Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Anima 3 Fete Negre Seria 009 | Aurelia Visinescu | Dealu Mare

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Anima 3 Fete Negre Seria 009 | Aurelia Visinescu | Dealu Mare

Culoare: rosu
Gust: sec
Soi Romanesc: Feteasca Neagra
Cupaje: cupaj rosu
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Dealu Mare
Brand: Anima | Aurelia Visinescu
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei - RO
Treapta de calitate: Dealu Mare DOC
Tarie alcoolica (% vol.): 14,5
Volum nominal: 75 cl

Producator: Aurelia Visinescu - Domeniile Sahateni
Cod produs: vn-dsh-201
Disponibilitate: In Stoc

Pret:

142,00 LEI
Fara TVA: 119,33 LEI

Info produs

Anima 3 Fete Negre Seria 009 | Aurelia Visinescu | Dealu Mare

Vin Rosu | Sec | Cupaj de Feteasca Neagra 35 % 2017, 42 % 2019 si 23 % 2020 | DOC CT Dealu Mare* | Alcool: 14.5% vol. | Volum: 75 cl | brand Aurelia Visinescu* | gama Anima* | producator Domeniile Sahateni | podgoria Dealu Mare - Sahateni, Naeni, Fintesti | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania | Oenolog: Aurelia Visinescu* | Editie limitata: 13.454 st

note de degustare | Vinul acesta rosu este un cupaj de Feteasca Neagra din viile Sahatenilor, din anii cu har: 2018, 2017 si 2019. Vinul a fost maturat in baricuri din stejar romanesc si a capatat note de vanile si taninuri fine.. Corpul e plin si rotund, in culoarea rubinului. Gustul e de pruna uscata si afumata, de smochine si de fructe salbatice, cu note catifelate de ciocolata amaruie.

asociere culinara | Preparate din carne rosie (vita, vitel, porc, miel, oaie, rata, gasca etc).

temperatura de servire | 19 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Comunicat de presa, decembrie 2012, despre Anima 3 Fete Negre seria 001  | Un vin rafinat, rezultatul celor mai buni struguri din soiul Feteasca Neagra, din anii de recolta 2008, 2009 si 2011, cu buchet intens de cirese negre bine coapte, coacaz negru, ciocolata amaruie si iz vanilic provenit de la maturarea in butoaie din stejar romanesc. Gustul este bogat, cu nuante de pruna, marmelada, cafea si tabac, cu final catifelat si persistent. Aportul diferit adus de fiecare an de recolta face ca acest cupaj sa fie inedit, reflectand caracterul terroirului din Fintesti, Dealu Mare, al soiului romanesc Feteasca Neagra, dar si inspiratia si priceperea oenologului Aurelia Visinescu.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne rosie, de foarte buna calitate si ambalat corespunzator.

 

Surse: aureliavisinescu.com, onvpv.ro, agerpres.ro

Linia Aurelia Visinescu exprima dorinta autoarei de a da pietei vinuri care sa nu se inscrie intr-un anumit sablon sau trend gustativ: “Sunt vinuri de autor, vinuri pe gustul meu ... Am preferat sa mergem pe un brand personal in locul unuia comercial, din dorinta de a construi un nume si nu o eticheta, o linie care sa scoata in evidenta propriile noastre valori”. Linia este formata din patru game diferite - Nomad, Artisan, Karakter si Anima - fiecare dintre ele avand un simbolism aparte.

Cumpara de aici vinurile premium create de Aurelia Visinescu

 

Gama Anima este o colectie de vinuri exclusiviste, o colectie privata semnata de Aurelia Visinescu. Ca toate lucrurile bune, se gaseste intr-un lot limitat si este rezultatul celor mai buni struguri din anii exceptionali. “ANIMA exprima idea de “eu” interior, de suflet, si reprezinta toata afectiunea si efortul pe care le-am depus cand am facut aceste vinuri.“

Cumpara de aici vinuri premum ce formeaza gama Anima

 

Podgoria Dealu Mare, cel mai inchegat masiv viticol din Romania, detine 8 centre viticole reprezentative: Boldesti, Valea Calugareasca, Urlati, Ceptura, Tohani, Breaza - Buzau, Merei si Zoresti.

Cumpara de aici vinuri premium produse in Podgoria Dealu Mare

 

Dealu Mare DOC - Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se obtine din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate numai in perimetrul viticol al podgoriei Dealu Mare. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de minimum 11,0% vol. CT - cules tarziu | reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor (minim 220 g/l pentru vinuri albe, minim 213 g/l pentru vinuri rosii).

Gasesti aici vinuri premium cu denumire de origine controlata Dealu Mare DOC CT

 

Aurelia Visinescu a obtinut numeroase medalii valoroase pentru vinurile sale la concursuri de anvergura, detine propria podgorie in Dealu Mare si vinde vinuri in toata lumea. Este cel mai cunoscut oenolog femeie din Romania, a reinventat Feteasca Neagra si de aceea i se mai spune “Doamna Feteasca Neagra”, a infiintat o companie proprie, Domeniile Sahateni si a creat o linie de vinuri premium care-i poarta numele.

 

 

Feteasca Neagra este unul dintre cele mai vechi soiuri autohtone, fiind cultivat doar in spatiul romanesc de peste 2.000 de ani. S-a nascut dintr-o selectie populara din vita salbatica de padure (Vitis vinifera ssp. sylvestris), cultivata de daci intre Carpati si Nistru. Se pare ca acest soi isi are originea pe valea raului Prut, in jurul localitatii Uricani din judetul Iasi, unde s-au gasit seminte datand din acea perioada. Soiul s-a extins, treptat, din podgoriile din Moldova catre podgorii mai insorite, unde conditiile termice superioare au contribuit la obtinerea unor vinuri de inalta calitate, in prezent el fiind cultivat de catre majoritatea cramelor romanesti din Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania si Banat.

Feteasca Neagra este unul dintre putinele soiuri dacice care mai exista astazi in cultura si asta datorita rezistentei mari la ger si la seceta, cat si calitatii superioare a vinurilor rosii obtinute.

In general, vinurile de Feteasca Neagra sunt seci, dar se pot obtine si vinuri demiseci sau chiar demidulci. Vinurile sunt de culoare rosie intensa cu nuante rubinii, cu o aroma specifica, care aminteste de cea a coacazelor negre. Au un caracter olfactiv discret, iar gustul aduce usor cu cel de mure, fiind echilibrat, consistent si viguros, de o aciditate potrivita, specifica soiului.

Din punct de vedere calitativ, vinul obtinut din Feteasca Neagra castiga mult prin maturare in butoaie de lemn pentru o perioada de  pana la 2-3 ani, sau prin invechire in sticle pentru o perioada de pana la 10 ani. Reputatul oenolog prof. Viorel Stoian sustinea ca ‘Vinul de Feteasca Neagra are un caracter olfactiv discret, dar foarte specific, ceva care sugereaza mirosul de prune uscate. Cand vinul este mai vechi apar si usoare nuante de scortisoara''.

In ceea ce priveste asocierea vinurilor cu mancarea, trebuie sa se tina cont de o serie de factori care sa le armonizeze: felurile de mancare, succesiunea acestora, natura evenimentului, anotimpul in care ne aflam etc. Vinurile rosii, printre care si Feteasca Neagra, insotesc fripturile sau preparatele pe baza de carne si se servesc, de obicei, la o temperatura de 14-15 grade Celsius.

 

Surse: aureliavisinescu.com, onvpv.ro, agerpres.ro

Produse inrudite (4)