Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Artisan Red 2018 | Aurelia Visinescu | Dealu Mare

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Artisan Red 2018 | Aurelia Visinescu | Dealu Mare

Culoare: rosu
Gust: sec
Cupaje: cupaj rosu
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Dealu Mare
Brand: Artisan | Aurelia Visinescu
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei - RO
Anul de recolta: 2018
Treapta de calitate: Dealu Mare DOC CT
Tarie alcoolica (% vol.): 13,5
Volum nominal: 75 cl

Producator: Aurelia Visinescu - Domeniile Sahateni
Cod produs: vn-dsh-006
Disponibilitate: In Stoc

Pret:

53,00 LEI
Fara TVA: 44,54 LEI

Info produs

Artisan Red 2018 | Aurelia Visinescu | Dealu Mare

Vin Rosu | Sec | Cupaj de Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon si Merlot | 2018 | DOC CT Dealu Mare* | Alcool: 13.5 % vol. | Volum: 75 cl | brand Aurelia Visinescu* | gama Artisan* | producator Domeniile Sahateni | podgoria Dealu Mare* – Sahateni, Naeni, Fintesti | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania | Oenolog: Aurelia Visinescu*

note de degustare | Trei soiuri de struguri specifice podgoriei Dealu Mare, intr-o asamblare moderna, cu puternice amprente personale. Vinul este elegant si generos, cu miros de cafea si tabac. Gustul de ciocolata amaruie, condimente si vanilie este bine integrat de structura complexa si corpolenta. Invechit in baric timp de 24 de luni.

asociere culinara Recomandat a fi servit alaturi de friptura de curcan sau gasca, carne de porc sau vanat.

temperatura de servire 16 -18 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne de curcan, gasca sau vanat, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Surse: aureliavisinescu.com, onvpv.ro, agerpres.ro

Linia Aurelia Visinescu exprima dorinta autoarei de a da pietei vinuri care sa nu se inscrie intr-un anumit sablon sau trend gustativ: “Sunt vinuri de autor, vinuri pe gustul meu ... Am preferat sa mergem pe un brand personal in locul unuia comercial, din dorinta de a construi un nume si nu o eticheta, o linie care sa scoata in evidenta propriile noastre valori”. Linia este formata din patru game diferite - Nomad, Artisan, Karakter si Anima - fiecare dintre ele avand un simbolism aparte.

Cumpara de aici vinurile premium create de Aurelia Visinescu

 

Gama Artisan este dedicata soiurilor romanesti (singulare sau cupajate) specifice zonei Dealu Mare. Sunt vinuri “artizanale”, “manufacturate” trecute printr-un proces de productie elaborat in care priceperea intalneste inspiratia. Eticheta sticlei poarta amprenta stilizata a Aureliei Visinescu, o garantie a stilului personal al vinificatoarei. Vinurile Artisan nu incearca sa fie perfecte, sa imite un sablon inert, ci au identitate. Sunt vinuri vii.

Cumpara de aici vinurile premium care fac parte din gama Artisan

 

Podgoria Dealu Mare, cel mai inchegat masiv viticol din Romania, detine 8 centre viticole reprezentative: Boldesti, Valea Calugareasca, Urlati, Ceptura, Tohani, Breaza - Buzau, Merei si Zoresti.

Cumpara de aici vinuri premium produse in Podgoria Dealu Mare

 

Dealu Mare DOC - Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se obtine din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate numai in perimetrul viticol al podgoriei Dealu Mare. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de minimum 11,0% vol. CT - cules tarziu | reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor (minim 220 g/l pentru vinuri albe, minim 213 g/l pentru vinuri rosii).

Gasesti aici vinuri premium cu denumire de origine controlata Dealu Mare DOC CT

 

Aurelia Visinescu a obtinut numeroase medalii valoroase pentru vinurile sale la concursuri de anvergura, detine propria podgorie in Dealu Mare si vinde vinuri in toata lumea. Este cel mai cunoscut oenolog femeie din Romania, a reinventat Feteasca Neagra si de aceea i se mai spune “Doamna Feteasca Neagra”, a infiintat o companie proprie, Domeniile Sahateni si a creat o linie de vinuri premium care-i poarta numele.

 

 

Soiurile de struguri care intra in componenta cupajului >

Feteasca Neagra este unul dintre cele mai vechi soiuri autohtone, fiind cultivat doar in spatiul romanesc de peste 2.000 de ani. S-a nascut dintr-o selectie populara din vita salbatica de padure (Vitis vinifera ssp. sylvestris), cultivata de daci intre Carpati si Nistru. Se pare ca acest soi isi are originea pe valea raului Prut, in jurul localitatii Uricani din judetul Iasi, unde s-au gasit seminte datand din acea perioada. Soiul s-a extins, treptat, din podgoriile din Moldova catre podgorii mai insorite, unde conditiile termice superioare au contribuit la obtinerea unor vinuri de inalta calitate, in prezent el fiind cultivat de catre majoritatea cramelor romanesti din Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania si Banat.

Feteasca Neagra este unul dintre putinele soiuri dacice care mai exista astazi in cultura si asta datorita rezistentei mari la ger si la seceta, cat si calitatii superioare a vinurilor rosii obtinute.

In general, vinurile de Feteasca Neagra sunt seci, dar se pot obtine si vinuri demiseci sau chiar demidulci. Vinurile sunt de culoare rosie intensa cu nuante rubinii, cu o aroma specifica, care aminteste de cea a coacazelor negre. Au un caracter olfactiv discret, iar gustul aduce usor cu cel de mure, fiind echilibrat, consistent si viguros, de o aciditate potrivita, specifica soiului.

Din punct de vedere calitativ, vinul obtinut din Feteasca Neagra castiga mult prin maturare in butoaie de lemn pentru o perioada de  pana la 2-3 ani, sau prin invechire in sticle pentru o perioada de pana la 10 ani. Reputatul oenolog prof. Viorel Stoian sustinea ca ‘Vinul de Feteasca Neagra are un caracter olfactiv discret, dar foarte specific, ceva care sugereaza mirosul de prune uscate. Cand vinul este mai vechi apar si usoare nuante de scortisoara''.

In ceea ce priveste asocierea vinurilor cu mancarea, trebuie sa se tina cont de o serie de factori care sa le armonizeze: felurile de mancare, succesiunea acestora, natura evenimentului, anotimpul in care ne aflam etc. Vinurile rosii, printre care si Feteasca Neagra, insotesc fripturile sau preparatele pe baza de carne si se servesc, de obicei, la o temperatura de 14-15 grade Celsius.

 

Cabernet Sauvignon este soiul de vin ideal cand vine vorba de imbunatatirea calitatilor prin imbatranire. In timp aroma sa distincta de stafida neagra poate dezvolta un buchet cu nuante de cedru, violete, piele sau tabac si aroma puternica de tanin se va inmuia astfel considerabil.

Este soiul cu cea mai larga raspandire in randul celor 5 varietati dominante din districtele Medoc si Graves ale regiunii franceze Bordeaux, precum si cel mai de succes vin rosu produs in California. In Romania se cultiva indeosebi in podgoriile Dealu Mare, Odobesti, Minis - Maderat, Murfatlar, iar in Republica Moldova la Purcari.

Considerat mult timp ca fiind un soi antic, studiile genetice recent realizate in California au aratat faptul ca acest soi este de fapt un urmas hibrid al soiurilor Sauvignon Blanc si Cabernet Franc.

 

Merlot este unul din cele mai raspandite si populare soiuri de struguri si se cultiva in majoritatea regiunilor viticole din lume. Soiul este rezistent la temperaturi joase si seceta; in anii cu temperatura scazuta se coace mai bine decat Cabernet Sauvignon, iar in anii cu temperaturi ridicate acumulează mai mult zahar.

 

Surse: aureliavisinescu.com, onvpv.ro, agerpres.ro

 

Produse inrudite (4)