Vin Rosu | Sec | Negroamaro | 2017 | regiunea viticola Puglia | Italia | IGT Puglia | Alcool: 12.5 % vol. | Volum: 75 cl |
note de degustare | Vin destul de complex cu o culoare rubin. Intens pe nas cu senzații de cireș. Gustul este plin și echilibrat, cu nuanțe picante și ușor prăjite.
asociere culinara | Barbeque, curcan, paste, porc, ragu, vită
temperatura de servire | 18 grade Celsius
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium se poate face cadou ca atare (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne de vanat sau o branza maturata, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Primitivo şi Negroamaro ,deşi niciunul din soiuri nu provine din Italia, sunt consacrate ca vinuri specifice Italiei.
Ambele soiuri sunt caracteristice regiunii Puglia (Apulia), care are în prezent 25 de DOC-uri (Denumiri de Origine Controlată). Puglia se numără printre regiunile italiene cu cea mai mare producție din punct de vedere cantitativ. Timp de mai mulţi ani, strugurii produși în podgoriile acestei zone, în special strugurii Primitivo și Negroamaro, erau trimişi în nordul Italiei şi în alte ţări, pentru a îmbogăţi acele vinuri care nu erau atât de complexe în structură. Clima regiunii Puglia este printre cele mai însorite din Italia şi asigură atingerea unei maturități complete a strugurilor, asigurându-le totodată o cantitate mare de zahăr.
Negroamaro, mult mai vechi pe teritoriul Italiei decât Primitivo, dar mai puţin cunoscut ,este un soi de struguri tot de culoare închisă, asociat tot cu regiunea Puglia. Cel mai des il găsim în cupaje alături de Primitivo, Malvasia Nera, Sangiovese sau Montepulciano. Negroamaro (în traducere “negru şi amar“) este apreciat pentru intensitatea culorii, pentru taninii catifelaţi și aromele de fructe de pădure. Este ușor aromatic și poate produce vinuri complexe care pot avea arome de mirodenii ca usturoiul, scorțișoara și ienupărul.