Vin Alb | Sec | Tamaioasa Romaneasca | 2019 | DOC CT Banu Maracine | Zahar rezidual: 2.5 g/l | Alcool: 13.5 % vol. | Volum: 75 cl | podgoria Banu Maracine | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania | 60% din cantitate a fost maturata 6 luni in cuve de inox | Ed. Limitata: 2.000 st
note de degustare | De culoare galben pai, Tamaioasa Romaneasca te cucereste prin note olfactive intense de iasomie, pere coapte, pepene galben si miere de salcam. Gustul este complex, o imbinare de note florale si fructe exotice dulci, sustinut de o aciditate vivace. Un vin aromat si elegant, care te va indemna mereu la inca un pahar!
asociere culinara | Preparate din fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, midii, melci, calamari, sepii, caracatite) si peste.
temperatura de servire | 8 - 10 grade Celsius
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne de vita sau vanat, de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Surse: 7artswinery.ro, onvpv.ro
Proiectul 7ARTS a luat nastere la crama Breasta ce a apartinut boierului si omului politic Constantin Argetoianu. Plantatia a fost reinnoita in anul 2009, iar vechea crama renovata si echipata cu tehnologie de ultima generatie.
"O mostenire ce probabil urma sa se piarda in indiferenta cotidiana, un loc care cu siguranta nu si-ar fi pastrat identitatea daca nu am fi luat aceasta hotarare - in 2009 am readus la viata o veche plantatie ce a apartinut boierului si omului politic Constantin Argetoianu, am reconstruit vechea crama fondata la inceputul sec. XIX si astfel am reasezat pe harta viticola a Romaniei DOC Banu Maracine.
Pentru obtinerea calitatii utilizam exclusiv strugurii de pe propria plantatie, practicam randamente foarte scazute, recoltam manual in ladite mici, sortam strugurii atat in timpul culesului cat si inainte de desiorchinare, folosim cea mai noua tehnologie in vinificare si nu in ultimul rand, pentru vinurile rosii folosim exclusiv baricuri din stejar romanesc.
La 7 ani de la replantare am lansat vinurile sub numele 7ARTS. Pentru imaginea sticlelor am ales picturile artistei Angela Szabo deoarece putem afirma ca reflecta continutul: fantezie, complexitate, culoare, expresivi "
Podgoria se afla in regiunea vitivinicola Dealurile Olteniei, localizata 44.3550 N, 23.6810E, pe un teren cu pante de 10°-30° si alt maxima de 600m. Vitele-de-vie sunt dispuse de la Nord la Sud, beneficiind astfel de soare pe intreaga perioada a zilei. Subsolul este format din argile, marne si nisipuri de varsta levantina, fiind ideal pentru obtinearea strugurilor si a vinurilor de calitate superioara. Cele 30 de ha sunt cultivate astfel: la baza dealului soiurile albe Feteasca Alba, Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca, iar pe masura ce panta creste, regasim vitele-de-vie din soiurile rosii Syrah, Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon. Cu scopul de a controla integral calitatea, enologii nostri folosesc exclusiv strugurii proveniti din productia proprie, culesi manual. Desi create in stil modern, vinurile 7ARTS pastreaza, si chiar conserva, specificul regiunii si al anului de recolta.
7artswinery.ro