Vin Alb | Sec | Field Blend- Cupaj din soiuri albe | 2019 | IG Dealurile Olteniei | Alcool: 13.5 % vol. | Zahar rezidual: 3.8 g/l | Volum: 150 cl | producator Crama Bauer* | brand Bauer | podgoria Dragasani* | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania | Oenolog: Oliver Bauer* (GER) |
Vinul provine dintr-o vie veche, plantată în jurul anului 1920. Vinul 1.9.2.0. de la Crama Bauer reprezintă o istorie lichidă a României viticole, plantația având în componență mai multe soiuri albe ( field blend * ). Vinul este misterios și îmbietor așa cum numai o poveste specială poate să fie.
* Field Blend - Este un vin obținut din struguri recoltați și fermentați împreună dintr-o vie plantată cu mai multe soiuri de struguri (de unde și numele - amestecul este determinat de ceea ce este plantat în „câmp”, mai degrabă decât de vinificator).
Fondata in 2012, Crama Bauer este situata in Dragasani, jud. Valcea, in inima Podgoriei Dragasani. Noua crama este conceputa pentru a permite vinificarea unor cantitati mici de struguri, din soiuri rare sau nedescoperite inca de iubitorii de vinuri, culese de pe parcele vechi, bine ingrijite.
Cumpara vinuri premium produse de Crama Bauer
Dragasani are toate premisele unei denumiri de origine controlata, in maniera franceza. Podgoria Dragasani a produs intotdeauna vinuri albe fine, racoroase, cu o aciditate buna. Vinurile rosii sunt produse in principal din Cabernet Sauvignon si din soiul local Negru de Dragasani. Situata pe malul drept al Oltului, cel mai mare afluent al Dunarii din Romania, podgoria Dragasani se intinde pe o lungime de 60 de km, intre Subcarpatii Getici in nord si Campia Romana in sud. Climatul podgoriei este temperat continental, cu influente mediteraneene, principala sa caracteristica fiind echilibrul. Gratie situarii sale de-a lungul Vaii Oltului, care are un rol de echilibrare, podgoria se bucura de o buna umiditate, chiar si in cele mai calde luni ale verii.
Cumpara vinuri premium romanesti produse in Podgoria Dragasani
Oenologul Cramei, Oliver Bauer, de origine Germana, a venit pentru prima data in Romania in 2003, cand i s-a dat imensa sansa sa isi aduca contributia la renasterea traditiei cramei Stirbey. A avut astfel ocazia sa cunoasca, sa vinifice si sa inteleaga soiurile romanesti, precum Cramposie, Tamaioasa Romanesca, Novac, Negru de Dragasani. Vazand potentialul deosebit al viticulturii romanesti, mai ales prin punerea in valoare a soiurilor cultivate de sute, chiar mii de ani in Romania, a decis sa isi inceapa si propria afacere, ca o extindere a activitatii.
Cumpara de aici vinurile premium create de Oliver Bauer
Surse: cramabauer.ro, onvpv.ro