Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Caii de la Letea Chardonnay 2017 Editie Limitata | Via Viticola | Sarica Niculitei

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Caii de la Letea Chardonnay 2017 Editie Limitata | Via Viticola | Sarica Niculitei

Culoare: alb
Gust: sec
Soi International: Chardonnay
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Sarica Niculitel
Brand: Caii de la Letea
Regiune viticola: Colinele Dobrogei - RO
Anul de recolta: 2017
Treapta de calitate: Sarica Niculitel DOC CMD
Tarie alcoolica (% vol.): 13,0
Volum nominal: 75 cl

Producator: Via Viticola Sarica Niculitel
Cod produs: vn-sarn-002
Disponibilitate: Stoc zero

Pret:

45,00 LEI
Fara TVA: 37,82 LEI

Info produs

Caii de la Letea Chardonnay 2017 Editie Limitata | Via Viticola | Sarica Niculitei

Vin Alb | Sec | Chardonnay | 2017 | DOC CMD Sarica Niculitel* | Alcool: 13 % vol. | Volum: 75 cl | brand Caii de la Letea* | producator Via Viticola Sarica Niculitel* podgoria Sarica Niculitel* | regiunea viticola Colinele Dobrogei | Romania |  Oenolog: Marian Andries (RO)

note de degustare | Vin alb sec, delicat, fructuos, cu note ce amintesc de floarea de salcam, rotunjind senzatia de plinatate a acestui vin.

asociere culinara | Se serveste cu succes la peste, aperitive sofisticate, branzeturi rafinate, precum si preparate din carne de pasare (pui, gaina, curcan etc.).

temperatura de servire | 8 - 10 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPenet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se adauga un peste sau o branza rafinata, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Surse: viaviticola.ro, onvpv.ro

Via Viticola Sarica Niculitel are in exploatare o suprafata de vita de vie pentru struguri de vin de 383 ha. proprii, 95% din acestea fiind replantate incepand cu anul 2007. Soiurile cultivate sunt: Aligote, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Rhein Riesling, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Feteasca Neagra.

Cumpara vinuri premium produse de Via Viticola Sarica Niculitel

 

Padurea Letea din Delta Dunarii este singurul loc din Europa unde mai pot fi intalniti in acest moment caii salbatici. Pentru Romania acesti 2.500 de cai liberi sunt o comoara. Pentru oamenii de la Via Viticola Sarica Niculitel vinurile purtand numele Caii de la Letea (apar in editie limitata de 4-5.000 de sticle din fiecare sortiment) reprezinta segmentul ultra-premium al portofoliului companiei. Vinurile sunt realizate printr-o maniera de vinificare mai putin agresiva, accentul punandu-se pe terroir. Vinurile sunt adaptate gusturilor consumatorului modern. Atent selectate din vie pana in crama si mai departe, pana in pivnita unde au fost maturate, aceste vinuri se remarca prin expresivitate, prin aroma unica si prin gustul plin de forta. Sunt vinuri exclusiviste care se adreseaza consumatorilor avizati si sunt disponibile doar in magazine specializate si in localuri HoReCa atent selectionate.

Cumpara vinurile premium din gama 'Caii de la Letea'

 

Sarica Niculitel este cea mai veche podgorie a Dobrogei, aproape orice descoperire arheologica avand inscriptionat sau sculptat pe ea motivul vitei de vie. Se presupune ca Istoria podgoriei incepe in vremea coloniilor grecesti de la malul Euxinului, aprox. in secolul al VIII-lea inainte de Christos, atunci cand grecii aduceau aici si plantau primii butuci de vie. Podgoria actuala, dezvoltata de calugarii care au ctitorit Manastirea Cocos si care era deja punct de oprire al negustorilor genovezi si greci din Evul Mediu, exista inca de dinainte de cucerirea romana. Ea este formata din 3 centre viticole: Macin la vest, Tulcea in partea estica si Niculitel la mijloc.

Cumpara vinuri premium din podgoria Sarica Niculitel

 

DOC CMD Sara Niculitel | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini DOC Sara Niculitel. CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina - reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor, care trebuie sa fie de min. 187 g/l. Taria alcoolica naturala si dobandita a vinului trebuie sa fie de min. 11% vol.

Cumpara vinuri DOC CMD Sarica Niculitel

 

 

Se crede ca soiul Chardonnay ar fi originar din regiunea viticola franceza Bourgogne. Este foarte posibil ca soiul Chardonnay sa nu fi ajuns in Bourgogne inainte de secolul al XVI-lea, dar un lucru este cert: la mijlocul secolului al XIX-lea, a detronat soiul Aligoté in ceea ce priveste suprafata cultivata aici.

Chardonnay este un soi foarte usor de cultivat, suprafetele ocupate de acesta fiind in continua crestere. In 2010, Chardonnay ocupa o suprafata de 198.793 ha la nivel mondial, fiind pe pozitia a V-a in ierarhia soiurilor cultivate în lume.

Este un soi foarte usor adaptabil care da rezultate foarte bune in aproape toate tarile viti-vinicole. Nu are o aroma dominanta proprie, dar poate capata o gama larga de arome, in functie de regiunea in care este cultivat, soiul si tehnica folosita pentru obtinerea vinului.

Se obtin vinuri albe de inalta calitate, fie ca este cultivat in regiunile calduroase din sudul Australiei, sau in tinuturile britanice, caracterizate prin veri putin prielnice. Chardonnay ocupa suprafete mari in S.U.A. — California, Australia (aici este cel mai plantat soi alb), Italia, Chile, Africa de Sud, Argentina, Spania.

In Romania, soiul Chardonnay a fost introdus acum mai bine de 100 de ani, odata cu refacerea viilor distruse de invazia filoxerică. S-a cultivat multa vreme doar in cadrul podgoriei Murfatlar, dar astazi se extinde in Transilvania, Moldova, Dealurile Munteniei si Olteniei, Dealurile Banatului, Colinele Dobrogei.

In lume este preferat vinul de Chardonnay sec, cu o aroma caracteristica florala, moale, onctuos, rotund, catifelat si amplu.

La Murfatlar, intr-un regim termic bogat si secetos, Chardonnay poate da vinuri dulci, soiul dovedind aici o inalta capacitate de acumulare a zaharurilor. Vinul se comporta foarte bine prin invechire: tanar, are o culoare galben-verzuie pana la galben-limonie, cand este vechi, capata o culoare galben-aurie. Are o aroma fina si complexa, ce aminteste de mirosul fanului sau de floarea de salcam, care se armonizeaza foarte bine cu buchetul pe care-l dobandeste in timp, conferindu-i o nuanta de migdale dulci.

 

Surse: viaviticola.ro, onvpv.ro

Produse inrudite (4)