Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Sole Orange 2016 | Cramele Recas | Recas

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Sole Orange 2016 | Cramele Recas | Recas

Culoare: alb
Gust: sec
Soi International: Chardonnay
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Recas
Brand: Sole | Cramele Recas
Regiune viticola: Dealurile Banatului - RO
Anul de recolta: 2016
Treapta de calitate: Recas DOC CMD
Tarie alcoolica (% vol.): 12,0
Volum nominal: 75 cl

Producator: Cramele RECAS
Cod produs: vn-crs-027
Disponibilitate: Stoc zero

Pret:

50,00 LEI
Fara TVA: 42,02 LEI

Info produs

Sole Orange 2016 | Cramele Recas | Recas

Vin Alb | Sec | Chardonnay | 2016 | DOC CMD Recas* | Alcool: 12,0% vol. | Volum: 75 cl |  brand Sole* | producator Cramele Recas* | podgoria Recas* - Dealul Tiganului | regiunea viticola Dealurile Banatului | Romania | Oenologi: Florin Voloaca (RO), Hartley Smithers (AUS), Nora Iriate (SPA) | Editie limitata: 750 sticle

note de degustare | Vinul are o culoare galben auriu intens, limpiditate mai redusa, cu zone de opacitate. Arome de coaja de portocala uscata, caise confiate, prajitura de fructe, cremene si seminte uscate, pe un fundal de flori de portocal, de tei si usoare inflexiuni vegetale. Aciditate medie, aspecte de fructe (mere coapte, pomello), seminte, usor citric, final usor condimentat. Corp mediu, echilibru intre alcool, arome si aciditate. Retronazal se mentine structura aromatica de fructe uscate si apare aroma de nuci lychee. Postgust mediu.

asociere culinara | Salata cu peste afumat, peste sarat, bucatarie asiatica cu curry, preparate din carne alba (pui, gaina, curcan etc) cu sos din lamaie. Deserturi cu piersici, caise, mango, ananas.

temperatura de servire | 8 - 10 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat pe baza de carne de peste sau un desert cu fructe, de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Surse: camelerecas.ro, onvpv.ro

Single vineyard | Un vin ’single vineyard’ este realizat din strugurii care provin dintr-o singura vie. Sistemul format din vie si strugurii culesi de aici este izolat de toate celelalte vii pentru a li se pastra calitatile superioare. Izolarea unei singure vii inseamna ca strugurilor cultivati in acel loc li se poate oferi mai multa atentie, fapt care duce la obtinerea unui vin de calitate superioara.

Cumpara vinuri premium 'single vineyard'

 

Cramele Recas este o societate privata cu capital romano - britanic, infiintata in 1998, ce exploateaza o suprafata de vita de vie pentru struguri de vin de aprox. 909 hectare (887 in Recas si 22 hectare in Minis), la care se vor mai adauga inca 32 hectare ce intra pe rod in 2017 in Recas si inca 175 hectare planificate pentru plantare in urmatorii 2 ani. Atat via cat si crama au fost complet modernizate pentru a putea controla pe deplin procesul de productie, folosind cele mai noi metode. Peste 600 de hectare au fost replantate intre 1999 si 2015, folosind cel mai mare stoc de vita de vie de calitate din Franta si Italia. Vinaria a fost complet dotata cu otel inoxidabil, rezervoare cu temperatura controlata automat pentru fermentarea si stocarea vinului.

Cumpara viniuri premium romanesti produse de Cramele Recas

 

Brandul Sole este varful vinurilor albe al Cramelor Recas. Acestea sunt produse din cele mai bune parcele de struguri, din soiurile pure, vinificate 'manual' cu mare atentie, si folosind exclusiv barrique transilvanean care ii adauga o nuanta de vanilie si complexitate. Ambalajul este elegant si conservator, in linie cu traditia grandioasa de mari vinuri europene. Vinurile incluse in aceasta colectie sunt: Chardonnay Barrique, Feteasca Regala Barrique, Merlot Rose si Sauvignon Blanc.

Cumpara vinuri premium romanesti care fac parte din gama Sole

 

Podgoria Recas cuprinde orasul Recas si satele Izvin, Herneacova, Petrovaselo si Stanciova, toate situate in jud. Timis, si e vestita pentru viile sale. Orasul Recas se afla la 25 de km de Timisoara. Plantatiile viticole beneficiaza de expozitie sudica, sud-vestica sau sud-estica, majoritatea dintre ele fiind situate pe pante line si platouri. Conditiile sunt extrem de favorabile producerii vinurilor rosii de calitate. Vinurile obtinute pe solurile bogate in oxizi de fier au o culoare rosie stralucitoare, sunt fine si cu o personalitate marcanta.

Primele mentiuni despre cultura vitei de vie in zona Banatului vin din perioada Imperiului Roman, in sec. al III-lea. Legende mai vechi spun ca pe aceste pamanturi s-a nascut si a copilarit Bachus, zeul vinului la daci. Grecii adopta numele de Bachus - Dyonisos iar romanii ii spun tot Bachus.
Cel mai vechi document despre plantatiile de vie de la Recas dateaza din 1447, cand Mihail de Ciorna, Banul Severinului cumpara viile de la Ioan si Ecaterina Magyar pentru 32 de florinti de aur.
Din 1772 si pana in 1786, in regiune au emigrat, de buna voie sau din cauza saraciei, un numar mare de svabi, locuitori din Bavaria, din zona Ulm, zona in care se vorbea dialectul Schwaben. Svabii au continuat traditia viticola a zonei. Din pacate regimul comunist le-a nationalizat viile si le-a trecut la noua intreprindere socialista Gostat. Multi dintre ei au continuat insa sa lucreze aici.  

Cumpara vinuri premium romanesti produse in Podgoria Recas

 

DOC CMD Recas | Vin de calitate superioara cu denumire de origine controlata (DOC), care se obtine din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate numai in perimetrul podgoriei Recas, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini 'DOC Recas'. CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor, care trebuie sa fie de minim: 187 g/l la soiurile de Sauvignon Blanc si Cabernet Sauvignon. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de min. 11,0% vol.

Cumpara vinuri premium romanesti DOC CMD Recas

 

 

Se crede ca soiul Chardonnay ar fi originar din regiunea viticola franceza Bourgogne. Este foarte posibil ca soiul Chardonnay sa nu fi ajuns in Bourgogne inainte de secolul al XVI-lea, dar un lucru este cert: la mijlocul secolului al XIX-lea, a detronat soiul Aligoté in ceea ce priveste suprafata cultivata aici.

Chardonnay este un soi foarte usor de cultivat, suprafetele ocupate de acesta fiind in continua crestere. In 2010, Chardonnay ocupa o suprafata de 198.793 ha la nivel mondial, fiind pe pozitia a V-a in ierarhia soiurilor cultivate în lume.

Este un soi foarte usor adaptabil care da rezultate foarte bune in aproape toate tarile viti-vinicole. Nu are o aroma dominanta proprie, dar poate capata o gama larga de arome, in functie de regiunea in care este cultivat, soiul si tehnica folosita pentru obtinerea vinului.

Se obtin vinuri albe de inalta calitate, fie ca este cultivat in regiunile calduroase din sudul Australiei, sau in tinuturile britanice, caracterizate prin veri putin prielnice. Chardonnay ocupa suprafete mari in S.U.A. — California, Australia (aici este cel mai plantat soi alb), Italia, Chile, Africa de Sud, Argentina, Spania.

In Romania, soiul Chardonnay a fost introdus acum mai bine de 100 de ani, odata cu refacerea viilor distruse de invazia filoxerică. S-a cultivat multa vreme doar in cadrul podgoriei Murfatlar, dar astazi se extinde in Transilvania, Moldova, Dealurile Munteniei si Olteniei, Dealurile Banatului, Colinele Dobrogei.

In lume este preferat vinul de Chardonnay sec, cu o aroma caracteristica florala, moale, onctuos, rotund, catifelat si amplu.

La Murfatlar, intr-un regim termic bogat si secetos, Chardonnay poate da vinuri dulci, soiul dovedind aici o inalta capacitate de acumulare a zaharurilor. Vinul se comporta foarte bine prin invechire: tanar, are o culoare galben-verzuie pana la galben-limonie, cand este vechi, capata o culoare galben-aurie. Are o aroma fina si complexa, ce aminteste de mirosul fanului sau de floarea de salcam, care se armonizeaza foarte bine cu buchetul pe care-l dobandeste in timp, conferindu-i o nuanta de migdale dulci.

 

Surse: camelerecas.ro, onvpv.ro

Produse inrudite (4)