Vin Rosu | Sec | Primitivo ( Zinfandel ) | 2020 | producator Varvaglione Vigne & Vini | regiunea viticola Puglia | Italia | DOP | Alcool: 14% vol. | Volum: 75 cl | Maturat cel putin 8 luni in butoaie de stejar frantuzesc
note de degustare | Vin de culoare roșu-rubiniu intens, cu reflexii violet cu miros exuberant ce debordează de arome de gem de prune și fructe de pădure, coacăze negre, cireșe, dude, cacao și lemn dulce si gust rotund, cald și catifelat, cu arome intense de prune și cireșe ținute în alcool; structura, aciditatea și fructul sunt perfect integrate; postgust lung, elegant și aromatic
asociere culinara | Excepțional cu preparate picante și orientale, vițel, miel, coaste afumate, fripturi cu coriandru, paste (penne all’arrabbiata, spaghetti alla carbonara, raviolli), carne roșie la grătar, friptură, tocană, brânzeturi maturate
temperatura de servire | 18 grade Celsius
Medalie de Aur, Mundus Vini - 2020
Medalie de Argint, Concours Mondial de Bruxelles - 2020
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium se poate face cadou ca atare (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne de vanat sau o branza maturata, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Situată în inima Pugliei, lângă Salento, Varvaglione Vigne & Vini este un exemplu de inovație și tradiție. Podgoria se concentrează pe valorizarea soiurilor indigene Primitivo, Negroamaro, Malvasia Bianco, Malvasia Nera și investește în creșterea calității vinurilor prin utilizarea celor mai noi tehnologii și selectarea atentă a strugurilor. Astfel, podgoria condusă de Cosimo și Maria Teresa Varvaglione a ajuns să fie prezentă pe majoritatea piețelor străine, fiind recunoscută pentru stilul armonios în care combină tradiția cu modernitatea.
Înființată în 1921 în Leporano, podgoria este una dintre cele mai vechi din Puglia și sudul Italiei. Aflată în proprietatea aceleiași familii de patru generații, ea este condusă azi de Cosimo Varvaglione, oenolog cu reputație internațională, ajutat de soția sa Maria Teresa și de cei trei copii: Marzia, Angelo și Francesca.
Succesul uluitor din ultimii ani se datorează unei filosofii câștigătoare, în pas cu vremea: marketing bazat pe o foarte bună cunoaștere a pieței și gustului consumatorilor, tehnologie modernă, dar și respect față de metodele tradiționale, foarte multă muncă și seriozitate atât în vie cât și în cramă - selectarea scrupuloasă a strugurilor, decizii abile de recoltare, supravegherea minuțioasă a procesului de vinificare și perfecționarea continuă a tehnicilor de producție. Nu în cele din urmă, pentru controlul calității și dezvoltare, podgoria este monitorizată de universitățile din Udine și Roma.