Ioan si Ecaterina Magyar pentru 32 de florinti de aur.
Din 1772 si pana in 1786, in regiune au emigrat, de buna voie sau din cauza saraciei, un numar mare de svabi, locuitori din Bavaria, din zona Ulm, zona in care se vorbea dialectul Schwaben. Svabii au continuat traditia viticola a zonei. Din pacate regimul comunist le-a nationalizat viile si le-a trecut la noua intreprindere socialista Gostat. Multi dintre ei au continuat insa sa lucreze aici.  

Cumpara de aici vinuri premium din Podgoria Recas

 

Recas DOC - Vin de calitate superioara cu denumire de origine controlata (DOC), care se obtine din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate numai in perimetrul podgoriei Recas, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini “DOC Recas”. Continutul de zahar la recoltare trebuie sa fie de minim: 187 g/l la soiurile de Sauvignon Blanc si Cabernet Sauvignon daca vor purta mentiunea traditionala D.O.C. – C.M.D. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de min. 11,0% vol. CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor.

Produse inrudite (4)

Etichete: cadou, cutie