Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Sensum Cuvee Rouge 2017 | Aurelia Visinescu | Dealu Mare

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Sensum Cuvee Rouge 2017 | Aurelia Visinescu | Dealu Mare

Culoare: rosu
Gust: sec
Cupaje: cupaj rosu
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Dealu Mare
Brand: Sensvm | Aurelia Visinescu
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei - RO
Anul de recolta: 2017
Treapta de calitate: Dealu Mare DOC CT
Tarie alcoolica (% vol.): 14,0
Volum nominal: 75 cl

Producator: Aurelia Visinescu - Domeniile Sahateni
Cod produs: vn-dsh-015
Disponibilitate: Stoc zero

Pret:

70,00 LEI
Fara TVA: 58,82 LEI

Info produs

Sensum Cuvee Rouge 2017 | Aurelia Visinescu | Dealu Mare

Vin Rosu | Sec | Cupaj din Feteasca Neagra, Syrah si Merlot | DOC CT Dealu Mare | Alcool: 14 % vol. | Volum: 75 cl | brand Aurelia Visinescu* | producator Domeniile Sahateni | podgoria Dealu Mare – Fintesti, Naeni, Buzau | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania | Oenolog: Aurelia Visinescu* | Editie limitata: 2986 stIcle

note de degustare Vinul debuteaza cu arome de fructe rosii bine coapte si prune uscate la care se adauga note de condimente. Gustul este plin, catifelat, urmat de note de vanilie si cafea. 

asociere culinara | Poate fi servit alaturi de prepatate condimentate din carne de vitamiel si vanatbranzeturiciocolata neagra precum si feluri de mancare marocane sau indiene.

temperatura de servire | 16 - 18 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne rosie sau o ciocolata neagra artizanala, de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

 

Surse: aureliavisinescu.com, onvpv.ro, agerpres.ro

Linia Aurelia Visinescu exprima dorinta autoarei de a da pietei vinuri care sa nu se inscrie intr-un anumit sablon sau trend gustativ: “Sunt vinuri de autor, vinuri pe gustul meu ... Am preferat sa mergem pe un brand personal in locul unuia comercial, din dorinta de a construi un nume si nu o eticheta, o linie care sa scoata in evidenta propriile noastre valori”. Linia este formata din patru game diferite - Nomad, Artisan, Karakter si Anima - fiecare dintre ele avand un simbolism aparte.

Cumpara de aici vinurile premium create de Aurelia Visinescu

 

Podgoria Dealu Mare, cel mai inchegat masiv viticol din Romania, detine 8 centre viticole reprezentative: Boldesti, Valea Calugareasca, Urlati, Ceptura, Tohani, Breaza - Buzau, Merei si Zoresti.

Cumpara de aici vinuri premium produse in Podgoria Dealu Mare

 

Dealu Mare DOC - Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se obtine din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate numai in perimetrul viticol al podgoriei Dealu Mare. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de minimum 11,0% vol. CT - cules tarziu | reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor (minim 220 g/l pentru vinuri albe, minim 213 g/l pentru vinuri rosii). Vinurile de DOC Dealu Mare maturate minim 6 luni in vase de stejar si/sau invechite in sticla timp de cel putin 6 luni se poate utiliza la etichetare mentiunea traditionala Rezerva.

Gasesti aici vinuri premium cu denumire de origine controlata Dealu Mare DOC CT

 

Aurelia Visinescu a obtinut numeroase medalii valoroase pentru vinurile sale la concursuri de anvergura, detine propria podgorie in Dealu Mare si vinde vinuri in toata lumea. Este cel mai cunoscut oenolog femeie din Romania, a reinventat Feteasca Neagra si de aceea i se mai spune “Doamna Feteasca Neagra”, a infiintat o companie proprie, Domeniile Sahateni si a creat o linie de vinuri premium care-i poarta numele.

 

 

Soiurile de struguri care intra in componenta cupajului >

 

Shiraz sau Syrah este un soi de strugure negru. Din punct de vedere genetic nu exista diferente intre cele doua. Se vorbeste despre Syrah in Franta si o mare parte din SUA. In Australia, Africa de Sud si Canada el este cunoscut sub denumirea Shiraz. In Australia, pana acum ceva vreme, purta denumirea de Hermitage.

Exista mai multe variante, universal acceptate, in ceea ce priveste originea sa. Unii specialisti oenologi cred ca numele Shiraz provine de la localitatea Shiraz (Iran), unde se presupune ca ‘s-a nascut’ procesul de vinificare si vinul insusi .Alta varianta presupune ca a fost adus de catre romani din Syracusa (Sicilia) in Valea Rhône-ului, cu 300 de ani î.e.n. A 3-a ipoteza sustine ca Syrah ar fi un strugure nativ al Franței, el fiind o incrucisare intre 2 varietati vechi, aproape necunoscute astazi: Dureza și Mondeuse Blanche. Acest fapt e confirmat si de studii ADN, desfasurate la Institutul de Cercetare a Vinului din Australia in 1998. Insa, indiferent care varianta este adevarata, se stie cu certitudine ca in sec. XIII e.n. acest soi de strugure era bine stabilit in comuna Tain l'Hermitage din Valea Rhône-ului.

Syrah/ Shiraz este un vin puternic, corpolent, sec, mai degraba negru decat rosu, cu un buchet complex, cu note de fructe negre de padure, ciuperci, condimente, tutun. Vinul are densitate peste medie si un nivel ridicat de acid tanic. Este foarte potrivit alaturi de mancaruri condimentate, carne de miel si vanat. Se vinifica de sine statator sau se combina cu Cabernet Sauvignon, Merlot, Grenache, Mourvedre si Viognier.

Valea Rhône-ului din Franta este locul unde Syrah straluceste pe deplin. Vinurile care se fac la nord de Ron, sunt foarte parfumate si au un potential mare de invechire. In sudul Frantei este folosit mai degraba in cupaje. In secolul XX era cultivat si in zona Bordeaux, unde era folosit in cupaje clasice, cu Cabernet sau Merlot, pentru a le potenta taninurile. Astazi cupajele de Cabernet si Syrah apar mai degraba in Australia sau in SUA. Franta ramane celebra pentru vinurile Syrah din Hermitage, Cote Rotie sau St Joseph, care sunt si cele mai scumpe

In ‘Lumea Noua’, prima tara care a inceput sa cultive Syrah, pe la 1650, dar fara rezultate semnificative, a fost Africa de Sud.

In Australia soiul a ajuns pe la sfarsitul sec. XVIII si a devenit repede, cea mai plantata varietate de vitis vinifera. Aici, clima calduroasa ajuta la crearea unor vinuri mature, puternice, Syrah-ul fiind cultivat intensiv in regiunile Barossa, Hunter şi McLaren Vale. Shirazul de Hunter are un corp mediu, cu taninuri domoale si o aroma ceva mai fructata. Shiraz-ul de McLaren poate ajunge usor la un procentaj mare de alcool (aprox. 14% vol.), are un buchet extrem de complex, cu note distinctive de mure, lemn dulce, piper, ciocolata neagra si vanilie.

Pe teritoriul SUA, prima mentiune a soiului Syrah apare in 1878, in California, dar nu s-a facut remarcat pana pe la inceputul anilor 1990. Abia atunci a reusit sa atraga atentia tinerilor viticultori americani si suprafata pe care era cultivat acest soi s-a marit de aprox. 100 de ori pana in anul 2002.

Mai mult de jumatate din productia mondiala de Shiraz se realizeaza in Franta si Australia. Spania, Argentina, Africa de Sud si Italia recolteaza si ele anual cantitati relevante la nivel mondial.

In Romania, Syrah/ Shiraz este un soi recent introdus in cultura. De pe la inceputul anilor 2000 el apare in podgoria Vanju Mare, la Beltiug, in podgoria Recas, in Dealurile Olteniei, la Corcova, Dealu Mare, Murfatlar si sunt din ce in ce mai multi viticultori interesati de acest soi.

 

Merlot este unul din cele mai raspandite si populare soiuri de struguri si se cultiva in majoritatea regiunilor viticole din lume. Soiul este rezistent la temperaturi joase si seceta; in anii cu temperatura scazuta se coace mai bine decat Cabernet Sauvignon, iar in anii cu temperaturi ridicate acumulează mai mult zahar.

 

Feteasca Neagra este unul dintre cele mai vechi soiuri autohtone, fiind cultivat doar in spatiul romanesc de peste 2.000 de ani. S-a nascut dintr-o selectie populara din vita salbatica de padure (Vitis vinifera ssp. sylvestris), cultivata de daci intre Carpati si Nistru. Se pare ca acest soi isi are originea pe valea raului Prut, in jurul localitatii Uricani din judetul Iasi, unde s-au gasit seminte datand din acea perioada. Soiul s-a extins, treptat, din podgoriile din Moldova catre podgorii mai insorite, unde conditiile termice superioare au contribuit la obtinerea unor vinuri de inalta calitate, in prezent el fiind cultivat de catre majoritatea cramelor romanesti din Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania si Banat.

Feteasca Neagra este unul dintre putinele soiuri dacice care mai exista astazi in cultura si asta datorita rezistentei mari la ger si la seceta, cat si calitatii superioare a vinurilor rosii obtinute.

In general, vinurile de Feteasca Neagra sunt seci, dar se pot obtine si vinuri demiseci sau chiar demidulci. Vinurile sunt de culoare rosie intensa cu nuante rubinii, cu o aroma specifica, care aminteste de cea a coacazelor negre. Au un caracter olfactiv discret, iar gustul aduce usor cu cel de mure, fiind echilibrat, consistent si viguros, de o aciditate potrivita, specifica soiului.

Din punct de vedere calitativ, vinul obtinut din Feteasca Neagra castiga mult prin maturare in butoaie de lemn pentru o perioada de  pana la 2-3 ani, sau prin invechire in sticle pentru o perioada de pana la 10 ani. Reputatul oenolog prof. Viorel Stoian sustinea ca ‘Vinul de Feteasca Neagra are un caracter olfactiv discret, dar foarte specific, ceva care sugereaza mirosul de prune uscate. Cand vinul este mai vechi apar si usoare nuante de scortisoara''.

In ceea ce priveste asocierea vinurilor cu mancarea, trebuie sa se tina cont de o serie de factori care sa le armonizeze: felurile de mancare, succesiunea acestora, natura evenimentului, anotimpul in care ne aflam etc. Vinurile rosii, printre care si Feteasca Neagra, insotesc fripturile sau preparatele pe baza de carne si se servesc, de obicei, la o temperatura de 14-15 grade Celsius.

 

Surse: aureliavisinescu.com, onvpv.ro, agerpres.ro, wikipedia.ro, capital.ro, forbes.ro

Produse inrudite (4)