Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Valahorum Feteasca Neagra 2016 | Domeniile Tohani | Dealu Mare

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Valahorum Feteasca Neagra 2016 | Domeniile Tohani | Dealu Mare

Culoare: rosu
Gust: sec
Soi Romanesc: Feteasca Neagra
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Dealu Mare
Brand: Valahorum | Domeniile Tohani
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei - RO
Anul de recolta: 2016
Treapta de calitate: Dealu Mare DOC CMD
Tarie alcoolica (% vol.): 14,5
Volum nominal: 75 cl

Producator: Domeniile Viticole TOHANI
Cod produs: vn-vlh-002
Disponibilitate: In Stoc

Pret:

62,00 LEI
Fara TVA: 52,10 LEI

Info produs

Valahorum Feteasca Neagra 2016 | Domeniile Tohani | Dealu Mare

Vin Rosu | Sec | Feteasca Neagra | 2016 | DOC CMD Dealu Mare Tohani* | Alcool: 14.5 % vol. | Volum: 75 cl | brand Valahorum* | producator Domeniile Viticole Tohani* | podgoria Dealu Mare* - Tohani | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania | Oenolog: Razvan Macici

note de degustare | Roșu intens, purpuriu, cu nuanțe violacee. Proaspăt și generos cu arome de fruct negru de padure, prună și vișină coaptă la care se adaugă un caracter delicat de piper alb si marzipan. Gustativ, suntem întampinați de același fruct negru și de prospețimea taninurilor suple și perfect integrate în moliciunea lor cu notele suave extrase din lemnul de stejar. Condimentat, viu si persistent.

asociere culinara | Un vin rosu excelent pentru preparatele din carne de porc, sarmale si tochitura, pastrama de mielpaste cu sosuri rosii si ciuperci, legume corpolente si branzeturi mature.

temperatura de servire | 16 - 18 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

NOTA OENOLOGULUI: * Delicios acum prin tinerețe si exuberanță; se va domoli foarte frumos prin păstrare atentă la sticlă pentru următorii 5-7 ani. Pentru cei dispuși să aștepte și să aprecieze nuanțele cărămizii și taninurile mature; un vin ce merită evaluat între 10 - 15 ani vechime. 

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium se poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un platou cu peste sau fructe de mare, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

 

 

 

Surse: valahorum.com, onvpv.ro, agerpres,ro, viaviticola.ro

Pe locul viilor de pe mosia Printului Nicolae al Romaniei, la 1 ianuarie 1959 lua nastere Intreprinderea Agricola de Stat Tohani si detinea 856 ha. In 1991 se transforma in societate comerciala iar in 2003 lua fiinta Societatea Domeniile Viticole Tohani. Astazi, compania face parte din Grupul Tohani si detine 500 de ha. de vita de vie fiind cel mai mare producator de vinuri din Dealu Mare, cu o cota de 6% din total vinuri imbuteliate din Romania. Gasesti aici cateva informatii interesante despre Printul Nicolae, Ioana Doletti si Tohani.

Cumpara de aici vinurile de calitate produse de catre Domeniile Viticole Tohani

 

Podgoria Dealu Mare este cel mai inchegat masiv viticol din Romania si detine 8 centre viticole reprezentative, cu urmatoarele subdenumiri de origine (Dealu Mare - Boldesti, Dealu Mare - Valea Calugareasca, Dealu Mare - Urlati, Dealu Mare - Ceptura, Dealu Mare - Tohani, Dealu Mare - Breaza, Dealu Mare - Merei si Dealu Mare - Zoresti).

Cumpara de aici vinuri premium din Podgoria Dealu Mare

Prima atestare a podgoriei Tohani apare in documente la anul 1773. In mijlocul regiunii Dealu Mare, Tohaniul se gaseste pe 7 dealuri orientate spre sud-est. Strugurii primesc astfel soare 14 zile in plus pe an fata de alte zone, ajung mai devreme la maturitate si au la dispoziţie mai mult timp pentru acumulări calitative. Microclimatul mediteranean ofera vitei de vie conditii deosebite de dezvoltare si de aceea vinurile de Tohani au culoare si arome intense, corpolenta si echilibru organoleptic.

Cumpara de aici vinuri premium create la Tohani

 

Pentru un vinificator, nu există tărâm al vinului mai iubit decât cel de care aparține, prin naștere. Razvan Macici, oenolog român cu vastă recunoaștere internațională, se întoarce în România și se implica intr-un proiect ce poartă amprenta deplinei maturități, dar și a dorului de țară. Obținută din cele mai renumite zone viticole din România – Dealu Mare și Drăgășani, Valahorum este o colecție de vinuri-reper, create sau selectate de Răzvan Macici.

Oenologul roman Razvan Macici a primit distinctia de "Cel mai bun oenolog al anului 2012" din Africa de Sud.

 

DOC CMD Dealu Mare Tohani | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini DOC Dealu Mare. CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina - reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor de min. 187 g/l. Taria alcoolica dobandita a vinului trebuie sa fie de min. 11% vol.

 

Cumpara de aici vinurile premium DOC CMD Dealu Mare Tohani

 

Feteasca Neagra este unul dintre cele mai vechi soiuri autohtone, fiind cultivat doar in spatiul romanesc de peste 2.000 de ani. S-a nascut dintr-o selectie populara din vita salbatica de padure (Vitis vinifera ssp. sylvestris), cultivata de daci intre Carpati si Nistru. Se pare ca acest soi isi are originea pe valea raului Prut, in jurul localitatii Uricani din judetul Iasi, unde s-au gasit seminte datand din acea perioada. Soiul s-a extins, treptat, din podgoriile din Moldova catre podgorii mai insorite, unde conditiile termice superioare au contribuit la obtinerea unor vinuri de inalta calitate, in prezent el fiind cultivat de catre majoritatea cramelor romanesti din Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania si Banat.

Feteasca Neagra este unul dintre putinele soiuri dacice care mai exista astazi in cultura si asta datorita rezistentei mari la ger si la seceta, cat si calitatii superioare a vinurilor rosii obtinute.

In general, vinurile de Feteasca Neagra sunt seci, dar se pot obtine si vinuri demiseci sau chiar demidulci. Vinurile sunt de culoare rosie intensa cu nuante rubinii, cu o aroma specifica, care aminteste de cea a coacazelor negre. Au un caracter olfactiv discret, iar gustul aduce usor cu cel de mure, fiind echilibrat, consistent si viguros, de o aciditate potrivita, specifica soiului.

Din punct de vedere calitativ, vinul obtinut din Feteasca Neagra castiga mult prin maturare in butoaie de lemn pentru o perioada de  pana la 2-3 ani, sau prin invechire in sticle pentru o perioada de pana la 10 ani. Reputatul oenolog prof. Viorel Stoian sustinea ca ‘Vinul de Feteasca Neagra are un caracter olfactiv discret, dar foarte specific, ceva care sugereaza mirosul de prune uscate. Cand vinul este mai vechi apar si usoare nuante de scortisoara''.

In ceea ce priveste asocierea vinurilor cu mancarea, trebuie sa se tina cont de o serie de factori care sa le armonizeze: felurile de mancare, succesiunea acestora, natura evenimentului, anotimpul in care ne aflam etc. Vinurile rosii, printre care si Feteasca Neagra, insotesc fripturile sau preparatele pe baza de carne si se servesc, de obicei, la o temperatura de 14-15 grade Celsius.

 

 

Foto: varahorum.com, agerpres.ro, onvpv.ro

Produse inrudite (5)

Etichete: